Follow us

Εφυγαν τα ΜΑΤ από την Λέσβο - Παρών ο Μουτζούρης για να το ελέγξει

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης ήταν παρών και ο Περιφερειάρχης για να ελέγχει την αποχώρηση και να μην γίνουν επεισόδια

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΑΤ ΛΕΣΒΟΣ

Αναχώρησαν, στις 9 σήμερα το πρωί, από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ - ΥΜΕΤ).

Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο "Νήσος Ρόδος" το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

Στην αναχώρησε δε ήταν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης για να πιστοποιήσει… ιδίοις όμμασι ότι φεύγουν.

Εφυγαν τα ΜΑΤ από την Λέσβο - Παρών ο Μουτζούρης για να το ελέγξει

Σημειώνεται ότι η αποχώρηση αφορά τις 8... αποδεκατισμένες και τραυματισμένες διμοιρίες των ΜΑΤ, από τις συνολικά 17 που είχαν μεταφερθεί σε Λέσβο και Χίο. Πρόκειται για τις αστυνομικές δυνάμεις που δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο των επιθέσεων μέσα στα βουνά και τους λόφους του Καράβα και Διαβολορέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυτιλήνη: Συνεχίζεται και την Πέμπτη η γενική απεργία

Με αποφάσεις που έλαβαν πριν λίγο οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικοού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η γενική απεργία.

Το πρωί, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης συγκέντρωση διαμαρτυρίας "ενάντια στην κρατική βία και καταστολή", σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Υπουργικό για εξέγερση στα νησιά και τον Κοροναϊο

Με φόντο τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό αλλά και το πρώτο κρούσμα Κοροναϊου που διαπιστώθηκε στην χώρα μας θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι στο Μαξίμου το υπουργικού συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης στα νησιά, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Βασίλη Κικίλια και ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη που ήταν με τον Μπόικο Μπορίσοφ έστειλε ένα πρώτο δείγμα των προθέσεων του απευθύνοντας έκκληση προς τους νησιώτες να ρίξουν τους τόνους επαναλβάνοντας πως η κατασκευή των κλειστών κέντρων είναι προς όφελος τους.

Σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Πέμπτη στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου για το μεταναστευτικό στο Μαξίμου, έως ότου ξεκινήσουν τα έργα για τη δεύτερη φάση.

Πέτσας: Γραφικός και επικίνδυνος ο Μουτζούρης, θα εξεταστούν όλες οι ευθύνες του

Ως γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον κ. Μουτζούρη. Η αφορμή δεν ήταν άλλη από την απρεπή χειρονομία και τα σχόλια του κυρίου Περιφερειάρχη απέναντι στον πρωθυπουργό.

"Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη.", δήλωσε ο κ. Πέτσας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας μάλιστα πως ακόμα και να ζητήσει συγγνώμη, αυτή δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

"Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο", συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν είναι πλάκα.", τόνισε ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών. Ούτε όμως η κυβέρνηση θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.

Ερωτηθείς, αν θα ζητηθεί η παραίτησή του από την κυβέρνηση, είπε "αυτό θα το δούμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε όλες τις ευθύνες του".

Όσο για το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τα επεισόδια, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση έχει ευελιξία στην προσέγγιση του στόχου.

Επίσης, όπως είπε, παρά τα επεισόδια την πρώτη μέρα τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

"Είχαμε ακραία επεισόδια, μέχρι και πυροβολισμούς", είπε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να πέσουν οι τόνοι σήμερα, Πέμπτη, ενώ συμπλήρωσε πως θα σχηματιστούν δικογραφίες για όσους συμμετείχαν στα ακραία επεισόδια.

Μουτζούρης για χυδαιότητες: Δεν ζητάω συγγνώμη για ιδιωτικές μου συνομιλίες

Την πρόθεσή του να μη ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο που έκανε για τον πρωθυπουργό και έγινε γνωστό μέσω βίντεο, γνωστοποίησε ο Κώστας Μουτζούρης.

Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποστήριξε ότι "για τις ιδιωτικές μου συνομιλίες δε ζητάω συγγνώμη. Στις ιδιωτικές μου συνομιλίες μπορώ να εκφράζομαι όπως θέλω".

Ακόμα, δήλωσε ότι η επιθυμία του είναι να μείνουν τα νησιά ελληνικά και να μη γίνουν προγεφυρώματα ξένων δυνάμεων. Τόνισε επίσης ότι δεν κάνει επανάσταση κατά της κυβέρνησης.

Πρόσθετε δε ότι εκείνος δεν μεταφέρει τι του είπε ο κ. Μητσοτάκης στο τηλέφωνο, εξηγώντας ότι "συνομιλώ με υψηλό τόνο, γιατί εκείνη την ώρα είμαι μέσα στο στρατόπεδο επί τρεις ώρες και χιλιάδες Μυτιλινιών επιχειρούσαν να εισβάλουν".

