Η Ηγουμενίτσα υποδέχτηκε την Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία

Share Button

Δελτίο τύπου 

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία πολιτικών αρχών, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, σχολείων, αθλητικών σωματείων και πολιτών έγινε η υποδοχή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Παρίσι 2024 στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Τη φλόγα παρέλαβε για την πόλη της Ηγουμενίτσας η Βαλκανιονίκης κα Μπέση, δίνοντας την με τη σειρά της στην Ολυμπιονίκη κα. Τσιάβου η οποία άναψε και το βωμό.

Η φιλαρμονική ανέκρουσε τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων, τον Γαλλικό Εθνικό Ύμνο και τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο όπου έγινε και η έπαρση των αντίστοιχων σημαιών από μικρούς αθλητές. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ευχήθηκε οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι να είναι ασφαλείς αγώνες. Ο Γάλλος εκπρόσωπος Jean- Luc Lavand δήλωσε ενθουσιασμένος από την τελετή ενώ ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας κος Αθανασιάδης, ευχαρίστησε το Δήμο και εξέφρασε τη χαρά του για την επιλογή της Ηγουμενίτσας ως σταθμό της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Τέλος, ο Δήμαρχος παρέλαβε ως δώρο την Ολυμπιακή Μασκότ «Παρίσι 2024» εμπνευσμένη από το φρυγικό σκούφο και ένα αντίγραφο δοχείου με παραστάσεις ενώ ανταπέδωσε δίνοντας από ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα αναχώρησε από το βωμό, με λαμπαδηδρόμο τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή κο Γκουντούλα ο οποίος την παρέδωσε στον Βαλκανιονίκη κο Δημάκο, για να συνεχίσει το ταξίδι της προς την Κέρκυρα.

Τέλος, ιδιαίτερη ήταν η συμβολή της Φιλαρμονικής καθώς και της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Ηγουμενίτσας. Τους ευχαριστούμε θερμά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *