Follow us

Αττική: Ξηλώθηκαν 3.500 παράνομες διαφημιστικές αφίσες και λάβαρα

Περισσότερες από 3.500 παράνομες διαφημιστικές αφίσες και λάβαρα, αποξηλώθηκαν από κεντρικούς δρόμους σε όλο το λεκανοπέδιο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αττική: Ξηλώθηκαν 3.500 παράνομες διαφημιστικές αφίσες και λάβαρα

Περισσότερες από 3.500 παράνομες διαφημιστικές αφίσες και λάβαρα, αποξηλώθηκαν από κεντρικούς δρόμους σε όλο το λεκανοπέδιο, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία και υπό την εποπτεία της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων Ευρώπης Κοσμίδη, σε συνεργασία και με τους 66 Δήμους και την τροχαία Αττικής, με καλαθοφόρα και ειδικά οχήματα σήμανσης, αφαιρούσε καθημερινά παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες και κάθε διαφημιστικό υλικό που υπάρχει σε κόμβους κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής.

Συνολικά καθαρίστηκαν 3.575 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης από σχοινιά και ταινίες, αποξηλώθηκαν 3.551 λάβαρα και μικρές αφίσες και καλύφθηκε συνολικό μήκος οδικού δικτύου 275 χιλιόμετρα.

Ειδικότερα:

· Στον Κεντρικό τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 27 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 7 Δήμους 425 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 376 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

· Στον Βόρειο τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 32 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 11 Δήμους 489 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 546 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

· Στον Δυτικό τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 35 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 5 Δήμους 318 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 281 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

· Στον Νότιο τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 42 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 8 Δήμους 605 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 577 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

· Στον τομέα Ανατολικής Αττικής σε μήκος οδικού δικτύου 102χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 12 Δήμους 1251 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 1231 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

· Στον τομέα Δυτικής Αττικής σε μήκος οδικού δικτύου 19 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 4 Δήμους 150 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 157 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

· Στον τομέα Πειραιώς σε μήκος οδικού δικτύου 18 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 4 Δήμους 313 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 408 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Περιφερειάρχης Αττικής σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες, ότι θα καθαρίσουμε την Αττική από τις χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές αφίσες, banners και πανό, που απειλούν την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ρυπαίνουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την εικόνα των πόλεων και επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Με βασικούς μας συνεργάτες του δημάρχους και την Τροχαία Αττικής, οι τεχνικές μας υπηρεσίες, τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, ολοκλήρωσαν ένα πολύ σημαντικό έργο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον και απειλούν τις ζωές των πολιτών. Όσοι συνεχίσουν να παρανομούν θα πηγαίνουν στον εισαγγελέα και θα τους επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, όπως ορίζει η νομοθεσία. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής και αυτό θα το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Αρχείο INTIMENEWS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 10 Απρ 2024 | 09:17

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας νεαρών σε περιοχές της Αττικής: Εμπλέκονται σε 31 ληστείες και διαρρήξεις

Οι νεαροί, οι οποίοι είναι και ανήλικοι, αδιαφορούν αν θα αφήσουν αποτυπώματα καθώς δεν χρησιμοποιούν γάντια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 07 Απρ 2024 | 19:22

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής- 88 μέτωπα μόνο μέσα σε 24 ώρες: "Επιτέλους... Δεν παίζουμε με τη φωτιά" η έκκληση Κικίλια

Οι 80 φωτιές κατασβέστηκαν άμεσα στο πρώτο στάδιο εκδήλωσής τους και οι 8 αντιμετωπίζονται.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 04 Απρ 2024 | 21:29

Νέα δήλωση Σφακιανάκη: Καταλογίζει στον Νίκο Χαρδαλιά πολιτικές σκοπιμότητες - "Οι αρχές μου είναι γνωστές και αδιαπραγμάτευτες"

"Δεν υπήρξα -και δε φιλοδοξώ- να γίνω επαγγελματίας πολιτικός, ώστε να με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος" αναφέρει ο Μανώλης Σφακιανάκης για διαγραφή του από τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά

ΕΛΑΣ 01 Απρ 2024 | 13:24

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης - 50 προσαγωγές έως τώρα

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, έως αυτή την ώρα έχουν πραγματοποιηθεί πενήντα προσαγωγές, ενώ αναμένεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τις εξήντα.

MEGA 27 Μαρ 2024 | 22:57

"Φωτιά" τα ενοίκια σε Αττική και Θεσσαλονίκη: Αύξηση έως και 50% - Οι πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας

Τα πρωτεία της ακρίβειας στα ενοίκια τα κατέχουν με διαφορά τα Νότια Προάστια, ο Πειραιάς και τα Δυτικά Προάστια - Σε υψηλά επίπεδα Χαλκιδική και κέντρο Θεσσαλονίκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Απρ 2024 | 18:48

Σοκ στην Κρήτη: 33χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια

Στο Ηράκλειο μία 33χρονη, η οποία είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ, πήρε χάπια για να βάλει τέλος στη ζωή της

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ 26 Απρ 2024 | 18:38

Ρέντη: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για ναρκωτικά - Είχαν συλληφθεί στην επιχείρηση για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Τα τρία άτομα που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν κατηγορίες μόνο για ναρκωτικά - Δεν είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Απρ 2024 | 18:28

Πάτρα: Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου - Φρουρούν και το αυτοκίνητό του [Εικόνες]

"Θέλω να δηλώσω απερίφραστα πως δεν φοβάμαι τίποτα και δεν θα φύγω από το Πανεπιστήμιο", αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ 26 Απρ 2024 | 18:10

"Δύο μέτρα κάτω από τα πόδια μας υπήρχαν 314 βόμβες, θα είχαμε γίνει παρανάλωμα"- Ξεσπά ο δήμαρχος Ελληνικού

"Από θαύμα αυτός ο φουκαράς που έσκαβε, δεν έσκαψε δύο μέτρα πιο δεξιά για να γίνουμε κούγκι".

ΣΤΟ MEGA 26 Απρ 2024 | 18:05

Δράμα: Έχω κάποια υποψία για το ποιος μπορεί να είναι" λέει η 38χρονη για αυτόν που έκοψε τα φρένα του αυτοκινήτου της [Βίντεο]

"Στο μυαλό μου, μετά από μια συζήτησή που είχα με τον σύζυγό μου, είναι ένα πρόσωπο από τη Δράμα που είχαμε παλιότερα μία διαμάχη" λέει η 38χρονη μητέρα δύο παιδιών

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 26 Απρ 2024 | 17:57

Μητέρα Γιάννη Καλλιάνου: Έδωσα φακελάκι στον γιατρό και το πήρε - Τον ακρωτηρίασε σε απλό δωμάτιο

Τι απαντά ο γιατρός στις καταγγελίες της οικογένειας καλλιάνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 26 Απρ 2024 | 17:49

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια ανηλίκων - "Πήγε να κάψει τα ερωτικά βοηθήματα"

Ο αρχαιοφύλακας έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 11 παιδιών στη Νίσυρο.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ 26 Απρ 2024 | 17:48

Ολυμπιακή Φλόγα: Live η τελετή παράδοσης στο Καλλιμάρμαρο - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας