Follow us

Νέο βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα το πρωί θέση του Ισλαμικού Τζιχάντ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει ακόμη έναν Παλαιστίνιο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νέο βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα το πρωί θέση του Ισλαμικού Τζιχάντ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει ακόμη έναν Παλαιστίνιο, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις που προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 10 ανθρώπων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στις ισραηλινές πόλεις Νετιβότ και Ασκελόν οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα από τον ήχο των σειρήνων οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με την αρχική αναφορά του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για πυρά με προέλευση τη Γάζα και επεσήμανε στη συνέχεια ότι η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα και στοχοθέτησε τη μονάδα του Ισλαμικού Τζιχάντ που εκτόξευσε τις ρουκέτες.

Χθες Τρίτη το πρωί ο στρατός του Ισραήλ διεξήγαγε πλήγμα εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Τζιχάντ, ενός ένοπλου παλαιστινιακού κινήματος, στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε απάντηση περίπου 200 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ενέτεινε τα πλήγματά της εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Από τις επιδρομές αυτές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 9 άνθρωποι στον παλαιστινιακό θύλακα και περίπου 40 τραυματίστηκαν, ανεβάζοντας σε έντεκα τον αριθμό των νεκρών κατά τη χθεσινή ημέρα, περιλαμβανομένου του διοικητή του παλαιστινιακού κινήματος Μπάχα Αμπού αλ Άτα και της συζύγου του Άσμα.

Ηλικίας 41 ετών ο αλ Άτα ήταν πατέρας πέντε παιδιών και είχε ενταχθεί στον Ισλαμικό Τζιχάντ τη δεκαετία του 1990. Ήταν διοικητής της οργάνωσης στη βόρεια Γάζα, από όπου οργάνωσε τις εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

«Ήταν υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του κράτους του Ισραήλ αυτούς τους τελευταίους μήνες και είχε σκοπό να διαπράξει άμεσα επιθέσεις», επεσήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Προς το παρόν η Χαμάς, το κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, φαίνεται να μην συμμετέχει στις συγκρούσεις. Διπλωματική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να ξεκινήσει διαδικασία μεσολάβησης για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

φωτο Reuters

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΧΗ ΠΛΗΓΜΑΤΑ 23 Απρ 2024 | 20:53

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη βόρεια Γάζα - Για αδιάκοπο σφυροκόπημα σε όλον τον θύλακα μιλούν οι κάτοικοι

Μετά από σχεδόν 200 ημέρες πολέμου και αφού ισοπεδώθηκε μεγάλη έκταση του παλαιστινιακού θύλακα, 2,3 εκατ. άτομα έχουν εκτοπιστεί.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 22 Απρ 2024 | 16:48

Ισραήλ: Tο τάγμα των ακραίων Υπερορθόδοξων Netzah Yehuda - Οι σοβαρές καταγγελίες και η απόφαση Μπλίνκεν

Ο Νετανιάχου αντιδρά με οργή και τονίζει ότι "θα το παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις" για να μην επιβληθούν κυρώσεις

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 22 Απρ 2024 | 13:00

Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών - Ο πρώτος που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Χαμάς

Πρόκειται για τον πρώτο ισραηλινό αξιωματούχο -πολιτικό ή στρατιωτικό- που παραιτείται μετά την αιματηρή επιδρομή μαχητών της Χαμάς, που αιφνιδίασε το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΥΡ 22 Απρ 2024 | 11:59

Ισραήλ: Επίθεση με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στην Ιερουσαλήμ - Δύο τραυματίες, ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες [βίντεο]

Δύο ένοπλοι άνδρες βγήκαν από το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να πυροβολήσουν κατά των περαστικών, χωρίς όμως επιτυχία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Απρ 2024 | 12:32
ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ 20 Απρ 2024 | 21:41

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πακέτο "μαμούθ" 95 δισ. σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα ένα πακέτο νομοσχεδίων χορήγησης βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 20 Απρ 2024 | 20:46

Συνάντηση Ερντογάν με τον επικεφαλής της Χαμάς: "Το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για την καταπίεση των Παλαιστινίων"

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη σκιά της ανακοίνωσης του Κατάρ ότι επανεξετάζει τη στάση του όσον αφορά τον διαμεσολαβητικό του ρόλο στον πόλεμο της Γάζας.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 20 Απρ 2024 | 11:52

Ιράν: Ο υπουργός Εξωτερικών υποβαθμίζει την ισραηλινή επίθεση: "Έμοιαζαν περισσότερο με παιχνίδια, όχι με drones"

"Δεν έχει αποδειχθεί σύνδεση με το Ισραήλ", υποστηρίζει ο Ιρανός αξιωματούχος.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 19 Απρ 2024 | 19:32

Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να συνεχιστεί η κρίση με το Ισραήλ - Συμμετρία στις επιθέσεις "βλέπουν" οι αναλυτές

Παρά τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της αποκλιμάκωσης, οι ειδικοί παραμένουν ιδιαίτερα συγκρατημένοι, λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τους σκοπούς του Ισραήλ.

ΤΙ ΛΕΝΕ 19 Απρ 2024 | 17:02

Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι χάκαραν τον IDF - "Κανένας κίνδυνος, τακτική ψυχολογικού πολέμου" η απάντηση του Ισραήλ

Οι Anonymous αναφέρουν ότι απέκτησαν πρόσβαση στον έλεγχο δεδομένων 20 gigabyte, που περιλαμβάνει περισσότερα από 233.000 έγγραφα - Διαψεύδει ο Ισραηλινός Στρατός

ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 19 Απρ 2024 | 15:56

Ανάλυση BBC: Οι λάθος υπολογισμοί των δύο εχθρών - Ιράν και Ισραήλ αδυνατούν να προβλέψουν ο ένας τις κινήσεις του άλλου

Μετά την απάντηση του Ιράν και την ανταπάντηση του Ισραήλ, το πιο ανησυχητικό είναι ότι πλέον αλλαγή επιπέδου στα χτυπήματα μεταξύ των δύο εχθρών.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ 19 Απρ 2024 | 12:34

Το Ισραήλ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στο Ιράν: "Αυτή τη φορά επιλέξαμε να μην χτυπήσουμε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις"

Τι ήθελε να δείξει το Ισραήλ στο Ιράν με το χτύπημα στο Ισφαχάν - Ισραηλινές πηγές δίνουν απαντήσεις στην Jerusalem Post.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 19 Απρ 2024 | 12:22

Η πρώτη ανάλυση μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν: "Η φάση των μηνυμάτων τελείωσε" - Δεν αποκλείεται κλιμάκωση

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναλυτών για τη σημασία του χτυπήματος του Ισραήλ στο Ιράν - Τι πρόκειται να ακολουθήσει.