Follow us

Μπαράζ πυρκαγιών σε Αττική, Αχαΐα, Σάμο και Ήπειρο

Στη Σάμο εκκενώθηκαν προληπτικά δύο ξενοδοχεία και απομακρύνθηκαν κάτοικοι

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μπαράζ πυρκαγιών σε Αττική, Αχαΐα, Σάμο και Ήπειρο

Μπαράζ πυρκαγιών έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου σε όλη την χώρα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής να καταγράφουν 56 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου και οδήγησε σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών στην περιοχή.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας. Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θετική θεωρείται η εξασθένιση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Λόγω της νύχτας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης (4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης) και το βράδυ επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Όσον αφορά στην απομάκρυνση τουριστών και κατοίκων, για προληπτικούς λόγους, αυτή έγινε οργανωμένα με σκάφη και λεωφορεία από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας, στα ανατολικά του Πυθαγορείου. Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλοία της Frontex και ιδιωτικά σκάφη. Μεταφέρθηκαν περισσότερα από 70 άτομα στο Πυθαγόρειο και στη μαρίνα του λιμανιού.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή 'Αγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, χωρίς ευτυχώς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επιτόπου βρέθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στον Ριόλο Αχαϊας, όπως και η πυρκαγιά στην περιφερειακή Αιγάλεω κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, όπου σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Νωρίτερα η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ.

Οι πυροσβέστες, που κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο σημείο, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει μέσα στις όχθες του ποταμού Βέργα με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στη Σαλαμίνα, το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά σε οικοπεδική έκταση, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο

Παράλληλα, εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων με 33 πυροσβέστες και 16 οχήματα στο σημείο και στο Βροντερό Φλώρινας με 16 πυροσβέστες, 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου και 2 Α/Φ.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 14 Απρ 2024 | 23:09

Πυροσβεστική: 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο στη χώρα

Από αυτές οι 74 πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 09 Απρ 2024 | 23:40

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μονόπυλο Καστοριάς

Η φωτιά είναι ως επί το πλείστον έρπουσα και καίει φυλλώματα.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 08 Απρ 2024 | 16:45

Μάστιγα οι εμπρησμοί από αμέλεια: Καίνε ξερά κλαδιά και προκαλούν τεράστιες καταστροφές - Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Πριν ακόμα αρχίσει και επίσημα η αντιπυρική περίοδος, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, μετά από εμπρησμούς από αμέλεια

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 08 Απρ 2024 | 07:50

Πώς ξέσπασε η πρώτη μεγάλη φωτιά του 2024 στο Λασίθι - Μια σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Για τη μεγάλη φωτιά στο Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου, συνελήφθη ένας 35χρονος κάτοικο της περιοχής. Οδηγείται σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 07 Απρ 2024 | 19:22

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής- 88 μέτωπα μόνο μέσα σε 24 ώρες: "Επιτέλους... Δεν παίζουμε με τη φωτιά" η έκκληση Κικίλια

Οι 80 φωτιές κατασβέστηκαν άμεσα στο πρώτο στάδιο εκδήλωσής τους και οι 8 αντιμετωπίζονται.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 07 Απρ 2024 | 09:51

Ο πρώτος συναγερμός για φέτος: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς επιπέδου 4 σήμερα σε Αττική και άλλες Περιφέρειες

Ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν σήμερα, αύριο και την Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα τον κίνδυνο για την ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών

ΚΡΗΤΗ 06 Απρ 2024 | 23:40

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Λασίθι: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιφυλακή όλο το βράδυ- Στάχτη 2.000 στρέμματα

Η πυροσβεστική αντιμετωπίζει τους διάσπαρτους καπνούς και λίγες διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή της έναρξης της πυρκαγιάς.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 03 Απρ 2024 | 09:06

Ιωάννινα: Φωτιά στη φοιτητική εστία - Μια φοιτήτρια στο νοσοκομείο - Μεγάλες ζημιές [εικόνες]

Μία φοιτήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά αναπενυστικά προβλήματα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 30 Μαρ 2024 | 13:58

Φωτιά στην Κούτρουφα της Αρκαδίας - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Πυρκαγιά στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας σήμανε συναγερμό στις αρχές.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ 27 Μαρ 2024 | 10:01

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σητεία - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στη Σητεία.

ΦΩΤΙΑ 26 Μαρ 2024 | 23:59

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αράχοβα Μεσσηνίας - Δόθηκε εντολή για εκκένωση [βίντεο]

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε απόκρημνο και δύσβατο σημείο γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 25 Απρ 2024 | 13:54

Αλέξης Κούγιας: Ανέλαβε την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου στο Αττικόν

Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου πέθανε την Πέμπτη στο Αττικόν, με τον Αλέξη Κούγια να αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της οικογένειας

25 Απρ 2024 | 13:53

Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων στα μέσα Μαΐου με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.