Follow us

Ομιλος ΕΛΠΕ: Εξόπλισε Κέντρα Υγείας σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά

Ο Ομιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δώρισε ιατρικό εξοπλισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360o Ενέργειες»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ομιλος ΕΛΠΕ: Εξόπλισε Κέντρα Υγείας σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360o Ενέργειες», υλοποιεί σειρά δράσεων υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης, οι οποίες, μεταξύ άλλων, ενισχύουν τον τομέα της Υγείας.

Στόχος του Ομίλου αποτελεί η προώθηση και διασφάλιση της υγειούς ζωής και ευημερίας και η βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των ηλικιών, δίνοντας έμφαση σε όσους βρίσκονται σε περιοχές απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύθηκαν το Κέντρο Υγείας Ιθάκης και το Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας με ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στις ζητούμενες προδιαγραφές και ποσότητες, με γνώμονα την ορθή χρήση του και την αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων αυτών.

Στις 14/02/2019 εκπρόσωποι του Ομίλου επισκέφτηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης στο Βαθύ ένα ηλεκτρικό χειρουργικό τραπέζι για διενέργεια επεμβάσεων, δύο ηλεκτρικές κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών, έναν φορητό αναπνευστήρα για τη μεταφορά διασωληνωμένων, δύο αντλίες χορήγησης φαρμάκων και έναν ηλεκτροκαρδιογράφο. Το Κέντρο Υγείας Ιθάκης εξυπηρετεί περισσότερα από 10.000 περιστατικά τον χρόνο. Η εξάρτηση από τη ναυτική συγκοινωνία υποχρεώνει το Υγειονομικό Προσωπικό, το οποίο αποτελείται από Καρδιολόγο, Παθολόγο, Οδοντίατρο, Παιδίατρο και 4 αγροτικούς Ιατρούς, να παρέχει επιπρόσθετα δευτεροβάθμια περίθαλψη χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα μέσα, νοσηλεύοντας ασθενείς για ημέρες και διενεργώντας επεμβάσεις όπου κρίνεται σκόπιμο.

Ομιλος ΕΛΠΕ: Εξόπλισε Κέντρα Υγείας σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά
Στιγμιότυπο από την παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης. Διακρίνονται από αριστερά: ο εκπρόσωπος του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Σοφοκλής Δανασσής, η Οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας κα Ευελβίνα Γεωργανά, ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας, ο Καρδιολόγος Γιατρός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Γιώργος Παξινός, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ κα Ράνια Σουλάκη, ο Έπαρχος Ιθάκης κ. Σπύρος Τσιντήλας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης κ. Στέφανος Φιαμπόλης

Η δωρεά αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, όπως υποστήριξε ο καρδιολόγος Ιατρός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Γιώργιος Παξινός, καθώς, όπως είπε, «θα σώσει ζωές, γιατί δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να στέλνουμε τα σοβαρά περιστατικά σε Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο. Εύχομαι αυτή η δωρεά από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ να βρει και άλλους μιμητές, γιατί ο χώρος της Υγείας εξαρτάται από τους δωρητές και δυστυχώς αυτοί είναι λίγοι».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας, τόνισε κατά την τελετή παράδοσης: «Το Κέντρο Υγείας Ιθάκης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε θέματα υποδομής και τεχνικού εξοπλισμού και η βοήθεια που δίδεται σήμερα από εσάς είναι πάρα πολύ σημαντική για να μπορέσει να στηθεί και να κρατηθεί ως Κέντρο Υγείας. Είμαστε απομακρυσμένο νησί από την Πάτρα και την Κεφαλονιά, που αποτελούν το κέντρο για εμάς και διαθέτουν μεγάλα Νοσοκομεία. Η δωρεά αυτή θα βοηθήσει τους γιατρούς να κρατούν τα πρώτα περιστατικά εδώ μέχρι να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφερθούν, εάν χρειαστεί, σε μεγάλα Νοσοκομεία».

Στις 15/02/2019 οι εκπρόσωποι του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επισκέφτηκαν και παρέδωσαν ιατρικό εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Σάμης στην Κεφαλονιά. Αναλυτικά, η δωρεά του Ομίλου ΕΛΠΕ αφορά σε έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, έναν φορητό υπέρηχο, δύο κεφαλές υπερήχου (Ηχοβολέας) και μία φορητή συσκευή αναρρόφησης. Στην εκδήλωση ο Γενικός Ιατρός του Κέντρου Υγείας κ. Νικόλαος Μοσχόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης του Ομίλου, επισημαίνοντας: «Σήμερα είναι μία πανηγυρική μέρα, διότι αυτά που ζητήσαμε ήταν απαραιτήτως αναγκαία και προσπαθούσαμε να τα αποκτήσουμε εδώ και χρόνια, χωρίς επιτυχία. Πλέον, συμπλέουμε στον τομέα της επειγοντολογίας με τις προδιαγραφές και τα επίπεδα που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στιγμιότυπο από την παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας. Διακρίνονται από αριστερά: ο Γενικός Ιατρός κ. Νικόλαος Μοσχόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Σοφοκλής Δανασσής, ο Γενικός Ιατρός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Ευάγγελος Μαρούλης, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ κα Ράνια Σουλάκη, ο Γενικός Ιατρός κ. Ευστράτιος Σιφνάκης, η Παιδίατρος κα Τασία Φλαμιάτου και οι Αγροτικοί Ιατροί κα Αναστασία Καραχάλιου και κ. Δημήτριος Ζαφειριάδης
Στιγμιότυπο από την παράδοση του ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας. Διακρίνονται από αριστερά: ο Γενικός Ιατρός κ. Νικόλαος Μοσχόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Σοφοκλής Δανασσής, ο Γενικός Ιατρός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Ευάγγελος Μαρούλης, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ κα Ράνια Σουλάκη, ο Γενικός Ιατρός κ. Ευστράτιος Σιφνάκης, η Παιδίατρος κα Τασία Φλαμιάτου και οι Αγροτικοί Ιατροί κα Αναστασία Καραχάλιου και κ. Δημήτριος Ζαφειριάδης

