Follow us

Δολοφονία στα Μανιάτικα: Ο «δάσκαλος» και οι κάλυκες των 7.62 mm

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από το σημείο καύσης του οχήματος αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν δύο άτομα να διαφεύγουν με μοτοσυκλέτα.

Δολοφονία στα Μανιάτικα: Ο «δάσκαλος» και οι κάλυκες των 7.62 mm

Ο «δάσκαλος» ή «κάβουρας», όπως ήταν τα προσωνύμια του 54χρονου θύματος του συμβολαίου θανάτου που εκτελέστηκε στα Μανιάτικα. φερόταν σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ ως ύποπτος για εμπλοκή στις δολοφονίες της 33χρονης γνωστής ως «bella mafia» που δολοφονήθηκε με πολεμικό καλάσνικοφ στο γκαράζ του σπιτιού της στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018, του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστoύ ως «καράφλα» ή «σαμπρέλα» τον Ιούνιο του 2018 στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και του body builder, Βασίλη Γρίβα, το Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά, χωρίς ωστόσο ποτέ να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία που να τον καταστήσουν κατηγορούμενο.

Το 2001, ο 54χρονος μαζί με μετέπειτα αρχηγό εκβιαστικής ομάδας του οποίου υπήρξε μέντορας είχαν κάψει καφετέρια στη Νεάπολη της Σπάρτης. Επιστρέφοντας στην Αθήνα στην περιοχή της Τρίπολης άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών της Τροχαίας που επιχείρησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο. Για αυτό το αδίκημα ο 54χρονος συνελήφθη τυχαία το 2007 από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για την ένοπλη συμπλοκή.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, έξω απο την πολυκατοικία της οδού Κατσαντώνη όπου διαπράχθηκε η δολοφονία, εντόπισαν μόλις δύο κάλυκες των 7.62 από πολεμικό Καλάσνικοφ καθώς οι υπόλοιποι εικάζεται ότι έπεσαν εσωτερικά του αυτοκινήτου των δραστών.

Το αυτοκίνητο, μάρκας OPEL, το οποίο βρέθηκε καμμένο λίγα μέτρα μακρύτερα, ήταν κλεμμένο απο την περιοχή του Χαλανδρίου τον περασμένο Μάρτιο και έφερε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ιδίου τύπου και χρώματος. Το εν λόγω όχημα έχει μεταφερεθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξερευνηθεί για τον εντοπισμό των υπόλοιπων καλύκων του πολεμικού όπλου ή και το ίδιο το πολεμικό όπλο, αλλά και τυχόν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από το σημείο καύσης του οχήματος αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν δύο άτομα να διαφεύγουν με μοτοσυκλέτα.

Το θύμα φέρεται να έμενε στην Κεφαλονιά και από το περασμένο Σάββατο φιλοξενούνταν από τον κουνιάδο του στο σπίτι της οδού Κατσαντώνη. Ο 54χρονος είχε μόλις αφήσει τη μοτοσυκλέτα του, περπάτησε ως την είσοδο της μονοκατοικίας, όπου και δέχθηκε τον καταιγισμό πυρών από το πολεμικό Καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «γαζωματική» εκτέλεση μέσα απο αυτοκίνητο. Με παρόμοιο τρόπο και αντίστοιχη καύση του οχήματος είχαν δράσει οι δολοφόνοι των Βασίλη Γρίβα και Μιχάλη Γιατράκη, αλλά και οι δράστες στην απόπειρα δολοφονίας του συνεταίρου του θύματος στην Ακτή Κονδύλη, τον Οκτώβριο του 2018.

Στο θύμα βρέθηκε ένα κινητό και μερικά χρήματα. Ο γιός του, μπροστά στα μάτια του οποίου είχε εξελιχθεί η απόπειρα δολοφονίας του 54χρονου το 2010 στο Αιγάλεω σπουδάζει στην Κρήτη. Ενημερώθηκε για τη δολοφονία και επιστρέφει στην Αθηνα.

