Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο, στο Νοσοκομείο δύο ηλικιωμένοι

Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο, στο Νοσοκομείο δύο ηλικιωμένοι

Σε συναγερμό έχουν τεθεί από το βράδυ της Παρασκευής οι υγειονομικές αρχές της Ηπείρου αλλά και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας καθώς από τις αναλύσεις δειγμάτων που έγιναν στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές και τα τέσσερα προέρχονται από την περιοχή της Πρέβεζας.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έχει βρεθεί θετικό μεταφέρθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με την γυναίκα να εμφανίζει πιο βαριά συμπτώματα.

Θετική στον ιό είναι ακόμη μία νεαρή κοπέλα που έφτασε στην Πρέβεζα για ολιγοήμερη παραμονή από άλλη περιοχή της χώρας.

Το τέταρτο άτομο είναι αλβανικής καταγωγής και διαμένει στην περιοχή με την οικογένειά του.

Χθες το βράδυ και μετά την γνωστοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων χρειάστηκε να κινητοποιηθεί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και να θέσει σε λειτουργία τον μηχανισμό που λειτούργησε με απόλυτη επιτυχία στην πρώτη φάση της πανδημίας τόσο για την επιτήρηση όσο και για την ιχνηλάτηση.

Αν αυτό δεν είχε συμβεί ακόμη θα αναμενόταν ο ΕΟΔΥ και τα κλιμάκιά του για να εντοπίσει τις επαφές των θετικών κρουσμάτων και να δώσει οδηγίες στους δύο που υποχρεωτικά βρίσκονται σε καραντίνα.
Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο, στο Νοσοκομείο δύο ηλικιωμένοι Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο, στο Νοσοκομείο δύο ηλικιωμένοι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 08, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.