Follow us

Πέταξαν σκυλί στη θάλασσα στο Ηράκλειο- video

Επιμονή για να σωθεί το άτυχο τετράποδο από τα κύματα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πέταξαν σκυλί στη θάλασσα στο Ηράκλειο- video

Δύσκολη ήταν η επιχείρηση σωτηρίας του σκύλου, καθώς η θάλασσα ήταν αγριεμένη.

Η αγριότητα και η έλλειψη παιδείας, που εκδηλώνονται με μια σειρά από συμπεριφορές τουλάχιστον κατακριτέες προς τα ζώα, επαναλήφθηκαν στο Ηράκλειο, με ασυνείδητο που πέταξε στη θάλασσα ένα σκυλί.

Το σκυλί ευτυχώς κατάφεραν να σώσουν από τα κύματα εργαζόμενοι του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου, χωρίς να τραυματιστεί, και να το κρατήσουν στη ζωή. Για μία ακόμη φορά όμως επανέρχονται στην επιφάνεια περιστατικά βίας προς τα ζώα, που κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν για τα ανθρώπινα ένστικτα που τελικά διαθέτει η κοινωνία μας.

Μετά τα πηγάδια και τις χαράδρες μέσα στις οποίες έχουν εντοπιστεί σκυλιά, η θάλασσα κάτω από τον Καράβολα, που υποτίθεται ότι είναι και τοποθεσία επίσκεψης των φιλόζωων με τα τετράποδά τους, αποδείχτηκε για τον ασυνείδητο συμπολίτη η... λύση για να ξεφορτωθεί το ζωντανό, που με την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσής του βγήκε τρομοκρατημένο από το νερό, αναζητώντας ζεστασιά και ένα χάδι από τον άνθρωπο που το έσωσε...

Οι εικόνες από τη διάσωση του τετράποδου που καταγράφηκαν αποτελούν ένα ακόμη θλιβερό μήνυμα για το πώς κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται και λειτουργούν με τα ζώα.
Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά εργαζόμενος του Κυνοκομείου Ηρακλείου, μόλις ενημερώθηκε, προσπάθησε να βγάλει από τη θάλασσα το σκυλί που μερικά λεπτά πριν έχει πετάξει άγνωστος, όχι πιθανότατα για να το να δροσίσει.

Η προσπάθεια του εργαζομένου αποδεικνύεται δύσκολη, καθώς ο κυματισμός δεν του επιτρέπει να το πλησιάσει, και το σκυλί στη θαλάσσια περιοχή κάτω από τον Καράβολα, ενώ φτάνει κολυμπώντας μέχρι τα βράχια, απομακρύνεται και πάλι.

Η άμεση κινητοποίηση του Κυνοκομείου και η επιμονή για να σωθεί το άτυχο τετράποδο από τα κύματα, μέσα στα οποία θα πνιγόταν πιθανότατα, καθώς μόνο του δε θα μπορούσε να βγει, γίνεται υπό το βλέμμα περιοίκων και επισκεπτών που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένας συνάνθρωπος επιφύλασσε σε ένα ζωντανό τέτοια αγριότητα. Η όλη επιχείρηση ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Δήμαρχοι της Κρήτης: Δημιουργία κινητής Κτηνιατρικής Μονάδας

Εντωμεταξύ, ομόφωνα αποφάσισαν οι δήμαρχοι της Κρήτης να προχωρήσουν στη δημιουργία κινητής Κτηνιατρικής Μονάδας που θα φροντίζει τα αδέσποτα του νησιού. Την πρόταση έφερε στο τραπέζι της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων Κρήτης ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί μια έξυπνη και ευέλικτη λύση για τα αδέσποτα του νησιού. Η δημιουργία της κινητής Κτηνιατρικής Μονάδας θα φροντίζει τα αδέσποτα της Κρήτης κυρίως σε περιοχές που δεν υπάρχουν αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες. Όπως αποφασίστηκε, θα κατατεθεί άμεσα σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς χωρίς τη συνεργασία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας θα είναι αδύνατη η υλοποίηση του εγχειρήματος.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΚΡΗΤΗTV

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ 17 Απρ 2024 | 22:34

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με έντονα φαινόμενα - Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Για τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - Χιονοπτώσεις στα ορεινά βλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος - Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Απρ 2024 | 22:05

Σοκ στην Πάτρα: Ακρωτηριασμό του δαχτύλου υπέστη εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ

Επί τόπου έσπευσαν μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο για να μεταφέρει την τραυματία εργαζόμενη στο νοσοκομείο του Ρίου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Απρ 2024 | 21:26

Κορινθία: Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ στην Παλιά Εθνική Αθηνών - Κορίνθου

Το δυστύχημα έγινε στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στον παράλληλο της Εθνικής οδού, μετά τα διόδια Καλαμακίου, όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε σφόδρα με μηχανή.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Απρ 2024 | 21:15

Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Ξύλο μεταξύ των οδηγών, τους χώρισαν οι αστυνομικοί

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί που προσπάθησαν να τους χωρίσουν, με έναν εξ αυτών να δέχεται χτύπημα στο πρόσωπο.

ΣΤΥΓΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 17 Απρ 2024 | 20:11

Δολοφονία Βάιας Γκανιά: "Πήγε 15 φορές στην αστυνομία. Όμως τη σκότωσε με 60 μαχαιριές", συγκλονίζει η μητέρα της

Ο γυναικοκτόνος τη σκότωσε μπροστά στα μάτια του 4χρονου παιδιού της, επειδή του ζήτησε διαζύγιο. - Οι γονείς της βρέθηκαν ξανά στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ο δράστης έκανε αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Απρ 2024 | 19:47

Χαμός στη Νίσυρο: Κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση - Στους δρόμους οι κάτοικοι

Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του κοινοβουλευτικου εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον υπουργό δημόσιας τάξης, ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Απρ 2024 | 19:32

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Κυριακή: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 17 Απρ 2024 | 19:13

Άγιοι Ανάργυροι: Όλο το μπάχαλο στο ΑΤ το μοιραίο βράδυ - Ο φρουρός είχε ζητήσει να μη βγαίνει σε υπηρεσίες εκτός τμήματος

Πληροφορίες για τα πρόσωπα που είχαν υπηρεσία το βράδυ της 1ης Απριλίου στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

ΚΡΗΤΗ 17 Απρ 2024 | 19:13

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Εντοπίστηκε σορός που επέπλεε για 3 μήνες- Κάτω των 40 ετών, ζούσε στην Ελλάδα

Η οδοντοστοιχία του ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ από την αξονική τομογραφία δεν προέκυψαν σκελετικές κακώσεις.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 17 Απρ 2024 | 18:22

Πειραιάς: Δεν πίστευαν τα τραγικά νέα οι γονείς του 31χρονου αστυνομικού, νόμιζαν ότι ήταν φάρσα - Τους κάλεσαν 3 φορές

Oι γονείς του 31χρονου αστυνομικού θεώρησαν ότι είναι μία από αυτές τις φάρσες που κάνουν απατεώνες σε ηλικιωμένους, κυρίως, ανθρώπους

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Απρ 2024 | 18:13

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο επεισόδιο σε κηδεία - Ο αδερφός του νεκρού χτύπησε τη νύφη του με σταυρό στο κεφάλι

"Εγώ σε συγχωρώ γι' αυτά που μου 'κανες, ο Θεός να σε συγχωρήσει...", φέρεται να είπε η σύζυγος του νεκρού, προκαλώντας την οργή του αδερφού του

ΣΤΟ STAR 17 Απρ 2024 | 18:11

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες για τον θάνατο του αστυνομικού - "Ήταν ένας άγγελος" λέει ο πατέρας του [Βίντεο]

Ο πατέρας του άτυχου αστυνομικού δεν μπορεί να πιστέψει πόσο ξαφνικά και άδικα έφυγε ο γιος του από τη ζωή - "Είχε όνειρο να φύγει από το χωριό, να πάει στην αστυνομία"

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 17 Απρ 2024 | 17:57

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η αντίδρασή του όταν έμαθε ότι η Λυδία πήρε το επίθετο της Καρολάιν

Η τρίχρονη πλέον Λυδία ζει με τη γιαγιά και την υπόλοιπη οικογένειά της στις Φιλιππίνες.