Follow us

H... τσιγκούνα βασίλισσα: Πόσο αξίζει το δώρο που κάνει στο προσωπικό της

Δώρο μεν, οικονομικό δε, λαμβάνουν για τα Χριστούγεννα οι υπάλληλοι του Buckingham από τα χέρια της Βασίλισσας Ελισάβετ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
H... τσιγκούνα βασίλισσα: Πόσο αξίζει το δώρο που κάνει στο προσωπικό της

Δώρο μεν, οικονομικό δε, λαμβάνουν κάθε χρόνο οι υπάλληλοι του Buckingham από τα χέρια της Βασίλισσας Ελισάβετ. Οι υπάλληλοι του παλατιού είναι 620 τον αριθμό, και για τα δώρα τους η βασίλισσα ξοδεύει 30.000 λίρες για τα 620 δώρα που θα προσφέρει στους υπαλλήλους του. Δηλαδή κόστος για κάθε υπάλληλο 50 ευρώ....

Eνας πρώην βοηθός της βασίλισσας Ελισάβετ εξήγησε πως λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, τα οποία η βασίλισσα περνά με την οικογένειά της στο Σάντριγχαμ, το προσωπικό πηγαίνει σε ένα από τα δωμάτια στο παλάτι του Buckingham, για να λάβει τo δώρo του από την βασίλισσα.
«Κάνουν όλοι μια σειρά και περιμένουν να λάβουν ένα τυλιγμένο δώρο από την βασίλισσα- με την βασίλισσα Ελισάβετ να λέει μερικά λόγια στον καθένα εξ αυτών, όπως: ΄Σας ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθειά σας κατά την διάρκεια του έτους’ και στην συνέχεια, εύχεται Χαρούμενα Χριστούγεννα.

H... τσιγκούνα βασίλισσα: Πόσο αξίζει το δώρο που κάνει στο προσωπικό της

Τι είναι τα δώρα

Τα δώρα είναι συνήθως ένα βιβλίο ή μια απλή κινέζικη πορσελάνη από το κατάστημα δώρων του παλατιού και τα περισσότερα χρόνια τους δίνει επίσης μια μικρή χριστουγεννιάτικη πουτίγκα σε ένα κουτί».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, περίπου 1.500 χριστουγεννιάτικες πουτίγκες δίνονται κάθε χρόνο στους υπαλλήλους των παλατιών, στο προσωπικό του ταχυδρομείου και της αστυνομίας του παλατιού. Επρόκειτο για μία παράδοση που είχε ξεκινήσει ο παππούς της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλιάς Γεώργιος 5ος και συνέχισε και ο πατέρας της βασιλιάς Γεώργιος 6ος.

Εάν όμως κάποιο μέλος του προσωπικού δεν μπορεί να αφήσει τα καθήκοντά του την συγκεκριμένη ημέρα για να παραλάβει το δώρο του από την βασίλισσα Ελισάβετ, τότε το λαμβάνει στο σπίτι του μαζί με μία κάρτα από τον μονάρχη, την οποία υπογράφει τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ όσο και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο πρώην βοηθός υποστήριξε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ συνήθιζε να απολαμβάνει τα προσωπικά ψώνια στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά τώρα τα δώρα επιλέγονται μέσω διαδικτύου από το γραφείο του ιδιωτικού γραμματέα της μονάρχη. Τα επιλεγμένα καταστήματα – όπως τα Harrods και Fortnum & Mason – έστελναν «φορτηγά ολόκληρα γεμάτα με αντικείμενα για να επιλέξει η βασίλισσα Ελισάβετ» τα οποία τοποθετούνταν επάνω σε τραπέζια σε δύο δωμάτια στο παλάτι.

«Ήταν σαν να είχε το δικό της βασιλικό εμπορικό κατάστημα. Αλλά αυτό δεν γίνεται πλέον, είναι ένα από εκείνα τα πράγματα στα οποία δεν χρειάζεται να ξοδεύει την ενέργειά της η βασίλισσα Ελισάβετ» ισχυρίστηκε ο πρώην βοηθός της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ στέλνει επίσης 750 χριστουγεννιάτικες κάρτες – που συνήθως φέρουν μια οικογενειακή φωτογραφία – σε συγγενείς, φίλους και μέλη της βασιλικής οικίας και σε διάφορους εκπροσώπους της βρετανικής κοινοπολιτείας.

Την ίδια ώρα, ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος στέλνει άλλες 200 κάρτες τα Χριστούγεννα σε διαφορετικά συνδικάτα και οργανώσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΙΤ 10 Απρ 2024 | 06:25

Η κενή κάρτα της Κέιτ Μίντλετον και το μήνυμα από το παλάτι: Τι έλειπε για πρώτη φορά και πώς έσπασε το πρωτόκολλο

Η νέα κίνηση του παλατιού που αποδεικνύει τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Κέιτ Μίντλετον εν μέσω χημειοθεραπειών.

