Follow us

24ωρη φύλαξη είχε ο... Εσκομπάρ του Ζεφυρίου

Θωρακισμένες πόρτες και παράθυρα, ένοπλους φρουρούς 24 ώρες το 24ωρο και κάμερες ασφαλείας είχε στο φρούριο του ο ... βασιλιάς της ηρωίνης στα δυτικά προάστια.

24ωρη φύλαξη είχε ο... Εσκομπάρ του Ζεφυρίου

Ο «Βασιλιάς» της ηρωίνης στα δυτικά προάστια είχε φρούριο αλά... Εσκομπάρ στο Ζεφύρι. Το συγκεκριμένο οίκημα είχε θωρακισμένες πόρτες και παράθυρα, κάμερες ασφαλείας περιμετρικά και ένοπλους φρουρούς όλο το 24ωρο. Εκεί έγινε η επιχείρηση των πάνοπλων ανδρών της ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό του ίδιου, των συνεργών του και των ναρκωτικών.

24ωρη φύλαξη είχε ο... Εσκομπάρ του Ζεφυρίου

Ο αιφνιδιασμός του 36χρονου... βαρώνου από την Αλβανία και των φρουρών του με τα πολεμικά καλάσνικοφ ήταν απόλυτος, καθώς ούτε σκέφτηκαν να τα σηκώσουν. Ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, ανακοίνωσε ότι συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 10 άτομα, ανάμεσά τους δύο ανήλικες, 15 και 16 ετών.

24ωρη φύλαξη είχε ο... Εσκομπάρ του Ζεφυρίου - εικόνα 2

Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος είναι ο 36χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε διασυνδέσεις στο Αφγανιστάν από όπου έφερνε καθαρή ηρωίνη στην Ελλάδα. Στην περιοχή του Ασπροπύργου είχαν στηθεί πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια μέσα σε καταυλισμό Ρομά, όπου γινόταν η νόθευση και ο πολλαπλασιασμός των ναρκωτικών.

Με κέρδη 500.000 ευρώ το μήνα και 16χρονη Ρομά βαποράκι

Ο 36χρονος είχε στήσει τα νωθευτήρια με τη βοήθεια της 32χρονης συζύγου του και της 15χρονης κόρης τους. Ήταν τόσο αδίστακτος που δεν είχε πρόβλημα ακόμα και να χρησιμοποιήσει ως «βαποράκι» για τη διακίνηση της ηρωίνης μία 16χρονη Ρομά, κόρη μέλους της οργάνωσης, προκειμένου να μην κινούνται υποψίες.

Τα κέρδη του κυκλώματος τον τελευταίο μήνα, από την πώληση 30 κιλών ηρωίνης, ήταν ύψους 500.000 ευρώ, ενώ τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν το περασμένο Σάββατο κοστίζουν στις πιάτσες του θανάτου 250.000 ευρώ. Αρμόδιοι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών επισημαίνουν ότι «η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών δείχνει ότι η ηρωίνη που παράγεται στη Μέση Ανατολή και διακινείται στις τεράστιες αγορές της Ευρώπης περνάει –άλλοτε παραμένει και άλλοτε όχι- από την Ελλάδα και την Τουρκία. Στην συγκεκριμένη υπόθεση του περασμένου Σαββάτου η Ελλάδα δεν λειτουργούσε ως χώρα τράνζιτ (μεταβατικός σταθμός για τα ναρκωτικά) αλλά ως τελικός προορισμός τους. Το κύκλωμα είχε γεμίσει με ουσίες τη δυτική Αττική και όχι μόνο».

24ωρη φύλαξη είχε ο... Εσκομπάρ του Ζεφυρίου - εικόνα 3

Στις ταυτόχρονες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στον καταυλισμό του Ασπροπύργου και στο σπίτι-«φρούριο» στο Ζεφύρι συνελήφθησαν εκτός από τον Αλβανό αρχηγό, τη σύζυγό και το παιδί του, ακόμα εφτά άτομα που είχαν αναλάβει κυρίως τη διακίνηση της ηρωίνης στην Αττική.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 16 κιλά ουσιών, δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, μία κυνηγετική καραμπίνα, σφαίρες και εξοπλισμός νόθευσης ναρκωτικών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις του νόμου περί εγκληματική οργάνωσης, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

24ωρη φύλαξη είχε ο... Εσκομπάρ του Ζεφυρίου - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ 11 Απρ 2024 | 10:20

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για ένα κιλό κοκαΐνης και δύο κιλά κάνναβης

Συνέλαβαν δύο άτομα για ένα κιλό κοκαΐνης και δύο κιλά κάνναβης στο Ηράκλειο.

