Follow us

Ίδρυμα Λάτση: Δωρεές 5 εκατ. ευρώ για επείγοντα περιστατικά στην Υγεία

Δωρεές 5 εκατ. ευρώ από το 'Ιδρυμα Ιωάννη Λάτση για τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών στον τομέα της Υγείας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ίδρυμα Λάτση: Δωρεές 5 εκατ. ευρώ για επείγοντα περιστατικά στην Υγεία

Μετά τις περυσινές καταστροφικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση είχε δεσμευθεί, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης, να διαθέσει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε τώρα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε τελικά να κατευθύνει το εν λόγω ποσό στην κάλυψη άμεσων αναγκών στον τομέα της Υγείας, που σχετίζονται με τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι «η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, ως αντίδραση σε μια καταστροφή της έκτασης εκείνης του Ιουλίου 2018, είναι σαφώς ενδεδειγμένη, δεδομένου ότι ο τομέας της Υγείας αποτελεί έναν διαπιστωμένα κρίσιμο κρίκο της αλυσίδας πολιτικής προστασίας και διαχείρισης οιασδήποτε κατάστασης έκτακτης ανάγκης».

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης και ιεράρχησης των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν και μετά από συναντήσεις στελεχών του Ιδρύματος με τους επικεφαλής των αρμοδίων Υγειονομικών Περιφερειών της Αττικής, με Διοικητές Νοσοκομείων της Αττικής και σε συνεργασία με εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων του Ελληνικού Δημοσίου, το Ίδρυμα αποφάσισε και έχει ήδη δρομολογήσει τις ακόλουθες δωρεές:

- Χρηματοδότηση της μελέτης και υλοποίησης του έργου αναδιαρρύθμισης, ανακαίνισης και αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

- Χρηματοδότηση της αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, καθώς και της δημιουργίας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ».

- Χρηματοδότηση εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

- Χρηματοδότηση προμήθειας εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας σταθερών αιθουσών και κινητών συνεργείων αιμοληψίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.).

Παράλληλα με τις ανωτέρω δωρεές, το Ίδρυμα έχει ήδη υλοποιήσει ορισμένες άλλες δράσεις:

- Εξατομικευμένη ιατρική βοήθεια, που το Ίδρυμα χρηματοδοτεί ήδη από τα τέλη του 2018, προς υποστήριξη των εγκαυματιών της πυρκαγιάς του Ιουλίου 2018, σε συνεργασία με την 1η Υ.ΠΕ. Αττικής και τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ).

- Δωρεά του Ιδρύματος για την ανακατασκευή κτιρίων και την αποκατάσταση φθορών στο Κ.Α.Α.Υ. (Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας) Αγίου Ανδρέα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του 2018.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

26 Απρ 2024 | 15:45

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Τι χρειαζόμαστε για συντροφιά στο γιορτινό τραπέζι; Τη Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 26 Απρ 2024 | 15:30
ΜΕ ΑΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ 26 Απρ 2024 | 14:13

Τουρισμός για Όλους: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι συμμετοχής στο πρόγραμμα - Πώς θα το μάθουν οι "τυχεροί"

Στόχος του προγράμματος "Τουρισμός για όλους 2024" είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ 26 Απρ 2024 | 12:11

Ανάλυση Financial Times: Γιατί οι Έλληνες είναι οι φτωχότεροι της ευρωζώνης την ώρα που η οικονομία έχει καλές επιδόσεις

Η ανάλυση των Financial Times για την Ελλάδα και το παράδοξο - Πώς γίνεται να έχει ισχυρή ανάκαμψη αλλά οι πολίτες να είναι οι φτωχότεροι της ευρωζώνης.

26 Απρ 2024 | 11:31

Live the LAMDA Malls Experience στα Εμπορικά Κέντρα της LAMDA Development

Συναρπαστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια μας περιμένουν στα The Mall Athens, Golden Hall, Designer Outlet Athens και Mediterranean Cosmos.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΟΣΑ 26 Απρ 2024 | 10:41

Έχουμε τις ίδιες μεικτές αποδοχές με το… 2006 και μας κάνουν κρατήσεις έως και 44%

Οι μέσες ετήσιες μεικτές αποδοχές για το 2023 διαμορφώθηκαν -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ- στα 23.500 ευρώ. Ιδιες με αυτές του... 2006.

26 Απρ 2024 | 09:58

Τα μελλοντικά στελέχη του τουρισμού χρειάζονται την κατάλληλη εκπαίδευση για να ανταποκριθούν στη σύγχρονη αγορά εργασίας

Το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων" του Πανεπιστημίου Πατρών φροντίζει για την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου προσφέροντας την κατάλληλη εκπαίδευση και τα προσόντα που οφείλουν να έχουν στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

26 Απρ 2024 | 09:08

Δήμοι εναντίον ΝΟΚ: Μάχη μέχρις εσχάτων στο ΣτΕ για την πλήρη κατάργηση του νόμου

Η τροπολογία που κατατέθηκε με ρυθμίσεις για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από δημάρχους για το "μπόνους" που δίνει στο ύψος των κτιρίων.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 26 Απρ 2024 | 08:10

Φορολογικές δηλώσεις: Αυτόματη υποβολή για μισθωτούς και συνταξιούχους, ταχύτερες επιστροφές και συμψηφισμοί

Φέτος, για πρώτη φορά, πάνω από 1,3 εκ. φορολογούμενοι, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν οι ίδιοι τη δήλωσή τους.

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 25 Απρ 2024 | 18:26

Oι ξενοδόχοι παραπονιούνται για υπερφορολόγηση και ανεξέλεγκτα airbnb - Αρνητικοί στην πρόταση Δούκα

"Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε την αίσθηση πως τιμωρούμαστε επειδή πετυχαίνουμε" σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ 25 Απρ 2024 | 17:09

ΕΦΚΑ: Αναπάντεχη ένεση εσόδων από τους χιλιάδες εργαζόμενους συνταξιούχους

Οι συνταξιούχοι που δήλωσαν την απασχόλησή τους στον ΕΦΚΑ αγγίζουν τις 75.000

25 Απρ 2024 | 16:23
25 Απρ 2024 | 12:24

Public: Υπηρεσία "Τα πάντα Άτοκα" που στηρίζει καταναλωτές εν μέσω πληθωρισμού

Τα Public με επίκεντρο τον πελάτη, αφουγκράζονται τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νοικοκυριό σήμερα.