Follow us

Δείτε που θα «χτυπήσει» ο χιονιάς το βράδυ στην Αττική

Με άγριες διαθέσεις ήρθε η κακοκαιρία "Ζηνοβία" καθώς φέρνει χιόνια, ακόμα και στην Αττική.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δείτε που θα «χτυπήσει» ο χιονιάς το βράδυ στην Αττική

Το ψύχος είναι ήδη αισθητό ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτολου, απόψε είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις – κατά διαστήματα πυκνές- στις εξής περιοχές των Βορείων Προαστίων: Διόνυσο, Νέα Πεντέλη, Βαρνάβα, Βίλια, Ροδόπολη, Ερυθρές, Κρυονέρι, Άνοιξη, Αφίδνες, Δροσιά, Καπανδρίτι, Σταμάτα, Θρακομακεδόνες, Ανθούσα, Πολυδένδρι, Εκάλη, Νέα Ερυθραία και πιθανώς σε Κηφισιά και Μελίσσια.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου

«Οσον αφορά στην Αττική, και τα τελευταία στοιχεία θέλουν τη θερμοκρασία χοντρικά από αργά τη νύχτα προς τα μεσάνυχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής να μπορεί δώσει χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε συνδυασμό και με ενισχυμένο βοριά στις παρακάτω ορεινές περιοχές του νομού αλλά και μέχρι σε και κάποια βόρεια προάστια!
Οπως :ΔΙΟΝΥΣΟ, ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΒΑΡΝΑΒΑ, ΒΙΛΙΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΕΡΥΘΡΕΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΑΝΟΙΞΗ, ΑΦΙΔΝΕΣ, ΔΡΟΣΙΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΑΝΘΟΥΣΑ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ
ΕΚΑΛΗ, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ και πιθανώς ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ
Από τις προμεσημβρινές όμως ώρες και κυρίως προς το μεσημέρι της Κυριακής οι χιονοπτώσεις εξασθενούμενες θα πρέπει να μετατραπούν σταδιακά σε βροχή ή χιονόνερο στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές και να περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα... εκτός ίσως από το Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη το Βαρνάβα και τα Βίλια!».

Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν πολίτες από την “Ζηνοβία” που ήδη σαρώνει τη χώρα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, δίνεται έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας με 18 εκχιονιστικά μηχανήματα και 15 μηχανήματα άμεσης επέμβασης.

Επίσης η Περιφέρεια Αττικής συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες που θα τους θέσουν σε κίνδυνο αλλά και να ενημερώνονται συνεχώς για τον καιρό και για τα έκτακτα δελτία.

Αναλυτικά το δελτίο της Περιφέρειας

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποφυγή και αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία.

Ειδικότερα από σήμερα το απόγευμα τίθεται σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας με 18 εκχιονιστικά μηχανήματα για την περίπτωση ανάγκης διάνοιξης δρόμων που είναι στην αρμοδιότητα της και 15 μηχανήματα άμεσης επέμβασης, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα ήδη έχουν διατεθεί ικανές ποσότητες αλατιού σε Δήμους κατόπιν σχετικού αιτήματος τους, ενώ υπάρχει επάρκεια αλατιού για την κάλυψη των αναγκών της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει:

« Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την προστασία του πολίτη, θα βρίσκεται σε επιφυλακή, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Από κοινού και σε απόλυτη συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, τους Δήμους και όλους τους αρμόδιους φορείς, θα συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στη θωράκιση του λεκανοπεδίου και στην καλύτερη προστασία των πολιτών».

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αποφεύγοντας ενέργειες που εκθέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Aττικής είναι αναρτημένη λίστα με τους θερμαινόμενους χώρους που διαθέτουν όλοι οι Δήμοι της Αττικής για τη φιλοξενία και προστασία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 19 Απρ 2024 | 18:29

Κακοκαιρία: Προετοιμάζονται οι κάτοικοι για τα καιρικά φαινόμενα - Με ανησυχεί πιο πολύ η Θεσσαλία, λέει ο Κικίλιας

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας καθαρίζουν κανάλια, ρέματα και κοίτες ποταμών ενόψει της κακοκαιρίας - Οι κάτοικοι προμηθεύτηκαν τσουβάλια με άμμο.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 19 Απρ 2024 | 16:26

Καταφθάνει η κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία κι άλλες τρεις περιοχές - Πού θα "ανοίξουν οι ουρανοί" από τα επικίνδυνα φαινόμενα

Οι προβλέψεις Τσατραφύλλια και Αρναούτογλου - Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Απρ 2024 | 12:58

Η ΕΜΥ αναβαθμίζει την κακοκαιρία με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων - Στη Θεσσαλία ο Κικίλιας

Η ΕΜΥ αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 19 Απρ 2024 | 11:05

Ισχυρές καταιγίδες σε Πιερία, Λάρισα, Μαγνησία, Β. Εύβοια ως το μεσημέρι του Σαββάτου - Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ισχυρών καταιγίδων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας γίνεται σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 19 Απρ 2024 | 07:04

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες: Ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Προ των πυλών βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας - εξπρές που θα χτυπήσει από το πρωί της Παρασκευής τη χώρα. Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 22:44

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Θεσσαλία - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει 24 ώρες, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει έως το μεσημέρι του Σαββάτου - Η πρόγνωση σύμφωνα με το meteo

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 18 Απρ 2024 | 16:14

Τσατραφύλλιας: Έρχεται η κακοκαιρία Gori - Στη Θεσσαλία θα πέσει σε 20 ώρες το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας παρουσιάζει τις περιοχές που θα επηρεάσει η κακοκαιρία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 12:52

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που θα σαρώσει την Ελλάδα, από το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 10:35

Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση - H πρόγνωση Καλλιάνου για την κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, αφού ο "πολικός αεροχείμαρρος" φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 18 Απρ 2024 | 07:06

Καμπανάκι μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία - Ερχεται πολικός αεροχείμαρρος με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ 17 Απρ 2024 | 22:34

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με έντονα φαινόμενα - Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Για τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - Χιονοπτώσεις στα ορεινά βλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος - Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Απρ 2024 | 19:46

Αττική: Πολυϊατρείο διενεργούσε εμφύτευση μαλλιών χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό

Στη διαπίστωση αυτή προέβη κλιμάκιο επιθεωρητών- ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) που διενήργησε επιτόπιο έλεγχο κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 10 Απρ 2024 | 09:17

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας νεαρών σε περιοχές της Αττικής: Εμπλέκονται σε 31 ληστείες και διαρρήξεις

Οι νεαροί, οι οποίοι είναι και ανήλικοι, αδιαφορούν αν θα αφήσουν αποτυπώματα καθώς δεν χρησιμοποιούν γάντια.