1.400.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ 04 Απρ 2024 | 10:33
ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ 26 Απρ 2024 | 15:50

Ρέντη: Πόσες φορές θα μπορούσε να υπάρξει θύμα σαν τον άτυχο αστυνομικό - Η επίθεση του Κόκου σε πατέρα τριών παιδιών

Πόσες φορές θα μπορούσε να υπάρξει αντίστοιχο θύμα όπως του Ρέντη; Αναλογίζονται οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

ΡΕΝΤΗ 26 Απρ 2024 | 08:08

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι καταθέσεις "φωτιά" των προστατευόμενων μαρτύρων - "Έδερναν και τραμπούκιζαν όσους δεν υπάκουγαν"

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες περιγράφουν τις κινήσεις των χούλιγκαν αλλά και το πως προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες συλλήψεις.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ 26 Απρ 2024 | 07:21

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς ο "Κοντός" και ο μάνατζερ τράπερ οργάνωσαν την επίθεση - "Πάρτε φωτοβολίδες όλοι από εδώ" [βίντεο]

Σύμφωνα με 11 καταθέσεις, ο "Κοντός" και ο μάνατζερ του τράπερ, μοίρασαν τις ναυτικές φωτοβολίδες και τις μολότοφ μέσα από έναν σάκο.

30 ΕΠΙΜΑΧΑ ΒΙΝΤΕΟ 25 Απρ 2024 | 07:40

Χούλιγκαν ΑΕ: Το "άγνωστο" στικάκι USB με βίντεο φωτιά, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και ο εμφύλιος στη Θύρα 7

Σε βίντεο έχει καταγραφεί μέρος των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών, χωρίς τη στιγμή που ο Γιώργος Λυγγερίδης πλήττεται από την φωτοβολίδα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 24 Απρ 2024 | 07:29

Χούλιγκαν ΑΕ: Πώς οι "μεγάλοι" με τα μεροκάματα έδιναν τις εντολές και οι "μικροί" εκτελούσαν - "Ευθεία βολή και μπαμ"

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της ΕΛΑΣ σχετικά με την οργάνωση, τη δομή και τις πρακτικές της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν που συνελήφθησαν για την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 23 Απρ 2024 | 07:39

Οι 5 ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λυγγερίδη: Ο Ιωσήφ, ο μάνατζερ τράπερ, ο Ρουμάνος, ο Καρχαρίας και ο Κοκός

Πέντε από τους 64 συλληφθέντες χούλιγκαν κατηγορούνται για την οργάνωση των επιθέσεων στου Ρέντη και για εγκληματική οργάνωση.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 22 Απρ 2024 | 19:59

Δολοφονία Λυγγερίδη: Αυτοί είναι 5 ηθικοί αυτουργοί - Ο ρόλος του "Κοντού" και του "ΟΜΛΕ", οι "ομάδες κρούσης" και οι "συνεργαζόμενοι"

"Πάμε να τους καθαρίσουμε, να τους τελειώσουμε" ήταν το σύνθημα που έλεγε ο "αρχηγός", εννοώντας τους αστυνομικούς που θα βρίσκονταν στου Ρέντη - 3.000 σελίδες η δικογραφία, πάνω από 64 οι συλλήψεις

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 57 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 22 Απρ 2024 | 15:27

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης - Ο "Ιωσήφ", ο "Ρουμάνος" και ο μάνατζερ τράπερ

Και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες για την υπόθεση Λυγγερίδη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗΣ 22 Απρ 2024 | 09:39

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη - Πάνω από 50 συλλήψεις χούλιγκαν για εγκληματική οργάνωση

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 22 Απρ 2024 | 07:45

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ 22 Απρ 2024 | 07:34

Κως: Από πνιγμό με τηγανητές πατάτες ο θάνατος του βρέφους - Το παρελθόν του 21χρονου πατέρα με παιδική πορνογραφία

Ο πνιγμός του άτυχου κοριτσιού στην Κω, επήλθε από άπεπτες τηγανιτές πατάτες, οι οποίες προκάλεσαν απόφραξη των αεροφόρων οδών. Τι εξετάζουν τώρα οι Αρχές.