Follow us

Κρήτη: Συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης σε Ρέθυμνο και Χανιά

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κρήτη: Συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης σε Ρέθυμνο και Χανιά

Με τη σύλληψη δύο ατόμων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των δήμων Ηρακλείου και Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης σε αγροτικές τοποθεσίες Δημοτικού Διαμερίσματος του δήμου Ηρακλείου, εντοπίστηκαν τρεις φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά 133 δενδρύλλια κάνναβης (ύψους μεγαλύτερο των 2 μέτρων), στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για την εμπλοκή τους στην καλλιέργεια των συγκεκριμένων δενδρυλλίων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 44 και 29 ετών, για τους οποίους διαπιστώθηκε ο τρόπος της δράσης τους.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες του 44χρονου σε Ηράκλειο και σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ακόμη τρία δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 30cm), φυσίγγια και ποσότητα αποξηραμένων τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την αποξήρανση δενδρυλλίων κάνναβης, στην οικία του 44χρονου στο Ρέθυμνο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επιπλέον αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, καθώς και των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου (Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνου και Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου).

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Απρ 2024 | 18:48

Σοκ στην Κρήτη: 33χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια

Στο Ηράκλειο μία 33χρονη, η οποία είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ, πήρε χάπια για να βάλει τέλος στη ζωή της

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 26 Απρ 2024 | 13:36

Ηράκλειο: Γυναίκα μαχαίρωσε δύο άτομα και εξαφανίστηκε

Η φερόμενη ως δράστις της επίθεσης εξαφανίστηκε και αναζητείται από τις αρχές

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ 26 Απρ 2024 | 12:28

Ροζ Πάνθηρες: Βίντεο - ντοκουμέντο από τα ριφιφί των Σέρβων διαρρηκτών που ξάφριζαν κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας

Οι δύο διαρρήκτες κατηγορούνται για διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ 26 Απρ 2024 | 09:54

Συγκλονίζει η αδελφή του 34χρονου Αντώνη που έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε - "Πήγες να βρεις τη μαμά;"

To τελευταίο αντίο στον 34χρονο Αντώνη Αποστολάκη, ο οποίος έπεσε τη Δευτέρα από τον Λευκό Πύργο και έχασε τη ζωή του, θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Απρ 2024 | 13:22

Μαρινάκης για συλλήψεις χούλιγκαν: Θα δει η Δικαιοσύνη πόσες εγκληματικές οργανώσεις υπάρχουν, εάν είναι μία ή περισσότερες

"Οπαδικός ο μανδύας της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων", δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τις συλλήψεις για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

24 Απρ 2024 | 11:31

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εξαιρετική δουλειά από την αστυνομία, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Β. Καπερνάρος [βίντεο]

Την ικανοποίηση της οικογένειας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη για τη δουλειά που έκανε η αστυνομία όσον αφορά την έρευνα της υπόθεσης μετά τις δεκάδες συλλήψεις, εξέφρασε ο δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος.

ΑΛΛΑΞΕ Η ΠΟΙΝΗ 23 Απρ 2024 | 18:42

Κρήτη: 10 χρόνια κάθειρξη από το Εφετείο στον 43χρονο που σκότωσε την 31χρονη σύντροφό του

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 23 Απρ 2024 | 16:00

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Αυτός είναι ο "Ιωσήφ", ο επικίνδυνος αρχηγός της Θύρας 7 και υποκινητής των επεισοδίων

Τι αναφέρει η δικογραφία για τον αδιαφιλονίκητο αρχηγό της Θύρας 7, τον επικίνδυνο "Ιωσήφ"

ΠΩΣ ΔΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 23 Απρ 2024 | 13:00

Καλλιακμάνης για τους χούλιγκαν στη δολοφονία Λυγγερίδη: "Τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός", έλεγαν στα τηλέφωνα

"Γύρω στα 60 άτομα ήταν αρχηγοί και υπαρχηγοί", είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνη για τους συλληφθέντες για τη δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ 23 Απρ 2024 | 11:35

Η οικογένεια Λυγγερίδη για τις συλλήψεις χούλιγκαν: Νιώθουμε κάποια δικαίωση - Πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά [βίντεο]

"Αλίμονο αν φοβόμαστε να πάμε στο γήπεδο ή να φορέσουμε τη φανέλα της ομάδας μας", λέει η ξαδέλφη του Γιώργου Λυγγερίδη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 22 Απρ 2024 | 22:47

Οι άνεμοι Foen πλήττουν ήδη την Κρήτη- Πολλές ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης"

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων πτήσεις με προορισμό το Ηράκλειο, προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, εντός και εκτός νησιού.

ΔΗΛΩΣΗ 22 Απρ 2024 | 18:41

Αρχηγός ΕΛΑΣ: 60 συλλήψεις για την οπαδική βία - 158 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, έρευνες σε 58 σπίτια και 15 οχήματα

Tους τελευταίους μήνες διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα που έφερε στο φως την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση με τη φωτοβολίδα στο Ρέντη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 22 Απρ 2024 | 11:45

Ξεκίνησε η άσκηση ΜΙΝΩΑΣ στην Κρήτη για σεισμό 7,2 Ρίχτερ και τσουνάμι [εικόνες - βίντεο]

Εκκένωση κτιρίων και σχολείων στην άσκηση ΜΙΝΩΑΣ στην Κρήτη. 112 σε Χανιά και Ρέθυμνο.