Follow us

Κορoναϊός: Απίστευτες εικόνες - Ουρές χιλιομέτρων στη Νότια Κορέα για μία μάσκα

Τον γύρο του πλανήτη κάνει βίντεο που καταγράφει πολίτες στη Νότια Κορέα να περιμένουν σε ουρά χιλιομέτρων για να προμηθευτούν χειρουργικές μάσκες

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
κοροναιος νοτια κορεα

Εφιαλτικές είναι οι ουρές που δημιουργούνται από Νοτιοκορεάτες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, περιμένοντας όρθιοι έξω από καταστήματα να έρθει η σειρά τους για να προμηθευτούν χειρουργικές μάσκες στην πόλη Νταεγκού.

Ένα drone κατέγραψε τις απίστευτες εικόνες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Daily Mail".

Οι κάτοικοι... παρατάσσονται ο ένας πίσω από τον άλλο, έξω από σούπερ μάρκετ στην Νταεγκού θεωρώντας ότι, με την αγορά μιας χειρουργικής μάσκας, θα προστατευτούν από την εξάπλωση του κοροναϊού που πλήττει πλέον πολλές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νότια Κορέα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, οι τελευταίες πληροφορίες υπολογίζοντα σε 830.

Η Κίνα απαγορεύει "τελείως" το εμπόριο και την κατανάλωση άγριων ζώων

Η Κίνα αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει "τελείως" και αμέσως το εμπόριο και την κατανάλωση άγριων ζώων, στην οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι οφείλεται η διάδοση του νέου κοροναϊού.

Η διαρκής επιτροπή του κινεζικού κοινοβουλίου, η οποία συνήλθε σήμερα, ενέκρινε πρόταση "για την πλήρη απαγόρευση" του εμπορίου άγριων ζώων, "την κατάργηση της κακής συνήθειας της υπερβολικής κατανάλωσης άγριων ζώων και την αποτελεσματική προστασία της υγείας και της ζωής του πληθυσμού", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Σε μια προσπάθεια ελέγχου της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας, η οποία φαίνεται ότι ξεκίνησε από αγορά στην κεντρική Κίνα, όπου πωλούνταν άγρια ζώα για κατανάλωση από ανθρώπους, η Κίνα υιοθέτησε στα τέλη του Ιανουαρίου οδηγία με την οποία απαγορεύτηκε προσωρινά το εμπόριο άγριων ζώων "έως ότου τελειώσει η κατάσταση με την επιδημία σε εθνικό επίπεδο".

Το εμπόριο άγριων ζώων είχε απαγορευτεί και κατά τη διάρκεια της κρίσης με τον SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) το 2002-2003, έναν κοροναϊό για την μετάδοση του οποίου είχε επίσης κατηγορηθεί η κατανάλωση άγριων ζώων.

Ωστόσο το εμπόριο και η κατανάλωση άγριων ζώων ξανάρχισαν γρήγορα. Οργανώσεις που αγωνίζονται για την προστασία ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση κατηγορούν την Κίνα ότι ανέχεται ένα κρυφό εμπόριο εξωτικών ζώων που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική ή την παραδοσιακή ιατρική.

Η σημερινή απόφαση ελήφθη από την διαρκή επιτροπή του κοινοβουλίου, η οποία συνέρχεται μεταξύ των συνόδων της ολομέλειας της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης. Η επιτροπή αυτή ανέβαλε εξάλλου σήμερα επ'αόριστον την ετήσια σύνοδο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης λόγω της επιδημίας.

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης η απαγόρευση του εμπορίου και της κατανάλωσης άγριων ζώων να έχει άμεση ισχύ, εν αναμονή της ψήφισης της οριστικής νομοθεσίας, διευκρίνισε η CCTV.

Η επιδημία του κοροναϊού υπογραμμίζει "το σημαντικό πρόβλημα της υπερβολικής κατανάλωσης άγριων ζώων και τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει αυτό για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια", πρόσθεσε το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Κινέζοι ειδικοί θεωρούν ότι ο ιός εμφανίστηκε σε αγορά της Ουχάν όπου πωλούνταν άγρια ζώα που προορίζονταν για κατανάλωση από ανθρώπους.

