Follow us

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Εκτός ελέγχου η Μόρια με 20.000 μετανάστες

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυτιλήνης στο χοτ σποτ της Μόριας φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δήμαρχος Μυτιλήνης: Εκτός ελέγχου η Μόρια με 20.000 μετανάστες

Για μία «πολύ δύσκολη και εκτός ελέγχου» κατάσταση ως προς το προσφυγικό και τους πρόσφυγες που διαμένουν στη Μυτιλήνη έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο στο hotspot της Μόριας με δυναμικό 2.700 ανθρώπους αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ, δυσκολεύονται στο νοσοκομείο, φοβούνται. Έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο κ. Κυτέλης, μιλώντας στο νραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Ο δήμαρχος ζήτησε να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί προσθέτοντας ότι «για εθνικούς λόγους τα νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν 50.000 μετανάστες».

Αναφερόμενος στο σχέδιο για πλωτό φράχτη ο δήμαρχος Μυτιλήνης είπε ότι «δεν έχω καμία ενημέρωση, θα το δούμε πώς θα λειτουργήσει στο πεδίο» προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει έλεγχος ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει».

«Ζητάμε φύλαξη των συνόρων εκτός από την επιτήρηση των ΜΚΟ και το κλείσιμο των δομών» είπε ο κ. Κυτέλης εκαφράζοντας τους φόβους του ότι «όσο μπαίνει η άνοιξη πιθανόν να έχουμε διπλάσιο αριθμό αφίξεων και το νησί δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Απρ 2024 | 22:20

Μεταναστευτικό: Τι σημαίνει για την Ελλάδα ο νόμος που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο - Όλα τα μέτρα που προβλέπει το Σύμφωνο

Το σχέδιο αποσκοπεί στην επίλυση μιας μακροχρόνιας πηγής έντασης εντός της ΕΕ καθώς ορισμένες χώρες κάνουν περισσότερα από άλλες - Τι αλλάζει για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες πρώτης υποδοχής

ΠΕΡΑΣΕ 10 Απρ 2024 | 19:12

Ιστορική απόφαση: Το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο - Τι αλλάζει

Η μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου προβλέπει την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της ΕΕ και έναν υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη-μέλη.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 10 Απρ 2024 | 09:17

Λέσβος: Απειλούσε τον πρώην σύντροφό της και την κοπέλα του - Τη συνέλαβαν οι Αρχές

Στη σύλληψη μίας γυναίκας προχώρησαν οι Αρχές στη Μυτιλήνη ύστερα από καταγγελία για απειλές και εκφοβισμό του πρώην συντρόφου της και της κοπέλας του.

ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΤΗ ΜΕΘ 09 Απρ 2024 | 17:10

Tραγωδία στη Μυτιλήνη: 17χρονη μαθήτρια πέθανε στη ΜΕΘ - Είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή

Η ανήλικη είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή το πρωί της Δευτέρας

ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ 09 Απρ 2024 | 16:25

Ο γάμος της χρονιάς: Royal του οίκου Βουρβόνων και δήμαρχος Μαδρίτης - Η λαμπερή τελετή και η σύγκριση με Λετίσια - Φελίπε

Ο γάμος της αριστοκράτισσας του οίκου των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών είχε και ηχηρές απουσίες - Γιατί δεν πήγαν Λετίσια και Φελίπε

ΑΛΒΑΝΙΑ 29 Μαρ 2024 | 23:50

Χειμάρρα: Ανακοίνωση Μπελέρη μέσα από τη φυλακή: "Ο δήμαρχος βγαίνει από τον λαό, όχι από 15 φοβισμένους ανθρώπους"

Ο Φρέντι Μπελέρης καταγγέλλει πως κανένας νόμος και κανένα Σύνταγμα δεν προβλέπει τον διορισμό δημάρχου ενός προσώπου που δεν έχει εκλεγεί καν ως δημοτικός σύμβουλος αλλά διορίστηκε από τον ηττημένο.

ΝΔ 29 Μαρ 2024 | 23:07

Επιμένει ο Πλεύρης για Δούκα: Δεν ανακάλεσε την ύβρη "μπάτσος"- Ανακαλύπτει δήθεν μοντάζ… Ντροπή

Ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει πως ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ανακάλεσε την ύβρη "μπάτσος" που ακούγεται να λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ προσθέτει πως "ανακαλύπτει δήθεν μοντάζ στα ίδια του τα λόγια".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 29 Μαρ 2024 | 21:20

Χειμάρρα: Νέα δήμαρχος διορίστηκε η Μπλερίνα Γκόρου Μπάλα - Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο [Βίντεο]

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση με 15 ψήφους υπέρ και έχρισε την Μπάλα νέα δήμαρχο - "Θετική εξέλιξη" τη χαρακτήρισε ο Έντι Ράμα

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρ 2024 | 15:12

Μυτιλήνη: Συγχώρεσε τη σύζυγό του που τον πυρπόλησε με βενζίνη - "Έχει τιμωρηθεί πολύ από τη ζωή, μαζί θα πεθάνουμε"

Ο 58χρονος απέδωσε την επίθεση στο αλκοόλ στο οποίο κατέφυγε η σύζυγός του μετά τους θανάτους των δύο από τα τρία παιδιά τους.

ΜΟΥΡΑΤ ΚΟΥΡΟΥΜ 26 Μαρ 2024 | 21:23

Απίστευτη πρόκληση από υποψήφιο δήμαρχο της Πόλης, εκλεκτό του Ερντογάν: "Κωνσταντινούπολη είναι και η Κομοτηνή, η Ξάνθη"

Μίλησε στο Βαλκανικό δείπνο ιφτάρ που αποτελείτο από κατοίκους της Κωνσταντινούπολης που κατάγονται από χώρες των Βαλκανίων.

ΑΝΤ1 24 Απρ 2024 | 23:20

Αγιοι Ανάργυροι: Η Κυριακή ξεψύχησε ακριβώς δίπλα το κουβούκλιο του φρουρού - Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα

Η Κυριακή έπεσε στο έδαφος, μπροστά στην είσοδο του τμήματος, μόλις ενάμιση μέτρο μακριά από το κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

ΑΝΑΛΥΣΗ 24 Απρ 2024 | 21:49

Αργίλιο, τιτάνιο και πυρίτιο: Τι περιείχε η αφρικανική σκόνη που "έπνιξε" τη χώρα [Εικόνες]

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης - Τι στοιχεία περιείχε

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 24 Απρ 2024 | 21:49

Το βίντεο που "έκαψε" ηγετικά στελέχη των χούλιγκαν - Η επίθεση σε αστυνομικούς έναν χρόνο πριν τη δολοφονία Λυγγερίδη

Με αυτό το βίντεο η ΕΛΑΣ κατάφερε να ταυτοποιήσει τα "κεφάλια", που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση στο Ρέντη με αποτέλεσμα τον θάνατο του Γεώργιου Λυγγερίδη