Καθ' υπόδειξη της δημοτικής αρχής, οι μετανάστες στο εργοστάσιο Φιλιατών

Καθ' υπόδειξη της δημοτικής αρχής, οι μετανάστες στο εργοστάσιο Φιλιατών


Καταρχήν αρνητικοί στο να μετατραπεί το ιδιωτικό εργοστάσιο Φιλιατών, πρώην ανακύκλωσης, πρώην κλωστοϋφαντουργίας, ιδιοκτησίας του κ. Αργυρού, εμφανίστηκαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο της πλειοψηφίας, όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκαν φωνές, ακόμα και για τη δημιουργία ομάδων περιφρούρησης, ώστε να αποτραπεί η μεταφορά μεταναστών στο εργοστάσιο Φιλιατών.

Στο σημείο αυτό, να υπενθυμίσουμε πως οι πλειονότητα των σημερινών δημοτικών συμβούλων, συμμετείχαν και στην προηγούμενη δημοτική θητεία, με δήμαρχο και πάλι τον κ. Σπύρο Παππάς.

Το υπενθυμίζουμε γιατί φαίνεται πως οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν πάθει ... "αμνησία".

Και εξηγούμαστε:

Στις 09 του μηνός Μαρτίου του έτους 2016 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 18:30 , συνήλθε σε Τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών μετά από την με Αρ.:1722/03-03-2016 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού.
Ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γκίζας, ζήτησε από τα μέλη να συζητηθούν δύο θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με ένα από αυτά να αφορά «Συζήτηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό θέμα και διαμόρφωση προτάσεων για την καλύτερη αντιμετώπιση του».

Παρόντες στη συνεδρίαση, εκτός του δημάρχου κ. Παππά, ήταν οι εξής δημοτικοί σύμβουλοι:
1.Γκίζας Χρήστος (Πρόεδρος Δ.Σ) 
2.Βασιλείου Βασίλειος 
 3.Γκίκας Θωμάς 
4.Κόρος Ιωάννης 
5.Κατσάρης Πέτρος
6.Τόλης Χριστόφορος
7.Μποροδήμος Κωνσταντίνος
8.Παππά-Μάλλιου Ουρανία 
9.Μποροδήμος Ιωάννης 
10. Μπέλλος Παύλος 
11. Κατσαρός Ηλίας
12. Παππάς Μηνάς
13.Βλάχος Παρασκευάς
14.Φερεντίνος Σπυρίδων  
15. Μπότος Σπυρίδων  
16. Μπεράτης Γεώργιος  
17. Λένης Φίλιππος 

Τότε, η πρόταση του Δήμου Φιλιατών που διαμορφώθηκε μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, της οικονομικής επιτροπής και τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παππά Μηνά ως επικεφαλής της μειοψηφίας ήταν οι εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας, Ιδιοκτησίας «ΑΡΓΥΡΟΥ», εφόσον ο ιδιοκτήτης ήθελε ανταποκριθεί θετικά προς τούτο. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την εισήγηση του Δημάρχου κ. Παππά Σπυρίδωνα, την διαλογική συζήτηση που ακολούθησε και αφού είδε και τις ανωτέρω σχετικές διατάξεις: αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:
1. Το προσφυγικό είναι ένα εθνικό θέμα και ο Δήμος Φιλιατών θα το αντιμετωπίσει ως τέτοιο. 
2. Πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και παράτυπων μεταναστών. 
3. Στην περιφέρεια του Δήμου Φιλιατών δεν υπάρχουν ακίνητα η εγκαταστάσεις που να μπορούν να φιλοξενήσουν υποδομές για την εγκατάσταση προσφύγων. 
4. Ο προσφορότερος και καταλληλότερος χώρο για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων είναι οι εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας, Ιδιοκτησίας «ΑΡΓΥΡΟΥ» και προς τούτο θα πρέπει η Κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με τον ιδιοκτήτη. 
5. Στην περίπτωση που ήθελε επιλεγεί από την Κυβέρνηση εγκατάσταση προσφύγων ή μεταναστών στην περιοχή μας το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει σε νέα του συνεδρίαση απόφαση γ’ αυτό.

Αυτά για την ιστορία και για να βοηθήσουμε κάποιος με το πρόβλημα μνήμης, που εμφανίζουν ανά διαστήματα και προφανώς κατά επιλογή ή καθ' υπόδειξη...

Δείτε ολόκληρη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών στις 9/3/2016:

Καθ' υπόδειξη της δημοτικής αρχής, οι μετανάστες στο εργοστάσιο Φιλιατών Καθ' υπόδειξη της δημοτικής αρχής, οι μετανάστες στο εργοστάσιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.