ΟΙ ROYAL ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΤΙ ΝΟΣΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ 28 Μαρ 2024 | 06:50

Έσπασε το πρωτόκολλο αιώνων η Κέιτ: Η μυστικοπαθής βασιλική οικογένεια και οι royals που έκρυψαν ότι νόσησαν με καρκίνο

Ο βασιλιάς που είχε πεθάνει και το έκρυβαν για μέρες και η αγαπημένη royal που έπαιζε "θέατρο" κρύβοντας τους φριχτούς πόνους της από τον καρκίνο.

ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΑΛΛΟΙ 23 Απρ 2024 | 17:02

Άλλη μία γκάφα Μπάιντεν: Το "κρύο" αστείο για τον θείο που τον έφαγαν οι... κανίβαλοι στην Παπούα-Νέα Γουινέα [βίντεο]

Πώς έγινε η γκάφα που έχει προκαλέσει σάλο στο νησιωτικό κράτος της Ωκεανίας - Τα σχόλια του Μπάιντεν για τους κανίβαλους

ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΧΩΝ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ 23 Απρ 2024 | 16:54

Αλλαγή στάσης από την Κέιτ Μίντλετον: Η φωτογραφία του Πρίγκιπα Λούις για τα γενέθλιά του και η ρητή διαβεβαίωση

Ο προβληματισμός επειδή δεν είχε γίνει η καθιερωμένη ανάρτηση από το Παλάτι του Κένσινγκτον και το μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 23 Απρ 2024 | 16:18

Κατάληψη στο πανεπιστήμιο Κολούμπια: Φοιτητές διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινιών - Αποσύρονται οι μεγάλοι δωρητές

"Δεν νιώθω άνετα να στηρίζω το πανεπιστήμιο μέχρι να ληφθούν διορθωτικά μέτρα" λέει ο μεγαλύτερος δωρητής του Κολούμπια που εν μέσω εκρηκτικού κλίματος, αποσύρει τη δωρεά του.

ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΟΖΑ 23 Απρ 2024 | 11:48

Τραγικός θάνατος για Κινέζα τουρίστρια στην Ινδονησία: Έπεσε σε ενεργό ηφαίστειο ενώ έβγαζε σέλφι

Η γυναίκα έπεσε στο ηφαίστειο Ίτζεν, διάσημο για το φαινόμενο με τις μπλε φλόγες, ενώ έβγαζε φωτογραφίες.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ 23 Απρ 2024 | 10:16

Κλιματική αλλαγή: Η Ασία ήταν η περιοχή του κόσμου που επηρεάστηκε περισσότερο το 2023 από τις φυσικές καταστροφές

Η Ασία θερμαίνεται πιο γρήγορα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, με τη θερμοκρασία στην περιοχή πέρυσι να είναι δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τη μέση θερμοκρασία.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ 23 Απρ 2024 | 09:29

WSJ: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τη Ρωσία

Ο Μπλίνκεν επέκρινε την κινεζική υποστήριξη προς τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, λέγοντας πως το Πεκίνο είναι αυτό που συμβάλλει περισσότερο στην πολεμική προσπάθεια της Μόσχας στην Ουκρανία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ 23 Απρ 2024 | 08:13

Τραγωδία στη Μαλαισία: Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα, νεκροί οι 10 επιβαίνοντες [βίντεο]

Τα δυο ελικόπτερα συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

ΗΠΑ 22 Απρ 2024 | 23:45

Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον Ντόναλντ Τραμπ: "Πλήρωσε την Στόρμι Ντάνιελς και εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του"

"Η υπόθεση αφορά μια συνωμοσία εξαπάτησης. Ο κατηγορούμενος ενορχήστρωσε ένα εγκληματικό σχέδιο για να αλλοιώσει τις προεδρικές εκλογές του 2016".

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ 4ΧΡΟΝΟΥ 22 Απρ 2024 | 22:56

Απίστευτη εξέλιξη σε cold case: Ήταν μόλις 14 ετών - Τη δολοφόνησε το αγόρι της ενώ δύο φίλοι τους απλώς κοιτούσαν

Πώς η δικαιοσύνη στη Σκωτία κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας 14χρονης το 1996 και να ξεπαγώσει μια ξεχασμένη cold case

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 10 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ 22 Απρ 2024 | 21:03

Γαλλία: Καθηγητής κιθάρας κατηγορείται ότι πλήρωσε εκτελεστές για να σκοτώσουν τον κινησιοθεραπευτή του

Ο κινησιοθεραπευτής τον υποψιάστηκε αμέσως γιατί πριν 10 χρόνια τον είχε κατηγορήσει ότι τον άφησε ανάπηρο λόγω μιας αδέξιας κίνησής του.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ 22 Απρ 2024 | 18:42

BBC: Παραιτήθηκε ο παρουσιαστής Χιου Έντουαρντς που είχε εμπλακεί σε σεξουαλικό σκάνδαλο

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο παρουσιαστής του BBC είχε πληρώσει χιλιάδες λίρες σε ένα νεαρό άτομο για να αγοράσει φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου