Follow us

Πρώην αστυνομικός ο δολοφόνος του 70χρονου γιατρού

Αστυνομικός για μικρό χρονικό διάστημα τη δεκαετία του ’80, ήταν σύμφωνα με αστυνομικούς, ο 57χρονος 'Ελληνας, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 70χρονου γιατρού.

Πρώην αστυνομικός ο δολοφόνος του 70χρονου γιατρού

Αστυνομικός για μικρό χρονικό διάστημα πριν τα τέλη της δεκαετίας του ’80, ήταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 57χρονος Έλληνας, που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία του 70χρονου γιατρού-ανδρολόγου. Σε αυτή την μικρή ένστολη «σταδιοδρομία» πρόλαβε να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος και να λήξει μια «ένδοξη καριέρα». Από εκεί και έπειτα ο Γ.Κ. πρόλαβε να κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για απάτη, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων και καζίνο, και άλλα αδικήματα, ενώ σήμερα φαίνεται να αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα.

Ο συνεργός του, ο 50χρονος Ρουμάνος Marian B., στις 17 Φεβρουαρίου 2017, είχε αποδράσει μαζί με τα... αλεύρια του φούρνου των φυλακών Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ληστείες, κλοπές, οπλοκατοχή, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και άλλα αδικήματα. Μετά από... 47 ημέρες, το βράδυ της 5ης Απριλίου 2017, μαζί με τον 57χρονο Έλληνα συνεργό του, σκότωσαν τον 70χρονο γιατρό-ανδρολόγο, στην οδό Μάρνης 25 στην Αθήνα. Λίγες ώρες νωρίτερα, στην οδό Αλκαμένους 70 στον Αγ. Παντελεήμονα, βρέθηκε νεκρός ένας άλλος 75χρονος άνδρας με τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη.

Παρότι τα στοιχεία στον εγκληματικό δείκτη των ανθρωποκτονιών, συγκρίνοντας το 2015 με το 2016, έβαιναν μειούμενα, το πρώτο τρίμηνο του 2017 παρουσιάζονται αυξητικές τάσεις. Έγκλημα 47χρονου Αρχιμανδρίτη στο Γέρακα, διπλή ανθρωποκτονία ζευγαριού στο Περιστέρι, δολοφονία ταξιτζή στην Κηφισιά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτών των τάσεων. Το 2016 καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 81 ανθρωποκτονίες, εκ των οποίων οι 9 με κίνητρο την ληστεία, 132 απόπειρες ανθρωποκτονιών, υπήρξαν 183 εξιχνιάσεις (και παλαιότερων χρόνων) και 137 συλλήψεις δραστών.

Το 2015 είχαν σημειωθεί 86 ανθρωποκτονίες, οι 17 με κίνητρο τη ληστεία, 169 απόπειρες ανθρωποκτονιών, ενώ συνελήφθησαν 138 δράστες. Τον Ιανουάριο του 2017 σημειώθηκαν 8 ανθρωποκτονίες και εξιχνιάστηκαν 10, ενώ τον Φεβρουάριο έγιναν 9 και εξιχνιάστηκαν 8 ανθρωποκτονίες.

Στην περίπτωση της άγριας δολοφονίας του 70χρονου γιατρού-ανδρολόγου, ο 50χρονος Ρουμάνος και ο 57χρονος Έλληνας συνεργός του, είχαν προσποιηθεί τους πελάτες του γιατρού, ενώ ο πρώτος παραδέχθηκε ότι είχε πάει ξανά στο ιατρείο με τον ρόλο του «ασθενή». Όπως είπε στην ομολογία του, γνώριζε ότι ο γιατρός έχει χρήματα, και περιέγραψε πως τον χτύπησαν, ότι του έδεσαν τα χέρια με πλαστικά δεματικά (tire wrap) και του έκλεισαν το στόμα και το πρόσωπο με ένα κασκόλ για να μην ακούγονται οι κραυγές του. Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από την απόφραξη των αεροφόρων οδών (ασφυκτικός).

Πριν όμως γίνουν όλα αυτά υπήρξε ένταση και αντίδραση από το θύμα, η οποία έγινε αντιληπτή από τον γείτονά του ο οποίος περιγράφει:

«Είχα έρθει στο σπίτι μου στις 20:00 και γύρω στις 20:30 άκουσα θόρυβο από το γραφείο του γιατρού. Οι φωνές δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο γιατί υπήρχαν πελάτες και οι ήχοι περνούν από τις αδύναμες μεσοτοιχίες. Απλά αυτή τη φορά ήταν λίγο πιο περίεργες, με αυξανόμενη ένταση. Άκουσα τη λέξη βοήθεια πέντε φορές. Βγήκα έξω να δω τι γίνεται, φώναξα γιατρέ-γιατρέ, δεν απάντησε και έτσι κάλεσα την αστυνομία. Σε τρία λεπτά ήρθαν οι αστυνομικοί γιατί ήταν εδώ στην Πλ. Βάθη. Οι δράστες ήταν εγκλωβισμένοι μέσα. Οι αστυνομικοί από το μπαλκόνι το δικό μου πέρασαν σε αυτό του γιατρού για να δουν τι γίνεται. Οι δράστες φαίνεται να είδαν από το ματάκι της πόρτας ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν απ’ έξω και επιχείρησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Τους καταδίωξαν στις σκάλες και κοντά στην είσοδο υπήρξε ‘μάχη’ με τους δράστες που αντιδρούσαν στη σύλληψη. Οι ίδιοι είχαν προσπαθήσει να μπουν και προχθές το πρωί στην πολυκατοικία και χτυπούσαν τα κουδούνια χωρίς να τους ανοίγει κανείς».

Μετά την επεισοδιακή σύλληψή τους από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια με τα οποία τους είχαν απειλήσει και πιστωτικές κάρτες του θύματος, ενώ υπήρχαν ίχνη έρευνας στους χώρους.

Ληστεία φαίνεται να είναι το κίνητρο και της άλλης άγριας δολοφονίας 75χρονου, η σωρός του οποίου εντοπίστηκε, σε προχωρημένη σήψη, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Αλκαμένους 70 στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι ένοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας και από το γεγονός ότι είχαν να δουν αρκετές ημέρες τον ηλικιωμένο. Όταν άνοιξαν εντόπισαν νεκρό τον 75χρονο στο πάτωμα του υπνοδωματίου. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη, ενώ ο θάνατός του προσδιορίστηκε χρονικά 5-6 ημέρες πριν από τον εντοπισμό του. Το θύμα φαίνεται να άνοιξε στους δολοφόνους του, οι οποίοι αφού τον σκότωσαν έψαξαν το σπίτι για να βρουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούν τους δράστες του εγκλήματος στο φιλικό περιβάλλον και στους επισκέπτες του θύματος.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΤ1 24 Απρ 2024 | 23:20

Αγιοι Ανάργυροι: Η Κυριακή ξεψύχησε ακριβώς δίπλα το κουβούκλιο του φρουρού - Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα

Η Κυριακή έπεσε στο έδαφος, μπροστά στην είσοδο του τμήματος, μόλις ενάμιση μέτρο μακριά από το κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

ΕΛΑΣ 24 Απρ 2024 | 17:41

Θεσσαλονίκη: Άγρια καταδίωξη στην Περιφερειακή, έπεσε πάνω σε περιπολικό - Είχε κάνει χρήση κοκαΐνης

Όταν του έκαναν σήμα να σταματήσει εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα... Τι δήλωσε μετά τη σύλληψή του.

ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ 24 Απρ 2024 | 13:59

Ετσι οργάνωσαν τη δολοφονία του Λυγγερίδη οι χούλιγκαν του Ρέντη: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση [εικόνες]

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 24 Απρ 2024 | 13:12

Η χιουμοριστική ανάρτηση της ΕΛΑΣ για την αφρικανική σκόνη με... καμήλες κάτω από την Ακρόπολη

Η αφρικανική σκόνη που "πνίγει" την Αττική έγινε αντικείμενο σαρκασμού σε χιουμοριστική ανάρτηση της ΕΛΑΣ.

ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ 24 Απρ 2024 | 09:55

Κηφισιά: Διέρρηξαν το σπίτι του μπασκετμπολίστα του ΠΑΟ, Λούκα Βιλντόσα, την ώρα του αγώνα

Διέρρηξαν το σπίτι του μπασκετμπολίστα του ΠΑΟ Λούκα Βιλντόσα στην Κηφισιά την ώρα του αγώνα με τη Μακάμπι.

17 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ 24 Απρ 2024 | 09:47

Ηράκλειο: Ξυλοκοπούσαν άγρια 19χρονο και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο

Στο Ηράκλειο επιτέθηκαν και χτύπησαν 19χρονο και η αδελφή τους τραβούσε βίντεο.

ΣΤΟ STAR 23 Απρ 2024 | 23:03

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής για τους αστυνομικούς- "Να πετάξουν τη στολή, να κάνουν άλλη δουλειά"

"Καταπέλτης" για τον δολοφόνο της κόρης του: "Μας κοροϊδεύει, μας είπε ότι είναι τρελός" για να "πέσει στα μαλακά".

ΚΑΜΑΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 23 Απρ 2024 | 17:46

"Εμείς σκοτώσαμε μπάτσο, οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα": Οι ανατριχιαστικές συνομιλίες μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη

Στην υπόθεση Λυγγερίδη εμπλέκονται περίπου 160 άτομα, εκ των οποίων ηγετικό ρόλο στη διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 23 Απρ 2024 | 15:45

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Αποκαλύψεις για τον δράστη - Συμμετείχε στην οργάνωση και τη μεταφορά "πολεμοφοδίων"

Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα για τον δράστη της δολοφονίας του αστυνομικού στου Ρέντη.

ΚΑΡΤΕΡΙ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ 23 Απρ 2024 | 10:52

Αχαΐα: Αγριος ξυλοδαρμός επιχειρηματία - "Ξέρεις εσύ γιατί σε χτυπάμε"

"Ξέρεις εσύ γιατί...". Χτύπησαν επιχειρηματία στην Αχαϊα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗΣ 22 Απρ 2024 | 09:39

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη - Πάνω από 50 συλλήψεις χούλιγκαν για εγκληματική οργάνωση

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ 20 Απρ 2024 | 17:37

Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Συνελήφθη 20χρονος οδηγός, επιχείρησε να παρασύρει αστυνομικούς

Ο νεαρός αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο και συνελήφθη μετά από επεισοδιακή πορεία από άνδρες της ΟΠΚΕ.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 20 Απρ 2024 | 10:47

Αποκαλύψεις της Νικολούλη για τον μυστηριώδη θάνατο του φαντάρου Μανώλη Τσικνάκη στη Ρω - "Δεν αυτοκτόνησε, πυροβολήθηκε"

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του 22χρονου φαντάρου έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που καταλήγουν σε δολοφονία και όχι σε αυτοκτονία.