Το Υγειονομικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σάμης αποτελείται από τρεις Γενικούς Ιατρούς, Παιδίατρο και δύο Αγροτικούς Ιατρούς και καλύπτει περίπου 16.000 περιστατικά τον χρόνο, εξυπηρετώντας τους κατοίκους της Σάμης και των πέριξ περιοχών, η οποία «απέχει 24 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Αργοστόλι και τους χειμερινούς μήνες δεν υπάρχει σταθερή συγκοινωνία», δήλωσε ο γενικός Ιατρός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Ευάγγελος Μαρούλης, συμπληρώνοντας ότι «η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έκανε τόσο μεγάλη και σοβαρή προσφορά στο Κέντρο Υγείας, μείζονος σημασίας για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του, καθόσον αυτό εξυπηρετεί τους κατοίκους των περιοχών από Φισκάρδο έως και τον Πόρο, σώζει ζωές και αποφορτίζει τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, που λειτουργεί υπό αντίξοες συνθήκες σε σχέση με το διαθέσιμο προσωπικό».

Στην βαρύτητα που δίνει ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την υλοποίηση δράσεων που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε απομακρυσμένες περιοχές, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη των Νησιών μας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου κα Ράνια Σουλάκη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στόχος του Ομίλου είναι να συνεχίσει με ανάλογες δράσεις σε όλη την περιφέρεια, ενισχύοντας τις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 16 Απρ 2024 | 20:20

Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Ερχονται βροχές και απότομη πτώση της θεμοκρασίας - Η προειδοποίηση Κολυδά

Για δύο διαταραχές που αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες μέρες κάνει λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

16 Απρ 2024 | 17:59

Πειραιάς: Το μοιραίο λάθος που προκάλεσε την κατάρρευση και τον τραγικό θάνατο του αστυνομικού - Συνελήφθη ο εργολάβος

Ο αστυνομικός γνώριζε προσωπικά τον εργολάβο και έκανε έξτρα μεροκάματα προκειμένου να ενισχύσει το εισόδημά του

16 Απρ 2024 | 14:14

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο", σε μουσική και στίχους του Αντρέα Λάσου.

ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ 16 Απρ 2024 | 14:00

Πειραιάς: Αυτός είναι ο 31χρονος ειδικός φρουρός που σκοτώθηκε από την κατάρρευση κτιρίου - 7 προσαγωγές [εικόνες]

Ο άτυχος αστυνομικός φέρεται να είχε πάει στην οικοδομή για ένα επιπλέον μεροκάματο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 16 Απρ 2024 | 12:15

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι - Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία [εικόνες - βίντεο]

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 16 Απρ 2024 | 11:13

Τραγωδία στον Πειραιά: Ένας νεκρός από κατάρρευση κτιρίου - Ηταν αστυνομικός που έκανε έξτρα μεροκάματο σε οικοδομή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός στον Πειραιά είναι 31 ετών και ειδικός φρουρός στο επάγγελμα. Φέρεται να είχε πάει στην οικοδομή για ένα επιπλέον μεροκάματο.

16 Απρ 2024 | 04:59

ΜΜΕ: 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν μία ημέρα νωρίτερα στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 16 Απρ 2024 | 04:56

Τα περίεργα του καιρού: Συννεφιά, ζέστη, τοπικές βροχές και πολύ σκόνη

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΑΝ 16 Απρ 2024 | 04:41

Ο τιμοκατάλογος της απάτης: Τα κυκλώματα που έβγαζαν ψεύτικες άδειες παραμονής και μεταβίβαζαν ακίνητα παράνομα

Από την έως τώρα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον 185 περιπτώσεις στις οποίες τα μέλη της οργάνωσης, κατέθεσαν "δικαιολογητικά" για την νομιμοποίησή αλλοδαπών.

ΠΕΙΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 16 Απρ 2024 | 04:05
ΣΤΗΝ ΕΡΤ 15 Απρ 2024 | 23:13

Νέα Ιωνία: Βίντεο ντοκουμέντο - 69χρονη πέταξε στα σκουπίδια 4 κουταβάκια - Της επιβλήθηκε πρόστιμο 120.000 ευρώ

Η 69χρονη συνελήφθη και ομολόγησε πως το έκανε γιατί δεν μπορούσε να τα περιθάλψει

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 15 Απρ 2024 | 23:08

Ανήκουστο: Μπλόκο της ΕΛΑΣ σε συγκέντρωση φιλοζωικών οργανώσεων στο Στ. Νιάρχος- "Κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια"

"Η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί οι διοργανωτές της συγκέντρωσης δεν τήρησαν την σχετική νομοθεσία περί δημόσιων συναθροίσεων".

ΚΡΗΤΗ 15 Απρ 2024 | 22:52

Διπλή τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός οδηγός από σφοδρή σύγκρουση στον Γαλατά- Kατέληξε στη ΜΕΘ 64χρονος

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Άγγλων, οι οποίοι φέρουν τραύματα, ωστόσο η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.