Follow us

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας

Νεκρός 58χρονος. Κάηκαν 17 σπίτια και καταστήματα στη Νεάπολη. Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στον Αγ. Νικόλαο. Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ, σώοι οι πιλότοι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εστίες φωτιάς γύρω από το Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως, που έχει εκκενωθεί νωρίτερα το μεσημέρι, λόγω υλικών (λάστιχα και άλλα εύφλεκτα) που βρίσκονταν τριγύρω. Η Πυροσβεστική έθεσε σε έλεγχο τη φωτιά.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί στα Κύθηρα και σε περιοχές της Λακωνίας, εξαιτίας ζημιάς που υπέστησαν πυλώνες της ΔΕΗ από τη φωτιά στη Νεάπολη

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 2

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 3

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 4

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 5

«Ελπίζουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, σε ανέλπιστα καλύτερη κατάσταση από αυτή που περιμέναμε να βρεθούμε πριν από λίγες ώρες», λέει στο theTOC.gr η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, που συμπληρώνει: «Βρισκόμαστε στη φάση που προσπαθούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση και έχουνε καταφέρει πολλά στα δυτικά, ελέγχοντας τη φωτιά ώστε να μη φτάσει στον Άγιο Γεώργιο».

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 6

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 7

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 8

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 9

Η πυρκαγιά όμως, μαίνεται και οι ζημιές στη Λακωνία και στη Νεάπολη είναι ανυπολόγιστες. Καταστήματα μέσα στην πόλη της Νεάπολης, παραδόθηκαν στις φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες στην πόλη κάηκαν και δεκάδες σπίτια.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του δήμου Μονεμβασιάς, η οποία τελικώς έγινε υπό την προεδρία του Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν κατάφερε να φθάσει ακόμη στη Νεάπολη.

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 10
Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 11

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 12

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αντιπεριφερειάρχες, τοπικές αρχές και αρμόδιοι παράγοντες, αποφασίσθηκε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν ενισχύσεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πύρινο μέτωπο.

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 13

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 14

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 15
Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Γρ. του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος που επίσης βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς, οι δυο κυβερνήτες του καναντέρ που έκανε αναγκαστική προσγείωση είναι καλά στην υγεία τους. Φέρουν μόνον ελαφρά τραύματα και γι αυτό θα μεταφερθούν προληπτικά στο 251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας. Πρόκειται για τους σμηναγούς Χρήστο Λύτρα 35 ετών και Παναγιώτη Τσάμη 32 ετών. Επίσης, ο κ. Μπασκόζος δήλωσε ότι το Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.

Σε ό,τι αφορά τα μέτωπα της φωτιάς, τουλάχιστον τρία μέτωπα έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή λίγο έξω από τους Αγ. Αποστόλους. Το ένα μέτωπο βρίσκεται στο βουνό πίσω από τη Νεάπολη και κινείται βορειοανατολικά. Το δεύτερο μέτωπο κινείται νοτιοανατολικά και το τρίτο, και πλέον σοβαρό, κινείται προς τον κάμπο και έχει φθάσει στις παρυφές των Αγίων Αποστόλων.

Ολος ο κόσμος στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης με τις δικές του δυνάμεις. Μέχρι και ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας - Σπάρτης κ. Ευστάθιος εθεάθη στη θέση του συνοδηγού σε βυτιοφόρο όχημα κινούμενο στο μέτωπο της φωτιάς.

Δραματική είναι η κατάσταση στη Νεάπολη Λακωνίας από την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από τα ξημερώματα στην περιοχή Φαρακλό, ενώ πνέουν άνεμοι 7 έως 8 μποφόρ που αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Σπίτια κάηκαν σε Φαρακλό και Λάχι, χωριά εκκενώθηκαν, κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στον Αγ. Νικόλαο. Εκκενώθηκε και το κέντρο υγείας στη Νεάπολη, καθώς και το Κέντρο Υγείας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Μολάων, ενώ σε ετοιμότηατ βρίσκεται και το νοσκομείο της Σπάρτης Οι κάτοκοι της Νεάπολης βλέπουν τη φωτιά να γλύφει τα σπίτια τους. Έχει ξεπεράσει τα 15 χιλιόμετρα το μέτωπο της φωτιάς και πλησιάζει τα 20. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με 8 μποφόρ.

O αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης έφυγε λίγο πριν από τις 3 από την Αθήνα, ώστε να μεταβεί στην περιοχή, μαζί με τον γ.γ Δημόασιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη «έχουμε εγκλωβισμένους μόνο άνδρες της Πυροσβεστικής στον Άγιο Νικόλαο, αλλά σημαίνει ότι δίνουν εκεί τη μάχη με τις φλόγες. Υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι που έμειναν στον Άγιο Νικόλαο κι αυτή τη στιγμή στέλνουμε διάφορα οχήματα εκεί, για να τους μεταφέρουμε κάπου που θα είναι πιο ασφαλείς. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη κυρίως στον Άγιο Νικόλαο. Σε λίγο θα κάνουμε έκτακτη σύσκεψη για να δούμε τις επόμενες κινήσεις μας».

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 16

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 17

«Κηρύξαμε την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη- Περιμένουμε τον στρατό, τον χρειαζόμαστε τη νύχτα»

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, μίλησε στο theTOC.gr για την κατάσταση στη Λακωνία και ιδιαίτερα στη Νεάπολη που δίνει τη δική της μάχη με τη φωτιά που μαίνεται.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, η φωτιά συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη. Αλλάζει συνεχώς μέτωπα, Έχουν ήδη καεί τα χωριά και τώρα έχουμε στρέψει την προσοχή και την προσπάθειά μας στη Νεάπολη.

Τώρα διώχνουμε από τη Νεάπολη όλους όσους μεταφέραμε από τα υπόλοιπα χωριά που κατάκαψε η φωτιά. Αυτή την ώρα (4 το μεσημέρι) υπάρχει σύσκεψη στο δημαρχείο της Νεάπολης με τον περιφερειάρχη και τους βουλευτές Λεβάκη, Αραχοβίτη, τηνΑστυνομία και την Πυροσβεστική. Πρέπει να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, να κάνουμε μία αποτίμηση. Περιμένουμε και τον γ.γ. Φιλιππάκο. Ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για το αν έχει φτάσει ο υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης .

Ευτυχώς, δεν έχουμε νεκρούς και σε βαριά κατάσταση κατοίκους. Οι περισσότεροι είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένοι . Κάνουμε όλοι υπεράνθρωπη προσπάθεια και αυτό που μας απογοητεύει είναι ότι αυτή η υπεράνθρωπη προσπάθεια δεν φαίνεται να φέρνει αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να επιχειρήσουμε από τον άνεμο. Ο ανεφοδιασμός είναι δύσκολος. Η φωτιά μέχρι τώρα σταματούσε όταν έτρωγε τα πάντα!

Ζητήσαμε ενισχύσεις. Κηρύξαμε την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη και ζητήσαμε τη βοήθεια του στρατού. Θα έρθουν. Τους έχουμε ανάγκη για τη νύχτα, εκεί τους χρειαζόμαστε πολύ, τις επόμενες ώρες, μόλις αρχίζει να σκοτεινιάζει.

Έχουμε ήδη κομμένο τον δρόμο για τη Νεάπολη , γιατί πρέπει να περιφρουρήσουμε την κατάσταση. Οι γέροντες είναι ασφαλείς, έχουν μεταφερθεί στο γηροκομείο Ελίκας»

15 χιλιόμετρα το μέτωπο της φωτιάς

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο και έχει περάσει στη Νεάπολης. Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη στο ΑΠΕ, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Φαρακλό δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ κάηκε και το σχολείο.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι στον Αγιο Νικόλαο, όπου οι φλόγες έχουν μπει μέσα στο χωριό και υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τον αριθμό.

Αγνωστος αριθμός σπιτιών έχει καεί και στην είσοδο του χωριού Λάχι.

