Follow us

Πάπιγκο, Τζουμέρκα, Γιάννενα: Ο Top προορισμός για εκδρομές με ηλεκτρικά ΙΧ

Αθήνα-Γιάννενα και περίχωρα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι εκδρομές προς έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μπορούν πλέον να γίνονται και με ev’s χωρίς άγχος

Πάπιγκο, Τζουμέρκα, Γιάννενα: Ο Top προορισμός για εκδρομές με ηλεκτρικά ΙΧ

Αν πριν από λίγο καιρό, ένας οδηγός, κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σας ανακοίνωνε ότι θα πάει εκδρομή στα Γιάννενα ή στο Πάπιγκο, ή στα Τζουμέρκα θα τον κοιτούσατε όπως οι κυνηγοί και οι ψαράδες τους φίλους τους, όταν ανακοινώνουν ότι πέτυχαν κάποιο παράδοξα τεράστιο θήραμα.

Τώρα όμως, δεν χρειάζονται ψέματα. Οι αυξημένες αυτονομίες των ηλεκτρικών μοντέλων και, κυρίως, οι υποδομές φόρτισης που πληθαίνουν συνεχώς, σας επιτρέπουν να κάνετε εκδρομές που δεν έχουν σχεδόν καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση στα υπέροχα τοπία που σκοπεύετε να επισκεφθείτε, σαν αυτό στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, τα Γιάννενα από ψηλά το σούρουπο.

Οι νέοι σταθμοί φόρτισης που εμφανίζονται συνεχώς στο εθνικό οδικό δίκτυο σας επιτρέπουν να καλύπτετε μεγάλες αποστάσεις με ηλεκτροκίνητα ΙΧ και το καλύτερο παράδειγμα για να δείτε μέχρι που μπορείτε να φτάσετε με ένα σημερινό ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι άλλο από τη διαδρομή μέχρι τα Γιάννενα μέσω της Ιόνιας Οδού.

Πάπιγκο, Τζουμέρκα, Γιάννενα: Ο Top προορισμός για εκδρομές με ηλεκτρικά ΙΧ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων γνωρίζουν ότι βγαίνοντας στον αυτοκινητόδρομο δεν θα τρέχουν σαν δαιμονισμένοι. Ευτυχώς, ούτως ή άλλως, οι υψηλές τιμές των καυσίμων μας έχουν βάλει στον σωστό δρόμο έτσι, σήμερα, στο εθνικό δίκτυο όσοι οδηγούν με 140+ χ.α.ω. ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες το γάλα αφού όλοι οι υπόλοιποι κινούμενοι με 120 χ.α.ω. απολαμβάνουν καλύτερα τη διαδρομή και είναι πιο ξεκούραστοι και ασφαλείς.

Σε κάθε Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην Ιόνια Οδό βρίσκετε σταθμούς ταχυφόρτισης
Σε κάθε Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην Ιόνια Οδό βρίσκετε σταθμούς ταχυφόρτισης

Αφαιρέστε από τα 120 χ.α.. 10-20 χιλιόμετρα, και έχετε μόλις βρεθεί στην ιδανική ταχύτητα κίνησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο. Δηλαδή τα 100 με110 χ.α.ω.. Μπορεί να σας μοιάζει χαμηλή, αλλά σε συνδυασμό με την ηρεμία που επικρατεί μέσα σε ένα ηλεκτρικό ΙΧ θα αντιληφθείτε σύντομα πως είναι αρκετή και πώς πάντα θα φτάνετε στον προορισμό σας ξεκούραστοι!

Ξεκινώντας το ταξίδι για τα Γιάννενα ή τους γύρω προορισμούς, το αυτοκίνητο πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένο ώστε να αποδώσει την πλήρη αυτονομία του η οποία στα περισσότερα σημερινά μεσαία ηλεκτρικά ΙΧ είναι πάνω από 270 χιλιόμετρα.

Πάπιγκο, Τζουμέρκα, Γιάννενα: Ο Top προορισμός για εκδρομές με ηλεκτρικά ΙΧ - εικόνα 3

Πρώτος σταθμός στη ηλεκτρικό ταξίδι σας, είναι ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών τις Ιόνιας Οδού στο Ευηνοχώρι (233 χλμ. από την Αθήνα). Ωστόσο, αν είστε αγχώδεις, μπορείτε να φορτίσετε και στο 200ό χιλιόμετρο όπου σε άλλο ΣΕΑ υπάρχουν ταχυφορτιστές.

Εκεί, μετά από 2 και κάτι ώρες οδήγησης θα κάνετε την πρώτη στάση σας, όπως πιθανότατα θα κάνατε και με ένα συμβατικό αυτοκίνητο για να πάρετε έναν καφέ, να βάλετε βενζίνη και να κάνετε ένα τσιγάρο (το τελευταίο δεν το προτείνουμε, αλλά συμβαίνει). Η παραπάνω διαδικασία θα σας έπαιρνε περίπου 15-20 λεπτά και τόσο ακριβώς θα διαρκέσει και τώρα ώστε παράλληλα να φορτίσετε και το αυτοκίνητό σας και να συνεχίσετε.

Φορτίζω και στο ΣΕΑ Φιλιππιάδας
Φορτίζω και στο ΣΕΑ Φιλιππιάδας

Ανηφορίζοντας προς τα Γιάννενα, η ηρεμία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο εσωτερικό αλλά και το υπέροχο τοπίο που διατρέχετε οδηγώντας στην Ιόνια Οδό, θα σας αποζημιώσει. Παράλληλα, θα ανακαλύψετε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επαναφορτίζουν χωρίς πρίζα όχι μόνο στις κατηφόρες αλλά και στις ευθείες με ελάχιστη κατηφορική κλίση. Αν καταφέρετε να μην κουράζετε το όχημα στις ανηφόρες και να …πάρετε τις κατωφέρειες με το μέρος σας θα εντυπωσιαστείτε από την βελτίωση της αυτονομίας.

