Follow us

Βόλος: Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για νέα άδεια από τις φυλακές

Είναι η δεύτερη φορά που το συμβούλιο Πλημμελειοδικών απορρίπτει αίτημα του κρατούμενου πολυισοβίτη στις φυλακές Κασσαβέτειας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Βόλος: Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για νέα άδεια από τις φυλακές

Αρνητική είναι η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου στο αίτημα του ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση νέας τετραήμερης άδειας, όπως είχε αιτηθεί προ ημερών.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 93/2019 βούλευμα το αίτημά, του καταδικασθέντος 11 φορές σε ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα, απορρίφθηκε ομόφωνα διότι οι δικαστές έκριναν ότι μπορεί να πληροί τις τυπικές, αλλά δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία την τέταρτη ημέρα αφ' ότου άρχισε απεργία πείνας, επειδή του αρνήθηκαν την έβδομη κατά σειρά άδεια που είχε αιτηθεί.

Ο ισοβίτης κατάδικος που μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου, εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Έκτοτε κρατείται φρουρούμενος σε ειδικό χώρο, σε υπόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδρασή του, καθώς θεωρεί τις συνθήκες κράτησής του «απάνθρωπες και βάναυσες».

Αρνείται να δεχτεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και να δεχτεί τροφή και νερό σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τη διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου, όπου αναμένουν την επίσημη δικαστική απόφαση για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα και θα ενεργήσουν αναλόγως για τη μεταφορά του στις φυλακές Κασσαβετείας Βόλου ή για τη συνέχιση της παραμονής του στο νοσοκομείο.

Παρέμβαση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη μη χορήγηση άδεια στον Κουφοντίνα

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, για χορήγηση άδειας.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνο βούλευμά του, απέρριψε τη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας.

Κατόπιν αυτού, η κ. Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται να σταματήσει.

Σε περίπτωση κατά την οποία η κ. Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβούλιου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

Δήλωση Δ. Κουφοντίνα μετά την απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση άδειας

Μόλις πληροφορήθηκε την απόρριψη του αιτήματός του για κανονική άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το μέλος της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως δημοσιεύεται στο eksegersi.gr, πρόεβη σε δήλωσή μέσω της συνηγόρου του. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας, ενώ θα αρνείται κάθε ιατρική υποστήριξη.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Μόλις έμαθε την απόρριψη του αιτήματός του για κανονική άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως διεμήνυσε τα εξής:

«Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.

Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.

Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.

Γι' αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος.

Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση.

Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση.

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο υπόγειο Νοσοκομείου Βόλου

10 Μάη του 2019».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτο: Eurokinissi αρχείου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΕΞΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 12 Απρ 2024 | 10:38

Χαμός στο νοσοκομείο του Βόλου: 40χρονος κλωτσούσε και απειλούσε την σύζυγό του ότι θα την κάψει

Χαμός στον Βόλο. Ένας 40χρονος κλωτσούσε και απειλούσε τη σύζυγό του μέσα στο νοσοκομείο.

ΒΟΛΟΣ 10 Απρ 2024 | 08:24

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος μετά από μήνυση δημοτικού συμβούλου

Ο Αχιλλέας Μπέος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και με προφορική εντολή αφέθηκε στην πορεία ελεύθερος.

ΠΗΛΙΟ 09 Απρ 2024 | 23:19

Βόλος: "Άρχισα να φωνάζω και αμέσως έφυγαν από το δωμάτιο"- Σοκάρει ο 15χρονος για την σεξουαλική κακοποίηση στην εκδρομή

Ο μαθητής που πηγαίνει στη Β' Γυμνασίου φοβάται και ντρέπεται να πάει ξανά στο σχολείο του. Σήμερα πήγε μόνο για να μιλήσει με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό.

08 Απρ 2024 | 15:34

Νέο περιστατικό μαθητικής βίας στο Βόλο: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή με αναπηρία - Δέχθηκε κλωτσιές και γροθιές

Μαθητής Γενικού Λυκείου πηδώντας από τα κάγκελα ΕΠΑΛ, εισέβαλε στο σχολείο και έδειρε μαθητή με αναπηρία

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Μαρ 2024 | 22:14

Αδιανόητο περιστατικό στον Βόλο: Στο νοσοκομείο μία γυναίκα από... σπασμένη λεκάνη τουαλέτας στον ΟΣΕ

Η λεκάνη έγινε θρύψαλα και η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Βόλου.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 19 Απρ 2024 | 06:22
ΤΙ ΤΟΝ ΕΞΟΡΓΙΣΕ 18 Απρ 2024 | 23:39

Θεσσαλονίκη: "Δεν τη χτύπησα, σκόνταψε κι έπεσε"- Άλλη διάσταση δίνει ο αδερφός του νεκρού για τον τσακωμό με τη νύφη του

Ο 60χρονος την ώρα της κηδείας του αδελφού του φαίνεται να αντέδρασε σε μία φράση που εκστόμισε προηγουμένως η νύφη του.

ΣΤΟ MEGA 18 Απρ 2024 | 23:19

Αυτές είναι οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης: "Σας ζήτησαν ιστορικό;"

Στο σύνολό τους οι ερωτήσεις αξιολόγησης φθάνουν τις 18 - Αντιδρούν οι αστυνομικοί.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 22:44

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Θεσσαλία - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει 24 ώρες, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει έως το μεσημέρι του Σαββάτου - Η πρόγνωση σύμφωνα με το meteo

ΣΤΟ STAR 18 Απρ 2024 | 22:16

Άγιοι Ανάργυροι: Μήνυση κατά των αστυνομικών που δεν έκαναν τίποτα να σώσουν την Κυριακή - "Σε 5 λεπτά την ξεφορτώθηκαν"

"Την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν", αναφέρει ο πατέρας της Κυριακής.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18 Απρ 2024 | 21:45
ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 18 Απρ 2024 | 21:11

Aγγελία για σπίτι έκανε χαμό: "Θέλω το σπίτι να γεμίσει ζωή και να το χαρεί όποιος μείνει στο έπακρο"

Στην αγγελία του διαμερίσματος στο Facebook, ο ιδιοκτήτης "απαιτεί" από τους ενοικιαστές του αυτά που οι περισσότεροι δεν θέλουν ή βάζουν όρους να μην γίνονται.

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 18 Απρ 2024 | 21:07

Πειραιάς: Η ανατριχιαστική στιγμή που βρίσκουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό - "Πέθανε @@@, πέθανε"

Η οικογένειά του ζητάει να μην παραστεί στην κηδεία του 31χρονου κανείς πολιτικός από κανένα κόμμα, αλλά ούτε και ΜΜΕ.