Follow us

Η νέα πρόταση της ΚΙΑ στα crossover θα δυσκολέψει κι'άλλο την επιλογή σου

Το ΚΙΑ XCeed είναι μια high tech σπορ πρόταση με αρκετούς χώρους και σε κόμπακτ διαστάσεις, που θα σε βάλει σε σκέψεις

Η νέα πρόταση της ΚΙΑ στα crossover θα δυσκολέψει κι'άλλο την επιλογή σου

Τα SUV, CUV, crossover κλπ μοντέλα της πιο δημοφιλούς κατηγορίας αυτοκινήτων, είναι πλέον τόσα πολλά ώστε καθιστούν σχεδόν ακατόρθωτη την τελική επιλογή από οδηγούς και υποψήφιους αγοραστές οι οποίοι δυσκολεύονται να διαλέξουν.

Από χθες, τα μοντέλα αυτά αυξήθηκαν κατά ένα ακόμα με το KIA XCeed, το νέο crossover της Kia Motors, που συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με το σπορ αμάξωμα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback.

Η νέα πρόταση της ΚΙΑ στα crossover θα δυσκολέψει κι'άλλο την επιλογή σου
ΚΙΑ XCeed

Αποτελώντας μια σπορ εναλλακτική πρόταση στα παραδοσιακά SUV, το νέο CUV προσφέρει συγκρίσιμους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Το Kia XCeed ενθουσιάζει τους οδηγούς με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και την άνετη και σίγουρη οδική του συμπεριφορά, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα πιο ευρύ οπτικό πεδίο του δρόμου σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback.

ΚΙΑ XCeed
ΚΙΑ XCeed

Η πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας του XCeed το καθιστά ένα από τα πιο high tech μοντέλα της κατηγορίας των CUV. Ταυτόχρονα χάρη σε μια γκάμα σύγχρονων και εξελιγμένων κινητήρων turbo είναι και ένα από τα πιο οικονομικά.

Με συνολικό μήκος 4.395 mm, το Kia XCeed είναι 85 mm μεγαλύτερο από το πεντάθυρο hatchback Ceed και 90 mm πιο μικρό από το Sportage, καταφέρνει όμως να προσφέρει χώρο αποσκευών που φτάνει τα 426 λίτρα.

ΚΙΑ XCeed
ΚΙΑ XCeed

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και γενικά το ύψος του αμαξώματος δημιουργούν την ίδια στιβαρή εικόνα που αρέσει στους αγοραστές των άλλων SUV της Kia. Η απόσταση από το έδαφος του Kia XCeed είναι 174 mm όταν οι ζάντες είναι 16 ιντσών και 184 mm είναι 18 ιντσών, τιμή μεγαλύτερη έως και κατά 42 χιλιοστά σε σχέση με το 5θυρο Ceed hatchback.

ΚΙΑ XCeed
ΚΙΑ XCeed

Η «ελεύθερη» οθόνη αφής του συστήματος infotainment κυριαρχεί οπτικά στο ταμπλό, ενώ το κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων διαθέτει ένα σύνολο κουμπιών, ενδείξεων και διακοπτών, ευαίσθητων στην αφή, με τη βοήθεια των οποίων ρυθμίζεται η ένταση του ηχοσυστήματος, της θέρμανσης και του εξαερισμού. Με εργονομική σχεδίαση και λειτουργικότητα, τα χειριστήρια αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπουν στους οδηγούς να κάνουν γρήγορες αλλαγές στο περιβάλλον του εσωτερικού χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι είναι απαραίτητο.

Το Kia XCeed είναι ένα από τα πρώτα οχήματα στην Ευρώπη που προσφέρουν το καινοτόμο σύστημα τηλεματικής UVO Connect, με πλήρη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε ένα ευρύ πεδίο πληροφοριών μέσω της οθόνης αφής και του/ των smartphone. Χάρη στις υπηρεσίες Kia Live και την προαιρετική ευρεία οθόνη TFT LCD 10,25 ιντσών, το σύστημα χρησιμοποιεί τη δική του κάρτα eSIM για την λήψη και ανανέωση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Περιλαμβάνει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, προβλέψεις καιρού, σημεία ενδιαφέροντος και στοιχεία σχετικά με τον ενδεχόμενο χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου (συμπεριλαμβανομένων του κόστους, της θέσης και της διαθεσιμότητας στάθμευσης).

Το Kia XCeed θα διατίθεται επίσης με το ψηφιακό πίνακα οργάνων Supervision διαγώνιου 12,3 ιντσών με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης 1920x720 pixel.

ΚΙΑ XCeed
ΚΙΑ XCeed

Με έξυπνα συστήματα υποβοήθησης

Το Kia XCeed προσφέρει μια ευρεία γκάμα από προηγμένες και έξυπνες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Smart Cruise Control με Stop & Go, η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind-spot Collision Warning), η Προειδοποίηση Πρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Ανίχνευση Οχημάτων και πεζών, η Έξυπνη Προειδοποίηση Ορίου Ταχύτητας (Intelligent Speed Limit Warning), η Έξυπνη Υποβοήθηση Στάθμευσης (Smart Parking Assist), η Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Assist), η Αυτόματη Ρύθμιση Προβολέων (High Beam Assist) κ.α. Το σύστημα προειδοποίησης κόπωσης (Driver Attention Warning) συμβουλεύει τον οδηγό του Xceed να κάνει ένα διάλειμμα.

ΚΙΑ XCeed
ΚΙΑ XCeed

Κινητήρες

Το Kia XCeed διαθέτει μια σειρά από υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα προσφέροντας στους αγοραστές διάφορες επιλογές για να ικανοποιήσουν κάθε τους ανάγκη και απαίτηση.

Διαθέσιμοι θα είναι τρεις υπερτροφοδοτούμενοι T-GDi κινητήρες άμεσου ψεκασμού βενζίνης:

  • τρικύλινδρο 1.0 T-GDi με 120 ίππους και 172 Nm ροπής,
  • τετρακύλινδρο 1.4 T-GDi με 140 ίππους και 242 Nm.
  • υψηλής ισχύος 1.6 T-GDi με αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm,

Το Kia XCeed διατίθεται επίσης με δυο εκδόσεις Smartstream - των πιο καθαρών και αποδοτικών κινητήρων πετρελαίου που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από την μάρκα: τους 1.6 Smartstream απόδοσης 115 ή 136 ίππων.

ΚΙΑ XCeed
ΚΙΑ XCeed

Οι παραδόσεις του Kia XCeed θα ξεκινήσουν αργότερα στο τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ κάθε αυτοκίνητο θα καλύπτεται από εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χλμ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr