Ηγουμενίτσα: Ζητά πίσω ο Δήμος τα οικόπεδα του ΤΕΙ

Ηγουμενίτσα: Ζητά πίσω ο Δήμος τα οικόπεδα του ΤΕΙ


Η ταφόπλακα που ποικιλοτρόπως μπήκε στη λειτουργία οποιουδήποτε τμήματος Γ’βάθμιας εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα, προκαλεί συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, είναι ο πρώτος που αντιδρά επισήμως.

Στην πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη, περιλαμβάνεται, ως πρώτο θέμα, η «Ανάκληση των συμβολαιογραφικών πράξεων δωρεάν παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων στο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, καθότι δεν εκπληρώθηκαν οι σκοποί της παραχώρησης».

Εισηγητής του θέματος είναι ο Δήμαρχος. Τα οικόπεδα που ζητά πίσω ο Δήμος της Ηγουμενίτσας είναι τα δύο από τα τρία συνολικά που είχαν παραχωρηθεί στο πρώην ΤΕΙ. Το οικόπεδο στο οποίο ανεγέρθη (και έμεινε ημιτελής) η φοιτητική εστία και ένα ακόμα 7 στρεμμάτων δίπλα απ’ αυτό (στην 5η Πολεοδομική Ενότητα), όπου με τους τότε σχεδιασμούς του ΤΕΙ επρόκειτο να ανεγερθεί νέο campus.

Τα συμβόλαια παραχώρησης προέβλεπαν την αξιοποίηση των χώρων εντός τρετίας. Αυτό δεν έγινε, αλλά στα χρόνια που μεσολάβησαν ο Δήμος Ηγουμενίτσας, θέλοντας να είναι συνεργάσιμος και να στηρίξει τη λειτουργία του ΤΕΙ στην πόλη, δεν ζήτησε πίσω την περιουσία του.

Τώρα πλέον ο χρόνος ανοχής, αλλά και οι ελπίδες στέρεψαν.

Η δημοτική περιουσία πρέπει να επιστρέψει, όπως άλλωστε και οι όροι της παραχώρησης προέβλεπαν, στο Δήμο και στους δημότες.

Και έπεται συνέχεια, καθώς μετά τον Οκτώβριο και εφ’ όσον γίνουν οι μετεγγραφές των υπαρχόντων φοιτητών σε άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα, ούτε η έκταση του πρώην Ξενία, θα εξυπηρετεί πλέον τους σκοπούς για τους οποίους παραχωρήθηκε. Και αποτελεί και αυτή δημοτική περιουσία που παραχωρήθηκε δωρεάν!

Ηγουμενίτσα: Ζητά πίσω ο Δήμος τα οικόπεδα του ΤΕΙ Ηγουμενίτσα: Ζητά πίσω ο Δήμος τα οικόπεδα του ΤΕΙ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.