Ιδρύονται καταδυτικά πάρκα στα Σύβοτα και στην Πάργα


Ιδρύονται καταδυτικά πάρκα στα Σύβοτα και στην Πάργα, με στόχο να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ήδη μεγάλη τουριστική κίνηση στις περιοχές αυτές, αλλά και η οικονομία. 
Το έργο βρίσκεται στη φάση διενέργειας ηλεκτρονικού ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού και θα γίνει στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Tactical Tourism»,του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020". 
Τα καταδυτικά πάρκα θα χαρακτηριστούν θαλάσσιες περιοχές με τον αντίστοιχο πυθμένα. Το συνολικό εμβαδόν της επιφάνειας του κάθε πάρκου δεν θα είναι μεγαλύτερο από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος πυθμένα εντός των ορίων του Πάρκου δεν θα υπερβαίνει τα 50 μέτρα. 
Θα οριοθετηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών ναυτικών μιλίων από κηρυγμένους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους. 
Στην περιοχή των πάρκων θα επιτρέπεται η πόντιση πλοίων, ναυαγίων, πλωτών ναυπηγημάτων ή άλλων τεχνητών κατασκευών για τη βελτίωση της υποθαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας ή της ελκυστικότητας του υποβρύχιου τοπίου. 
Παράλληλα θα απαγορεύονται κάθε μορφή αλιείας, η συλλογή της πανίδας και η συλλογή της χλωρίδας (παρά μόνο για ερευνητικούς σκοπούς), κάθε αθλητική ή άλλη θαλάσσια δραστηριότητα, καθώς και δραστηριότητες που παρακωλύουν τις καταδύσεις ή τη διαχείριση των πάρκων. 


 
Ιδρύονται καταδυτικά πάρκα στα Σύβοτα και στην Πάργα Ιδρύονται καταδυτικά πάρκα στα Σύβοτα και στην Πάργα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 13, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.