Follow us

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κύθηρα και Σάμο

Σε ύφεση είναι πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κύθηρα και Σάμο

Σε ύφεση είναι πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο -όπως αναφέρει- στο σημείο συνεχίζεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης που έχουν ενισχυθεί από σήμερα είναι 19 οχήματα με 40 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα των ΟΤΑ.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου και οδήγησε σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών στην περιοχή.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας. Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θετική θεωρείται η εξασθένιση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Οι τουρίστες οδηγήθηκαν με ενέργειες της αστυνομίας και του δήμου Σάμου με λεωφορεία στο δημοτικό γυμναστήριο Πυθαγορείου .

Μια ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα με δάκρυα στα μάτια ευχαριστούσε τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που την έσωσαν για δεύτερη φορά από πυρκαγιά, καθώς επέζησε και απο την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι.Μεγάλη βοήθειά δια θαλάσσης υπήρξε από το λιμενικό σώμα,τη frontex και ιδιωτικών σκαφών, καθώς στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών από παραλίες κοντά στα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κύθηρα και Σάμο
samos24.gr
samos24.gr
samos24.gr

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου εξαιτίας της πυρκαγιάς , μέσω της τροχαίας προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων, με τον ο Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου κ. Δημήτρη Μαϊστρέλη, να δίνει τις κατευθυντήριες οδηγίες.

Αυτή την ώρα επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, με 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Eπικίνδυνη είναι η κατάσταση και σήμερα Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 για τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας αναφορικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς με την Αττική και την Εύβοια να βρίσκονται σε σε κατηγορία επικινδυνότητας 4.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται τρεις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) και Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΤΙΡΙΟ BØRSEN 16 Απρ 2024 | 16:14

Πύρινος εφιάλτης στην Κοπεγχάγη που βιώνει τη δική της Παναγία των Παρισίων - Στάχτη 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς

Το ιστορικό κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες αποτελούσε το Παλιό Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 15 Απρ 2024 | 20:32

Φωτιά στον Ασπρόπυργο - Κοντά σε καταυλισμό Ρομά στο Σοφό

Η φωτιά καίει σε ξερόχορτα κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, όμως δεν απειλεί κατοικίες ή ανθρώπινες ζωές.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 14 Απρ 2024 | 23:09

Πυροσβεστική: 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο στη χώρα

Από αυτές οι 74 πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 14 Απρ 2024 | 18:02

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε δωμάτιο

Στο σημείο κλήθηκαν να σπεύσουν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ 13 Απρ 2024 | 22:43
ΚΑΗΚΑΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ 13 Απρ 2024 | 21:57

Βόλος: Φωτιά σε αγροτική έκταση στο Φυτόκο

Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς

ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 13 Απρ 2024 | 20:54

Πάτρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάλφα Ερυμάνθου Αχαΐας - Ισχυρή δύναμη και εναέρια μέσα στην κατάσβεση

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρεί στη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κάλφα Ερυμάνθου Αχαΐας

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 12 Απρ 2024 | 10:04

"Βεντέτα" μεταξύ Ρομά στον Πύργο - Ξέσπασαν επεισόδια

Ξέσπασε "βεντέτα" μεταξύ Ρομά στον Πύργο.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 09 Απρ 2024 | 23:40

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μονόπυλο Καστοριάς

Η φωτιά είναι ως επί το πλείστον έρπουσα και καίει φυλλώματα.

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ 09 Απρ 2024 | 20:59

Φωτιά στον Γράμμο - Στη "μάχη" της κατάσβεσης και εναέρια μέσα

Η φωτιά μαίνεται στην περιοχή ανάμεσα στο Μονόπυλο και το Γιαννοχώρι.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ 08 Απρ 2024 | 22:05

Υψηλός κίνδυνος για φωτιές τις επόμενες μέρες - Κολυδάς: Οι περιοχές που κινδυνεύουν από τον συνδυασμό ισχυροί άνεμοι - ζέστη - ξηρασία

Οι ισχυροί άνεμοι, η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν τις επόμενες μέρες ένα επικίνδυνο κοκτέιλ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΑΦΟΣ 08 Απρ 2024 | 20:57

Φωτιά στην Αγιά Λάρισας - Στις φλόγες δασική έκταση, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ενισχυμένες δυνάμεις της πυροβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αγιά της Λάρισας - Επιχείρησε και αεροσκάφος.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 08 Απρ 2024 | 16:45

Μάστιγα οι εμπρησμοί από αμέλεια: Καίνε ξερά κλαδιά και προκαλούν τεράστιες καταστροφές - Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Πριν ακόμα αρχίσει και επίσημα η αντιπυρική περίοδος, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, μετά από εμπρησμούς από αμέλεια