Follow us

Φόνος στην Αρκίτσα: Την πρόδωσαν οι αναλήψεις στην Ελβετία

Την είχε δανείσει 250.000 ευρώ για να ανοίξει κατάστημα εστίασης. Δεν μπορούσε να τα επιστρέψει και αποφάσισε να σκοτώσει τον 55χρονο Γερμανό, πρώην σύζυγό της.

Φόνος στην Αρκίτσα: Την πρόδωσαν οι αναλήψεις στην Ελβετία

Την είχε δανείσει 250.000 ευρώ για να ανοίξει κατάστημα εστίασης στην Αρκίτσα. Δεν μπορούσε να τα επιστρέψει και φέρεται να αποφάσισε να σκοτώσει τον 55χρονο Γερμανό, πρώην σύζυγο, με την βοήθεια του νέου συντρόφου της. Πρόσφατα όμως πήγε στην… Ελβετία και έκανε αναλήψεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος, που είχαν μεγάλα χρηματικά ποσά και εκείνη ήταν συνδικαιούχος. Η τελευταία ανάληψη ήταν ύψους 85.000 ευρώ.

Το «άλλοθι» παρουσίας σε… φιλοζωική εταιρεία της Αταλάντης, μαζί με γυναίκα μέλος, το χρονικό διάστημα της δολοφονίας, κατέπεσε όταν η μάρτυρας απευθύνθηκε στους αστυνομικούς και ομολόγησε ότι το «δολοφονικό ζευγάρι» δεν ήταν μαζί της.

Ο λόγος για μία 46χρονη Ελληνίδα και τον 56χρονο σύντροφό της, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 55χρονου Γερμανού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 10 Ιανουαρίου 2018, μέσα σε ελαιώνα στον οικισμό Τριανταφυλλιά στην περιοχή της Αρκίτσας. Ο άτυχος άνδρας ήταν πυροβολημένος στο κεφάλι και στο στήθος, από κυνηγετικό όπλο, έξω από το αυτοκίνητό του. Το «ζευγάρι» φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και δεν παραδέχεται την συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 55χρονος Γερμανός Gerd Peter Baumbeger είχε έρθει με την 46χρονη Ελληνίδα Θ.Α., σύζυγό του, στην Ελλάδα το 2006. Την… δάνεισε 250.000 ευρώ προκειμένου να ανοίξει εστιατόριο στην Αρκίτσα, το οποίο όμως δεν πήγε καλά και έκλεισε. Το 2009 το ζευγάρι χώρισε, με την 46χρονη να συνάπτει σχέσεις με τον 56χρονο Έλληνα Δ.Σ., ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η 46χρονη είχε καταφέρει να αποσπάσει άλλα 100.000 ευρώ από κοινό τραπεζικό λογαριασμό τους. Ο Γερμανός υπήκοος και η 46χρονη συνέχιζαν να έχουν καλές σχέσεις, ωστόσο εκείνη δεν μπορούσε να επιστρέψει τα χρήματα, όταν εκείνος ζήτησε την αποπληρωμή τους. Σύναψαν ιδιωτικό συμφωνητικό, από το οποίο προέκυπτε η υποχρέωσή της να καταβάλλει 1.000 ευρώ τον μήνα σε εκείνον, όπως και η διαμονή του στο σπίτι της, το οποίος ουσιαστικά ήταν ένα… ενέχυρο της οφειλής της.

Τότε σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη γυναίκα άρχιζε να επεξεργάζεται την εξόντωσή του για το «σβήσιμο» του χρέους αλλά και την αρπαγή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος στην Ελβετία, στους οποίους ήταν και εκείνη συνδικαιούχος.

Μάλιστα επιχείρησε να δημιουργήσει και άλλοθι για την παρουσία της ίδιας και του νυν συντρόφου της σε άλλο σημείο, το επίμαχο χρονικό διάστημα της δολοφονίας. Αρχικά, ήταν εκείνη που είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Αργότερα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, επικαλέστηκε τρίτο πρόσωπο γυναίκα, ότι ήταν μαζί της η ίδια και ο σύντροφός της, στην φιλοζωική εταιρεία της οποίας ήταν μέλη.

Η γυναίκα-μάρτυρας, φαίνεται να απευθύνθηκε αργότερα στις αστυνομικές αρχές, και ανακάλεσε τις πρώτες αναφορές της, υποστηρίζοντας πλέον ότι η 46χρονη και ο 56χρονος, δεν ήταν μαζί της τις ώρες που διαπράχθηκε το έγκλημα. Αργότερα προέκυψαν εργαστηριακά ευρήματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, DNA και αποτυπώματα, που φέρεται να συνδέουν τους κατηγορουμένους με την σκηνή του εγκλήματος. Η τελευταία ενοχοποιητική ένδειξη ήρθε για τους αστυνομικούς με τα ταξίδια της 46χρονης στην Ελβετία, όπου φέρεται να προέβαινε σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με το θύμα, και την τελευταία ύψους 85.000 ευρώ!

