Η Θεσπρωτία άνοιξε τον δρόμο για το ξήλωμα μεγάλου κυκλώματος πλαστών διπλωμάτων - Ο ρόλος του Θωμά Πιτούλη


Από την αυξημένη παρατηρητικότητα της Διεύθυνσης Μεταφορών Θεσπρωτίας και τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, άνοιξε η μεγάλη έρευνα που αποκαλύπτει το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας σε οδηγούς που είχε έδρα την Λαμία και πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα. Όλα ξεκίνησαν πολλούς μήνες πριν, όταν στην Διεύθυνση Μεταφορών Θεσπρωτίας όπου προσήλθε επαγγελματίας οδηγός, διαπίστωσαν ότι το πιστοποιητικό που ήθελε να ανανεώσει δεν ήταν περασμένο στην ηλεκτρονική βάση.

Μάλιστα κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ειδικός αριθμός που έφερε ανήκε σε άλλον ιδιοκτήτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κινητοποιήθηκε άμεσα κάνοντας την πρώτη επαφή με τον συνάδελφό του στην Λαμία, από όπου είχε εκδοθεί το πιστοποιητικό.

Παράλληλα από την έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Μεταφορών Θεσπρωτίας διαπίστωσε ότι πάνω από είκοσι πιστοποιητικά επαγγελματικής επάρκειας οδηγών της περιοχής είχαν εκδοθεί το 2013 στην Λαμία και είχαν όλα το ίδιο πρόβλημα.

Στην ουσία ήταν πλαστά.

Από συζητήσεις με τους οδηγούς διαπίστωσαν πως είχε στηθεί όλο το κύκλωμα…

Πλήρωναν μέχρι και πέντε χιλιάδες ευρώ, πήγαιναν στην Λαμία, έπαιρναν τα πιστοποιητικά, τα οποία όμως δεν ήταν περασμένα στο σύστημα.

Στα τέλη του 2017 διαπιστώθηκε ότι ένα από τα πλαστά πιστοποιητικά είχε περαστεί στο σύστημα με ημερομηνία του 2013.

Τότε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, πήρε όλα τα στοιχεία και ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για την φάμπρικα που είχε στηθεί..

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε τα υπόλοιπα και τώρα το κύκλωμα ξηλώνεται.. Φαίνεται σε ότι είχε πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα, μοιράζοντας πλαστούς τίτλους έναντι αδράς αμοιβής.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί πάνω από δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα διευθυντικά στελέχη αλλά και ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Η έρευνα από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη.


 
Η Θεσπρωτία άνοιξε τον δρόμο για το ξήλωμα μεγάλου κυκλώματος πλαστών διπλωμάτων - Ο ρόλος του Θωμά Πιτούλη  Η Θεσπρωτία άνοιξε τον δρόμο για το ξήλωμα μεγάλου κυκλώματος πλαστών διπλωμάτων - Ο ρόλος του Θωμά Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 17, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.