«Η εικόνα είναι δραματική. Έχουμε απίστευτο πρόβλημα. Ίσως έχουν καεί δύο-τρία σπίτια. Γύρω γύρω, όμως, όλο το χωριό είναι καμένο. Ενημερωθήκαμε λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα. Το χωριό έχει 300 κατοίκους και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι. Είχαν φύγει όλοι από τις 05:30 κι η φωτιά έφτασε σε εμάς στις 06:00», τόνισε στο patrisnews.com, ο Γιώργος Βαρβαρέσος, πρόεδρος του χωριού Λάχι.

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στον Αγ. Νικόλαο-Λάντζα τους μετέφερε στην Ελαφόνησο

Δεκάδες κάτοικοι του Αγ. Νικολάου, δεν πρόλαβαν να φύγουν και εγκλωβίστηκαν στην παραλία. Λάντζες του λιμενικού στους μεταφέρουν στην Ελαφόνησο και στην Νεάπολη.

Σύμφωνα με το Apela.gr φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθούν λάντζες από το πλοίο Πορφυρούσα για να πάρουν εγκλωβισμένους κατοίκους.

Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου.

Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο τα παιδιά, ενώ ανέφερε πως η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.

Τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, στο άσυλο ανιάτων στη Σπάρτη. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, ο οποίος μιλώντας στο Μέγκα, περιέγραψε μια κατάσταση "πραγματική κόλαση, λόγω του αέρα".

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν από τα ξημερώματα όμως το μέτωπο επεκτείνεται λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση στο Φαρακλό από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία, λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί από την πρώτη στιγμή 150 πυροσβέστες με 85 οχήματα, δύο ελικόπτερα και καναντέρ ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν εθελοντές πυροσβέστες και πολίτες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας κάνει λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 18

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 19
Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 20

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 21

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 22

Η μεγάλη φωτιά, όπως τη βλέπουν από την Ελαφόνησσο
Η μεγάλη φωτιά, όπως τη βλέπουν από την Ελαφόνησσο

Η μεγάλη φωτιά από την Ελαφόνησσο
Η μεγάλη φωτιά από την Ελαφόνησσο

Η φωτιά στη Νεάπολη

Η φωτιά έχει φτάσει πλέον κοντά στο νεκροταφείο της Νεάπολης σύμφωνα με το Apela.gr, από όπου και η φωτογραφία.

Επίσης εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας της πόλης, με τους γιατρούς και προσωπικό να παίρνουν ότι μπορούν από τα απαραίτητα πράγματα μαζί τους. Προσφέρονται πρώτες βοήθειες στο γηροκομείο της περιοχής.

Άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρονται στο δημοτικό σχολείο, ενώ οι κάτοικοι που τα σπίτια τους είναι πολύ κοντά στη φωτιά έχουν ενημερωθεί επίσης να τα εκκενώσουν.

Σύμφωνα με το Report24, εικόνες Αποκάλυψης στη Νεάπολη Λακωνίας με την φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής να είναι έξω από την Νεάπολη και να «γλύφει» τα πρώτα σπίτια.

Κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στα σημεία και προσπαθούν να αποτρέψουν την φωτιά να μπει στην πόλη. Τα εναέρια μέσα κάνουν μεγάλο αγώνα κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά 300 περίπου ατόμων που παγιδεύτηκαν στον Προφήτη Ηλία, στο λιμάνι της Νεάπολης. Εκεί θα οδηγηθούν στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, όπυ θα τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι ηλικιωμένοι μεταφέθηκαν στο γηροκομείο Ελίκα, ώστε να είναι ασφαλείς και να τους δοθεί η βοήθεια που χρειάζονται.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν πλέον ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 4 υδροφόρες του Δήμου. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 25



Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 26

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 27

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 28

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 29

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 30

Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 31
Νεάπολη-Λακωνία: Καίγονται σπίτια, καταστήματα και το Κέντρο Υγείας - εικόνα 32

Από ανακοπή καρδιάς ο θάνατος του 58χρονου Έλληνα που ζει στην Ελβετία

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Α. Τζανατέα, είπε ότι ο 58χρονος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς. Όπως διευκρίνισε η ίδια, ο 58χρονος δεν κινδύνευσε από τις φλόγες, όμως, εξαιτίας της αναστάτωσης που επικρατεί στην περιοχή από τα ξημερώματα, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και πήγε στο κέντρο υγείας της Νεάπολης, όπου σωριάστηκε μπροστά στο κτίριο. Τον επανέφεραν τρεις φορές, αλλά τελικά δεν άντεξε η καρδιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τουρίστα ο οποίος έφτασε στο χωριό καταγωγής του το Λάχι για τις καλοκαιρινές διακοπές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο σοκ στη Λακωνία: Ελικόπτερο αποφεύγει την πτώση με απίστευτο ελιγμό

Σε απόγνωση οι κάτοικοι, προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν

«Η Ακρόπολη σε φόντο εκείνων που μισούν την Αθήνα»

Αποδοκίμασαν τον Λαφαζάνη κάτοικοι του Υμηττού

Δείτε βίντεο από την κόλαση φωτιάς στον Υμηττό

Υποψίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στον Καρέα


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 14 Απρ 2024 | 18:02

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε δωμάτιο

Στο σημείο κλήθηκαν να σπεύσουν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ 13 Απρ 2024 | 22:43
ΚΑΗΚΑΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ 13 Απρ 2024 | 21:57

Βόλος: Φωτιά σε αγροτική έκταση στο Φυτόκο

Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς

ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 13 Απρ 2024 | 20:54

Πάτρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάλφα Ερυμάνθου Αχαΐας - Ισχυρή δύναμη και εναέρια μέσα στην κατάσβεση

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρεί στη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάλφα Ερυμάνθου Αχαΐας

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 12 Απρ 2024 | 10:04

"Βεντέτα" μεταξύ Ρομά στον Πύργο - Ξέσπασαν επεισόδια

Ξέσπασε "βεντέτα" μεταξύ Ρομά στον Πύργο.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 09 Απρ 2024 | 23:40

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μονόπυλο Καστοριάς

Η φωτιά είναι ως επί το πλείστον έρπουσα και καίει φυλλώματα.

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ 09 Απρ 2024 | 20:59

Φωτιά στον Γράμμο - Στη "μάχη" της κατάσβεσης και εναέρια μέσα

Η φωτιά μαίνεται στην περιοχή ανάμεσα στο Μονόπυλο και το Γιαννοχώρι.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ 08 Απρ 2024 | 22:05

Υψηλός κίνδυνος για φωτιές τις επόμενες μέρες - Κολυδάς: Οι περιοχές που κινδυνεύουν από τον συνδυασμό ισχυροί άνεμοι - ζέστη - ξηρασία

Οι ισχυροί άνεμοι, η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν τις επόμενες μέρες ένα επικίνδυνο κοκτέιλ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΑΦΟΣ 08 Απρ 2024 | 20:57

Φωτιά στην Αγιά Λάρισας - Στις φλόγες δασική έκταση, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ενισχυμένες δυνάμεις της πυροβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αγιά της Λάρισας - Επιχείρησε και αεροσκάφος.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 08 Απρ 2024 | 16:45

Μάστιγα οι εμπρησμοί από αμέλεια: Καίνε ξερά κλαδιά και προκαλούν τεράστιες καταστροφές - Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Πριν ακόμα αρχίσει και επίσημα η αντιπυρική περίοδος, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, μετά από εμπρησμούς από αμέλεια

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 08 Απρ 2024 | 11:05

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στους Κήπους Βραυρώνας

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν 2 ελικόπτερα.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 08 Απρ 2024 | 07:50

Πώς ξέσπασε η πρώτη μεγάλη φωτιά του 2024 στο Λασίθι - Μια σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Για τη μεγάλη φωτιά στο Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου, συνελήφθη ένας 35χρονος κάτοικο της περιοχής. Οδηγείται σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 07 Απρ 2024 | 19:22

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής- 88 μέτωπα μόνο μέσα σε 24 ώρες: "Επιτέλους... Δεν παίζουμε με τη φωτιά" η έκκληση Κικίλια

Οι 80 φωτιές κατασβέστηκαν άμεσα στο πρώτο στάδιο εκδήλωσής τους και οι 8 αντιμετωπίζονται.