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και stonisi.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 25 Απρ 2024 | 17:05

Βενετία: Η πρώτη πόλη στον κόσμο που βάζει εισιτήριο για να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό - Γιατί αντιδρούν οι κάτοικοι

Διαμαρτυρίες κατοίκων στη Βενετία - Έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που βάζει εισιτήριο για την είσοδο των τουριστών για να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό - Γιατί αντιδρούν

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 24 Απρ 2024 | 21:49

Το βίντεο που "έκαψε" ηγετικά στελέχη των χούλιγκαν - Η επίθεση σε αστυνομικούς έναν χρόνο πριν τη δολοφονία Λυγγερίδη

Με αυτό το βίντεο η ΕΛΑΣ κατάφερε να ταυτοποιήσει τα "κεφάλια", που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση στο Ρέντη με αποτέλεσμα τον θάνατο του Γεώργιου Λυγγερίδη

ΕΛΑΣ 24 Απρ 2024 | 17:41

Θεσσαλονίκη: Άγρια καταδίωξη στην Περιφερειακή, έπεσε πάνω σε περιπολικό - Είχε κάνει χρήση κοκαΐνης

Όταν του έκαναν σήμα να σταματήσει εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα... Τι δήλωσε μετά τη σύλληψή του.

ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ 24 Απρ 2024 | 13:59

Ετσι οργάνωσαν τη δολοφονία του Λυγγερίδη οι χούλιγκαν του Ρέντη: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση [εικόνες]

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 24 Απρ 2024 | 13:12

Η χιουμοριστική ανάρτηση της ΕΛΑΣ για την αφρικανική σκόνη με... καμήλες κάτω από την Ακρόπολη

Η αφρικανική σκόνη που "πνίγει" την Αττική έγινε αντικείμενο σαρκασμού σε χιουμοριστική ανάρτηση της ΕΛΑΣ.

24 Απρ 2024 | 11:31

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εξαιρετική δουλειά από την αστυνομία, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Β. Καπερνάρος [βίντεο]

Την ικανοποίηση της οικογένειας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη για τη δουλειά που έκανε η αστυνομία όσον αφορά την έρευνα της υπόθεσης μετά τις δεκάδες συλλήψεις, εξέφρασε ο δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος.

ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ 24 Απρ 2024 | 09:55

Κηφισιά: Διέρρηξαν το σπίτι του μπασκετμπολίστα του ΠΑΟ, Λούκα Βιλντόσα, την ώρα του αγώνα

Διέρρηξαν το σπίτι του μπασκετμπολίστα του ΠΑΟ Λούκα Βιλντόσα στην Κηφισιά την ώρα του αγώνα με τη Μακάμπι.

17 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ 24 Απρ 2024 | 09:47

Ηράκλειο: Ξυλοκοπούσαν άγρια 19χρονο και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο

Στο Ηράκλειο επιτέθηκαν και χτύπησαν 19χρονο και η αδελφή τους τραβούσε βίντεο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 24 Απρ 2024 | 07:29

Χούλιγκαν ΑΕ: Πώς οι "μεγάλοι" με τα μεροκάματα έδιναν τις εντολές και οι "μικροί" εκτελούσαν - "Ευθεία βολή και μπαμ"

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της ΕΛΑΣ σχετικά με την οργάνωση, τη δομή και τις πρακτικές της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν που συνελήφθησαν για την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 23 Απρ 2024 | 21:39

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν: Τα "κεφάλια", τα "μεροκάματα" και ο ρόλος των "μικρών"

Καθοριστικής σημασίας ρόλο στην οργάνωση είχαν οι "μικροί", άτομα ηλικίας από 16 έως 24 ετών περίπου, τους οποίους χρησιμοποιούν οι "μεγάλοι" για τις επιθέσεις - Η δομή και η ιεραρχία

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 23 Απρ 2024 | 15:45

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Αποκαλύψεις για τον δράστη - Συμμετείχε στην οργάνωση και τη μεταφορά "πολεμοφοδίων"

Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα για τον δράστη της δολοφονίας του αστυνομικού στου Ρέντη.

ΚΑΡΤΕΡΙ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ 23 Απρ 2024 | 10:52

Αχαΐα: Αγριος ξυλοδαρμός επιχειρηματία - "Ξέρεις εσύ γιατί σε χτυπάμε"

"Ξέρεις εσύ γιατί...". Χτύπησαν επιχειρηματία στην Αχαϊα.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 23 Απρ 2024 | 07:39

Οι 5 ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λυγγερίδη: Ο Ιωσήφ, ο μάνατζερ τράπερ, ο Ρουμάνος, ο Καρχαρίας και ο Κοκός

Πέντε από τους 64 συλληφθέντες χούλιγκαν κατηγορούνται για την οργάνωση των επιθέσεων στου Ρέντη και για εγκληματική οργάνωση.