Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας εκφράζει την αντίθεση του στην αναστολή λειτουργίας του νέου Πανεπιστημιακού τμήματος ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ της Ηγουμενίτσας. 
Βρισκόμαστε σε μια περιοχή παραμεθόρια η οποία έχει ανάγκη περαιτέρω πνευματικής και πολιτιστικής αναβάθμισης. Το κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ στο παρελθόν, υπήρξε πλήγμα σ’ αυτή την αναβάθμιση. Η τωρινή απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτείνει το πρόβλημα σε αυτήν την κατεύθυνση και αφαιρεί από την περιοχή μας τις δυνατότητες που προσφέρει η ύπαρξη και δράση της Πανεπιστημιακής κοινότητας. 
Απαιτούμε όχι μόνο τη λειτουργία του τμήματος αλλά και τη δημιουργία όλων εκείνων των δομών (σίτιση -στέγαση) και των απαιτούμενων θέσεων ΔΕΠ που θα προσφέρουν αξιοπρεπή διαβίωση και ποιοτικές σπουδές στους μελλοντικούς φοιτητές. 
Επίσης θεωρούμε αναγκαία την απρόσκοπτη λειτουργία του υπάρχοντος τμήματος <<ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ>> ώστε οι φοιτητές του τμήματος να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.