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση (Αρχείου)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ 18 Απρ 2024 | 11:43

"Έχουμε μαχαιρωμένο, δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει": Ηχητικό μετά τη δολοφονία της Κυριακής δείχνει το μπάχαλο στην ΕΛΑΣ

Τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, αποτυπώνει το νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τηλεφώνημα που έκανε αρχιφύλακας του τμήματος στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 17 Απρ 2024 | 19:13

Άγιοι Ανάργυροι: Όλο το μπάχαλο στο ΑΤ το μοιραίο βράδυ - Ο φρουρός είχε ζητήσει να μη βγαίνει σε υπηρεσίες εκτός τμήματος

Πληροφορίες για τα πρόσωπα που είχαν υπηρεσία το βράδυ της 1ης Απριλίου στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ 17 Απρ 2024 | 08:58

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Η μικρή Λυδία πήρε και επίσημα το επίθετο της Καρολάιν

Οι γονείς της Καρολάιν ήθελαν όχι μόνο η εγγονή τους να μεγαλώσει μακριά από την Ελλάδα, αλλά να αλλάξει και επίθετο για να μην τη συνδέει το παραμικρό με τον πατέρα της.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 15 Απρ 2024 | 21:07

Θρίλερ με τον θάνατο του Γερμανού στην Ιεράπετρα: Δολοφονία τελικά - Θα γίνει εκταφή δύο μέρες μετά την κηδεία

Δηλώθηκε ως αιτία θανάτου ο καρκίνος που έπασχε, αλλά εικόνα από κάμερα ασφαλείας καταγράφει 45χρονο άνδρα να μπαίνει στο σπίτι του με κουκούλα και γάντια.

ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ 15 Απρ 2024 | 14:57

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Πήρε εξιτήριο από το Τζάνειο ο δολοφόνος της Κυριακής

Πήρε εξιτήριο από το Τζάνειο ο δολοφόνος της Κυριακής - Ο δράστης της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 15 Απρ 2024 | 14:12

Ηλιούπολη: Εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 36χρονου γιου στη σκανδάλη της καραμπίνας - Με αυτή σκότωσε τη μητέρα του

Αν και δεν εντοπίστηκε πυρίτιδα, βρέθηκαν αποτυπώματα του 36χρονου στη σκανδάλη της καραμπίνας που χρησιμοποιήθηκε στην Ηλιούπολη.

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 15 Απρ 2024 | 11:52

Βίντεο ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία στους Άγ. Αναργύρους: Η στιγμή που ο φρουρός αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει μπροστά του

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων είδε το φως της δημοσιότητας.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ 15 Απρ 2024 | 08:33

Αγριο φονικό στα Πατήσια: Γιατί ο 35χρονος σκότωσε τον 27χρονο σύντροφό του μπροστά σε δύο φίλες τους [βίντεο]

Σε ερωτική αντιζηλία οφείλεται η δολοφονία του 27χρονου με καταγωγή από την Κούβα, από τον 35χρονο σύντροφό του στα Πατήσια, το μεσημέρι της Κυριακής.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ 14 Απρ 2024 | 15:36

Πατήσια: Ερωτική αντιζηλία πίσω από την άγρια δολοφονία - Ζευγάρι με το θύμα ο 35χρονος δράστης

Σε ερωτική αντιζηλία συγκλίνουν οι τελευταίες πληροφορίες, πίσω από τη δολοφονία, μέσα σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αμερικής.

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ 14 Απρ 2024 | 13:41

Εγκλημα στα Πατήσια: Τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στα Πατήσια, αφού ένας 25χρονος Κουβανός δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 13 Απρ 2024 | 09:49

Αγιοι Ανάργυροι: "Την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει αν χωρίσουν" - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο της Κυριακής

Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους ήρθαν στη δημοσιότητα. Τι είπαν συνάδελφοι και φίλοι της Κυριακής.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤ 13 Απρ 2024 | 08:58

Αγιοι Ανάργυροι: Εγγραφες εξηγήσεις ετοιμάζουν οι αστυνομικοί για τη γυναικοκτονία της Κυριακής

Έως και… 20 μέρες θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της ΕΔΕ για την διερεύνηση των πειθαρχικών ευθυνών των έξι αστυνομικών του ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

ΤΑ ΕΚΡΥΨΕ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ 12 Απρ 2024 | 16:10

Τραγωδία στο Παρίσι: Πατέρας μαχαίρωσε τα παιδιά του τριών ετών και 20 μηνών "για να εκδικηθεί τη γυναίκα του"

Νέα τραγωδία με θύματα παιδιά στη Γαλλία - Το 2023, 60 παιδιά δολοφονήθηκαν στη χώρα από τους γονείς τους