Ωστόσο η ακριβής προέλευση του νέου κοροναϊού δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Επιστήμονες πιστεύουν ότι προήλθε από κάποιο θηλαστικό, υποψιαζόμενοι εκ περιτροπής τις νυχτερίδες, τους παγκολίνους ή άλλα ζώα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 11 Απρ 2024 | 17:29

Κορονοϊός: Πέντε θάνατοι από covid-19, 8 διασωληνωμένοι - Ένας θάνατος από γρίπη

Στους 5 οι θάνατοι από κορονοϊό και 8 διασωληνωμένοι την εβδομάδα 1-7 Απριλίου

Η ΕΚΘΕΣΗ 04 Απρ 2024 | 17:22

ΕΟΔΥ: 8 νέοι θάνατοι από κορονοϊό, 1 από γρίπη - 12 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Όσον αφορά τον covid-19, καταγράφηκαν 8 νέοι θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 12 - Ένας θάνατος καταγράφηκε από γρίπη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΚΘΕΣΗ 28 Μαρ 2024 | 17:32

ΕΟΔΥ: Σε ύφεση η πανδημία, μείωση της θετικότητας - Τέσσερις θάνατοι από κορονοϊό, ένας από γρίπη

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 21 Μαρ 2024 | 17:52

ΕΟΔΥ: 8 νέοι θάνατοι από κορονοϊό, 13 οι διασωληνωμένοι - Ένας νεκρός από γρίπη

Μείωση παρουσίασε η θετικότητα για γρίπη - Μικρή αύξηση για κορονοϊό και RSV

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 19 Απρ 2024 | 21:53

Σοκ στις ΗΠΑ: Αυτοπυρπολήθηκε άτομο έξω από το δικαστήριο την ώρα της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ [σκληρές εικόνες]

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας δεδομένης της καθημερινής παρουσίας του πρώην προέδρου τις τελευταίες μέρες στη δικαστική αίθουσα.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 19 Απρ 2024 | 19:32

Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να συνεχιστεί η κρίση με το Ισραήλ - Συμμετρία στις επιθέσεις "βλέπουν" οι αναλυτές

Παρά τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της αποκλιμάκωσης, οι ειδικοί παραμένουν ιδιαίτερα συγκρατημένοι, λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τους σκοπούς του Ισραήλ.

ΒΕΣΤΕΡΟΣ 19 Απρ 2024 | 18:40

Σουηδία: 20χρονος μαχαίρωσε τρεις ηλικιωμένες γυναίκες- Άνοιξε πυρ η αστυνομία για να τον σταματήσει

Οι τρεις γυναίκες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με τη μία, ηλικίας 70 ετών, να αναφέρεται ότι έχει σοβαρά τραύματα.

ΤΟΛΜΗΡΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ 19 Απρ 2024 | 17:09

Μαγικές εικόνες στην Αρκτική: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ πέφτοντας από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλο

Τρεις Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έπεσαν στον Βόρειο Πόλο από αεροπλάνο που πετούσε σε υψόμετρο 10.500 μέτρα

ΤΙ ΛΕΝΕ 19 Απρ 2024 | 17:02

Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι χάκαραν τον IDF - "Κανένας κίνδυνος, τακτική ψυχολογικού πολέμου" η απάντηση του Ισραήλ

Οι Anonymous αναφέρουν ότι απέκτησαν πρόσβαση στον έλεγχο δεδομένων 20 gigabyte, που περιλαμβάνει περισσότερα από 233.000 έγγραφα - Διαψεύδει ο Ισραηλινός Στρατός

Η ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Απρ 2024 | 17:01

Ο Τραμπ μπέρδεψε τον Τζίμι Κίμελ με τον Αλ Πατσίνο - Η ατάκα που τον εξόργισε

Ο Τζίμι Κίμελ έκανε κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην υπόθεση με τη Στόρμι Ντάνιελς.

ΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΡΙΛΕΡ 19 Απρ 2024 | 16:13

Αδίστακτη ανιψιά: Πήγε τον νεκρό θείο της με αμαξίδιο σε τράπεζα για να σηκώσει από τον λογαριασμό του 3.000 ευρώ [βίντεο]

Υπάλληλοι της τράπεζας στη Βραζιλία άρχισαν να την καταγράφουν με το κινητό, ενώ κάλεσαν αστυνομία και ασθενοφόρο

ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 19 Απρ 2024 | 15:56

Ανάλυση BBC: Οι λάθος υπολογισμοί των δύο εχθρών - Ιράν και Ισραήλ αδυνατούν να προβλέψουν ο ένας τις κινήσεις του άλλου

Μετά την απάντηση του Ιράν και την ανταπάντηση του Ισραήλ, το πιο ανησυχητικό είναι ότι πλέον αλλαγή επιπέδου στα χτυπήματα μεταξύ των δύο εχθρών.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 19 Απρ 2024 | 15:38