Φόνος στην Αρκίτσα: Την πρόδωσαν οι αναλήψεις στην Ελβετία

Φόνος στην Αρκίτσα: Την πρόδωσαν οι αναλήψεις στην Ελβετία - εικόνα 2

Φωτό: tvstar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΤ1 24 Απρ 2024 | 23:20

Αγιοι Ανάργυροι: Η Κυριακή ξεψύχησε ακριβώς δίπλα το κουβούκλιο του φρουρού - Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα

Η Κυριακή έπεσε στο έδαφος, μπροστά στην είσοδο του τμήματος, μόλις ενάμιση μέτρο μακριά από το κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ 24 Απρ 2024 | 13:59

Ετσι οργάνωσαν τη δολοφονία του Λυγγερίδη οι χούλιγκαν του Ρέντη: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση [εικόνες]

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη.

ΣΤΟ STAR 23 Απρ 2024 | 23:03

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής για τους αστυνομικούς- "Να πετάξουν τη στολή, να κάνουν άλλη δουλειά"

"Καταπέλτης" για τον δολοφόνο της κόρης του: "Μας κοροϊδεύει, μας είπε ότι είναι τρελός" για να "πέσει στα μαλακά".

ΚΑΜΑΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 23 Απρ 2024 | 17:46

"Εμείς σκοτώσαμε μπάτσο, οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα": Οι ανατριχιαστικές συνομιλίες μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη

Στην υπόθεση Λυγγερίδη εμπλέκονται περίπου 160 άτομα, εκ των οποίων ηγετικό ρόλο στη διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗΣ 22 Απρ 2024 | 09:39

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη - Πάνω από 50 συλλήψεις χούλιγκαν για εγκληματική οργάνωση

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 20 Απρ 2024 | 10:47

Αποκαλύψεις της Νικολούλη για τον μυστηριώδη θάνατο του φαντάρου Μανώλη Τσικνάκη στη Ρω - "Δεν αυτοκτόνησε, πυροβολήθηκε"

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του 22χρονου φαντάρου έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που καταλήγουν σε δολοφονία και όχι σε αυτοκτονία.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR 19 Απρ 2024 | 22:51

Αγ. Ανάργυροι: Νέο ηχητικό - Η τηλεφωνήτρια δεν καταλάβαινε ποιος δολοφονήθηκε και ποιος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Αυτό που αδυνατούσαν να κάνουν οι αστυνομικοί του τμήματος των Αγίων Αναργύρων ή δεν καταλάβαιναν, το έκανε ο άντρας της ΟΠΚΕ που ενημέρωσε σωστά το Κέντρο για ό,τι έγινε στους Αγίους Αναργύρους

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤ1 19 Απρ 2024 | 21:07

Αποκάλυψη-Αγιοι Ανάργυροι: Ο δολοφόνος της Κυριακής είχε χρόνο, αφού δεν επενέβη ο φρουρός, να την μαχαιρώσει και στο στήθος

Σε ισχυρό μετατραυματικό σοκ η μητέρα της κοπέλας, κατέθεσε υπόμνημα-κόλαφο. Τι ζητάει με αυτό. Δεκτά όλα τα αιτήματά της.

ΣΤΟ STAR 18 Απρ 2024 | 22:16

Άγιοι Ανάργυροι: Μήνυση κατά των αστυνομικών που δεν έκαναν τίποτα να σώσουν την Κυριακή - "Σε 5 λεπτά την ξεφορτώθηκαν"

"Την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν", αναφέρει ο πατέρας της Κυριακής.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Απρ 2024 | 19:31

Λασίθι: Προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος για τον θάνατο του 65χρονου στα Φέρμα Ιεράπετρας

Ο 45χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του 65χρονου, δηλώνοντας αθώος

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 18 Απρ 2024 | 12:30

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: "Έπαθα πανικό", είπε ο φίλος της Κυριακής [βίντεο]

Τα λεπτά μετά τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, περιέγραψε ο φίλος της Κυριακής.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ 18 Απρ 2024 | 11:43

"Έχουμε μαχαιρωμένο, δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει": Ηχητικό μετά τη δολοφονία της Κυριακής δείχνει το μπάχαλο στην ΕΛΑΣ

Τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, αποτυπώνει το νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τηλεφώνημα που έκανε αρχιφύλακας του τμήματος στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 17 Απρ 2024 | 19:13

Άγιοι Ανάργυροι: Όλο το μπάχαλο στο ΑΤ το μοιραίο βράδυ - Ο φρουρός είχε ζητήσει να μη βγαίνει σε υπηρεσίες εκτός τμήματος

Πληροφορίες για τα πρόσωπα που είχαν υπηρεσία το βράδυ της 1ης Απριλίου στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.