Απολαμβάνοντας το ταξίδι
Απολαμβάνοντας το ταξίδι

Με την τελευταία φόρτιση που κάνατε είναι πιθανόν να μπορείτε να φτάσετε μέχρι τα Ιωάννινα. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείτε, γιατί μερικές δεκάδες χιλιόμετρα αργότερα, στο ΣΕΑ Αμβρακίας αλλά και λίγο παρακάτω, στο ΣΕΑ Αμφιλοχίας αλλά και ακόμα παραπέρα στο ΣΕΑ Φιλιππιάδας, υπάρχουν σταθμοί ταχυφόρτισης που θα σας επιτρέψουν σε ελάχιστο διάστημα να επαναφέρετε το αυτοκίνητό σας σε φόρτιση 80% ή και περισσότερο και να φτάσετε στα Γιάννενα με υπόλοιπο και για βόλτες.

Αν δεν νιώσατε την ανάγκη να επαναφορτίσετε σε όλη αυτή τη διαδρομή, λίγο πριν τα Γιάννενα, στο ΣΕΑ του Επισκοπικού, μπορείτε να «φουλάρετε» με ρεύμα για να φτάσετε στον προορισμό σας, είτε αυτό είναι η πόλη, είτε το Πάπιγκο, είτε τα Τζουμέρκα ή ακόμα και το Μέτσοβο.

Το φθινόπωρο και το χειμώνα, μία βόλτα με ηλεκτρικό σε αυτή την πλευρά της Ελλάδας θα σας αποζημιώσει πολλαπλά
Το φθινόπωρο και το χειμώνα, μία βόλτα με ηλεκτρικό σε αυτή την πλευρά της Ελλάδας θα σας αποζημιώσει πολλαπλά

Φυσικά, στις περιοχές που θα μείνετε, αν δεν είναι αστικές, θα ανακαλύψετε ότι οι κάτοικοι είναι περισσότερο από πρόθυμοι να σας αφήσουν να χρησιμοποιήσετε τις πρίζες τους για φόρτιση, μόνο και μόνο για να δουν τα επιτεύγματα της τεχνολογίας στο χωριό τους και να μάθουν για αυτά!

Φορτίζω και ξεκινάω εκδρομές
Φορτίζω και ξεκινάω εκδρομές

Τελικά, τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε αυτή την υπέροχη μεριά της Ελλάδας που καλύπτει η Ιόνια Οδός, είναι πολύ πιο εύκολα (και οικονομικά) από ότι σας είχαν πει.

Δοκιμάστε τα φέτος το χειμώνα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ 19 Απρ 2024 | 09:59

Βενζίνη, ντίζελ, υγραέριο, ηλεκτρικό ρεύμα: Τι συμφέρει - Ποιο καύσιμο επιβαρύνει λιγότερο την τσέπη του χρήστη

Σημαντικές διαφορές στο κόστος σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, υγραέριο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΜΕ ΨΗΛΟΜΕΣΟ ΤΖΙΝ, ΜΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΝΤΙΝΑ. 17 Απρ 2024 | 09:58

Δήμητρα Ματσούκα: Casual chic στα Ιωάννινα με τον Πέτρο Κόκκαλη - To ψηλόμεσο τζιν και οι απίθανες country boots

Η απόδραση εκτός Αθηνών και το εκδρομικό look της ηθοποιού με ψηλόμεσο τζιν, δερμάτινες country boots και καπαρντίνα.

ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 15 Απρ 2024 | 10:10

Επεισοδιακή σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα: Μαθητές Λυκείου από την Ημαθία ξυλοκόπησαν αστυνομικό

Εκδρομή Γενικού Λυκείου από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας στα Ιωάννινα, αποδείχθηκε επεισοδιακή καθώς τέσσερις μαθητές συνελήφθησαν μετά από επεισόδιο με αστυνομικούς.

ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΤΕΡΟΒΟΥ 12 Απρ 2024 | 08:43

Πάρκαρε το φορτηγό του στην Ιόνια και χτύπησε τη σύζυγό του - Η γυναίκα τον κατήγγειλε μέσω 112

H γυναίκα συνόδευε τον άνδρα της στο ταξίδι που έκανε με το φορτηγό.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 10 Απρ 2024 | 08:14

Ιωάννινα: Τροχαίο με έναν νεκρό οδηγό μηχανής - Τραυματίστηκε σοβαρά η συνεπιβάτιδα

Tροχαίο δυστύχημα με έναν οδηγό μηχανής νεκρό και τη συνεπιβάτιδά του να νοσηλέυεται σοβαρά τραυματισμένη, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Ανατολή Ιωαννίνων.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ 08 Απρ 2024 | 09:49

Φρίκη για 14χρονο στα Ιωάννινα: Συμμαθητές του τον κακοποίησαν σεξουαλικά στη σχολική εκδρομή

Το περιστατικό σημειώθηκε σε τριήμερη σχολική εκδρομή των τάξεων Β’ και Γ’ Γυμνασίου σχολείου του Ν. Πηλίου.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 03 Απρ 2024 | 09:06

Ιωάννινα: Φωτιά στη φοιτητική εστία - Μια φοιτήτρια στο νοσοκομείο - Μεγάλες ζημιές [εικόνες]

Μία φοιτήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά αναπενυστικά προβλήματα.