Follow us

Οι παράνομοι επί κορονοϊού: Βάφτιση με… τσιλιαδόρο στο Κουκάκι, λειτουργίες σε Κύθηρα και Ηλιούπολη

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα επικίνδυνης επιπολαιότητας πολιτών που αρνούνται να προσαρμοστούν στις οδηγίες γιατρών.

Βάφτιση με… τσιλιαδόρο στο Κουκάκι, … Χαιρετισμοί σε Κύθηρα και Ηλιούπολη, ανοικτό… ανθοπωλείο στη Νέα Σμύνη, κάποιες κυρίες παραβίασαν αθλητικό χώρο και έπαιζαν τένις, άλλοι έπαιζαν 5Χ5, ηλικιωμένοι σε πάρκο απειλούσαν να φέρουν τον… δικηγόρο τους στις εκκλήσεις των αστυνομικών να διακόψουν την συνάθροιση, ενώ γονείς σε ανοικτό χώρο στάθμευσης έκαναν γενέθλια και έκοβαν τούρτα!

Πρόκειται για μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα επικίνδυνης επιπολαιότητας πολιτών που αρνούνται να προσαρμοστούν στις οδηγίες γιατρών, ειδικών και πολιτείας για την αποτροπή ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις , σε Ηλιούπολη και στο Κουκάκι, ιερείς και πιστοί αδιαφόρησαν για την απαγόρευση τέλεσης θρησκευτικών μυστηρίων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊου και συμμετείχαν σε εκκλησιαστικές δραστηριότητες! Μάλιστα σε μια περίπτωση στο κέντρο της Αθήνας, υπήρχε μέχρι και…τσιλιαδόρος που ενημέρωνε τους δεκάδες παρευρισκόμενους στην τέλεση της βάφτισης για την έλευση περιπολικού και ακολούθησε μαζική απομάκρυνση των πιστών από το σημείο! Σε ναό της Ηλιούπολης δε και συγκεκριμένα σε αυτόν του Προφήτη Ηλία, επτά πιστοί κλειδώθηκαν στο ναό για να προσευχηθούν όπως είπαν και χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ για να απομακρυνθούν. Το συμβάν κατεγράφη και στα άτομα έγιναν συστάσεις.

Στο μεταξύ, περιπολικά της αστυνομίας κινούνταν σε χώρους συνωστισμού πολιτών σε δρόμους, πάρκα, πλατείες, με τα μεγάφωνα των περιπολικών της αστυνομίας να επαναλαμβάνουν το ηχογραφημένο μήνυμα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Το κείμενο είναι σε 10 γλώσσες, στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ουρντού, Φαρσί, Νταρί, Χίντι, Παντζάμπι και Παστού που ακούγονταν διαδοχικά, προς τους πολίτες που δεν έχουν περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις, περιττές βόλτες, εξόδους και συναθροίζονται μαζικά σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο μεταξύ από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έως και χθες έχουν βεβαιωθεί 222 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και έχουν συλληφθεί 233 άτομα για παραβιάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Τις πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν η Αττική με 94 συλλήψεις, η Δυτική Ελλάδα με 36 και 13 η Κεντρική Μακεδονία.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων και άλλα για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ 21 Απρ 2024 | 12:16

Ένα βήμα πριν την απαγόρευση του Tik Tok οι ΗΠΑ: Πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο

Για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου μιλούν οι χρήστες της εφαρμογής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 19 Απρ 2024 | 12:18

Πρόστιμα ύψους 1,48 εκατ. ευρώ σε 11 επιχειρήσεις - Leroy Merlin, Attica, JYSK και Πλαίσιο

Τα πρόστιμα αφορούν παραβάσεις των διατάξεων για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές, αλλά και μη ορθή τήρηση της καταναλωτικής νομοθεσίας.

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 09 Απρ 2024 | 20:25

Όλα όσα αλλάζουν στις παραλίες με τις αυθαίρετες κατασκευές- Πότε τετραπλασιάζεται το πρόστιμο

Τα πρόστιμα δεν μπορούν να υπολείπονται των 2.000 ευρώ ή να υπερβαίνουν τις 60.000 ευρώ.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΡΕΚΑ 04 Απρ 2024 | 11:09

Πρόστιμα 1,3 εκατ. ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία - Ποιους αφορά

Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτης κερδοφορίας σε 13 επιχειρήσεις.

30 ΕΠΙΜΑΧΑ ΒΙΝΤΕΟ 25 Απρ 2024 | 07:40

Χούλιγκαν ΑΕ: Το "άγνωστο" στικάκι USB με βίντεο φωτιά, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και ο εμφύλιος στη Θύρα 7

Σε βίντεο έχει καταγραφεί μέρος των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών, χωρίς τη στιγμή που ο Γιώργος Λυγγερίδης πλήττεται από την φωτοβολίδα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 24 Απρ 2024 | 07:29

Χούλιγκαν ΑΕ: Πώς οι "μεγάλοι" με τα μεροκάματα έδιναν τις εντολές και οι "μικροί" εκτελούσαν - "Ευθεία βολή και μπαμ"

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της ΕΛΑΣ σχετικά με την οργάνωση, τη δομή και τις πρακτικές της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν που συνελήφθησαν για την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 23 Απρ 2024 | 07:39

Οι 5 ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λυγγερίδη: Ο Ιωσήφ, ο μάνατζερ τράπερ, ο Ρουμάνος, ο Καρχαρίας και ο Κοκός

Πέντε από τους 64 συλληφθέντες χούλιγκαν κατηγορούνται για την οργάνωση των επιθέσεων στου Ρέντη και για εγκληματική οργάνωση.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 22 Απρ 2024 | 19:59

Δολοφονία Λυγγερίδη: Αυτοί είναι 5 ηθικοί αυτουργοί - Ο ρόλος του "Κοντού" και του "ΟΜΛΕ", οι "ομάδες κρούσης" και οι "συνεργαζόμενοι"

"Πάμε να τους καθαρίσουμε, να τους τελειώσουμε" ήταν το σύνθημα που έλεγε ο "αρχηγός", εννοώντας τους αστυνομικούς που θα βρίσκονταν στου Ρέντη - 3.000 σελίδες η δικογραφία, πάνω από 64 οι συλλήψεις

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 57 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 22 Απρ 2024 | 15:27

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης - Ο "Ιωσήφ", ο "Ρουμάνος" και ο μάνατζερ τράπερ

Και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες για την υπόθεση Λυγγερίδη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗΣ 22 Απρ 2024 | 09:39

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη - Πάνω από 50 συλλήψεις χούλιγκαν για εγκληματική οργάνωση

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 22 Απρ 2024 | 07:45

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ 22 Απρ 2024 | 07:34

Κως: Από πνιγμό με τηγανητές πατάτες ο θάνατος του βρέφους - Το παρελθόν του 21χρονου πατέρα με παιδική πορνογραφία

Ο πνιγμός του άτυχου κοριτσιού στην Κω, επήλθε από άπεπτες τηγανιτές πατάτες, οι οποίες προκάλεσαν απόφραξη των αεροφόρων οδών. Τι εξετάζουν τώρα οι Αρχές.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 21 Απρ 2024 | 09:04

"Το κράτος δεν πλησιάζει, θα πάρει 20 χρόνια…": Πώς η σπείρα άρπαζε και πουλούσε εγκαταλελειμμένα ακίνητα

Μέλος της οργάνωσης που πραγματοποιούσε παράνομες μεταβιβάσεις εγκαταλελειμμένων ακινήτων στην Αττική, συνομιλεί με τον "εγκέφαλο" για σπίτι στους Παπάγου.