Το meteo.gr πάει.... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας



Το www.meteo.gr και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για τη μεταλαμπάδευση των μετεωρολογικών γνώσεων στους μαθητές, έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας, το οποίο συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα, και διαδραστικές εφαρμογές.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές προσπαθούν κατανοήσουν ένα μετεωρολογικό χάρτη, το σχηματισμό μιας καταιγίδας κι ενός ανεμοστρόβιλου, τη δημιουργία ενός κεραυνού, να μάθουν να ξεχωρίζουν τα είδη των νεφών, ενώ μέσα από τις πειραματικές διαδικασίες να εμπεδώσουν τη δημιουργία της βροχής, του σχηματισμού ενός νέφους και τη σάρωση ενός ψυχρού μετώπου.

Το πρόγραμμα “Περί Ανέμων & Υδάτων” είναι αφιερωμένο στην μάθηση.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα καθώς και την εκπαιδευτικό κα Σιντόση Ουρανία Φυσικό του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και Διδάκτορα μετεωρολογίας που συνέβαλε καθοριστικά για την πραγματοποίηση του προγράμματος.

Ο Δ/ντης του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας 
Μητσιώνης Βασίλειος


 
Το meteo.gr πάει.... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Το meteo.gr πάει.... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.