Follow us

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιά, απεγκλωβισμοί οδηγών [φωτό]

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ζηνοβία» στα διάφορα οδικά δίκτυα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιά, απεγκλωβισμοί οδηγών [φωτό]

Σε αρκετούς δρόμους τόσο στην Αττική όσο και αλλού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί, ενώ οι Αρχές παλεύουν να μην κλείσει το εθνικό οδικό δίκτυο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, υπάρχουν περιοχές στις οποίες έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Λεωφ. Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, από και προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από διόδια Αφιδνών, ρεύμα προς Λαμία, για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων.

Λόγω της χιονόπτωσης έχει αποκλειστεί το ένα ρεύμα στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους.

Επιπλέον, σμφωνα με τη Νέα Οδό, έχει απαγορευτεί η κίνηση λεωφορείων από το Σχηματάρι, στο ρεύμα προς Λαμία, ενώ η κίνηση των ΙΧ επιτρέπεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα ίδια ισχύουν και από την Τραγάνα, στο ρεύμα προς Αθήνα. Από τη διασταύρωση για Ακραίφνιο μέχρι και την Υλίκη επιχειρούν εκχιονιστικά.

Η τροχαία αποφάσισε επίσης την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το 5ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας, στο ύψος της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα.

Καλά στην υγεία τους είναι τα 13 άτομα που απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική στο ύψος της Στεφάνης Βοιωτίας

Τα 13 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους, λόγω της χιονόπτωσης, στην Στεφάνη Βοιωτίας είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα άτομα αυτά απεγκλωβίστηκαν από τα οχήματά τους, που είχαν ακινητοποιηθεί στην επαρχιακή οδό Οινόης - Μαγούλας, στο ύψος της Στεφάνης, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιά, απεγκλωβισμοί οδηγών [φωτό]

Προβλήματα και στην Πελοπόνησο

Προβλήματα παρατηρούνται στο ορεινό δίκτυο των νομών Αχαΐας, Κορινθίας και Αρκαδίας, καθώς εξακολουθούν να υπάρχει χιονόπτωση και παγετός, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αχαΐα, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στους παρακάτω δρόμους:

* Καλαβρύτων - Πούντας (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου).

* Καλαβρύτων - Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).

* Καλαβρύτων - Αιγίου (μέσω Φτέρης).

* Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών και μέσω Πριολίθου.

* Από το 5ο έως το 16ο χιλιόμετρο του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων.

* Ακράτας - Ζαρούχλας, από το ύψος του 20ου χιλιομέτρου και άνω.

Στο νομό Κορινθίας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα παρακάτω σημεία:

* Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από το 19ο χιλιόμετρο έως και τα Τρίκαλα.

* Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο έως την Γκούρα.

* Στην επαρχιακή οδό Δάφνης - Καστρακίου - Μποζικά - Τιτάνης, από το 1ο έως το 13ο χιλιόμετρο.

* Στην επαρχιακή οδό Κλένιας - Στεφανίου και Αγιονορίου, από το 1ο χιλιόμετρο.

Στην Αρκαδία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που συνδέει την Βυτίνα με τον χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, ενώ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Καρδαρά με το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου και στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου, από το 20ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιά, απεγκλωβισμοί οδηγών [φωτό] - εικόνα 2

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της αστυνομίας, στη Βοιωτία οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες για να κινηθούν από την Αράχοβα έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και το χωριό Επτάλοφος, όπως επίσης και στο επαρχιακό δίκτυο του νομού.

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια χρειάζονται αλυσίδες για όσους κινούνται από Χαλκίδα προς Αιδηψό και ιδιαίτερα από το 16ο έως το 47ο χιλιόμετρο, αλλά και στους δρόμους της κεντρικής Εύβοιας δηλαδή προς Κερασιά, Σέτα και Στρόπωνες, καθώς η χιονόπτωση εκεί και κυρίως ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Στον νόμο Φωκίδας είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για την πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, αλλά και στα χωριά της Δυτικής Φωκίδας δηλαδή προς Καστριώτισσα, Στρώμη, Αρτοτίνα και Διχώρι.

Στη Φθιώτιδα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους δρόμους. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για τον δρόμο Λαμίας Καρπενησίου ιδιαίτερα στη Ράχη Τυμφρηστού, όπου τα φαινόμενα μεταβάλλονται.

Στην Ευρυτανία θα χρειαστούν αλυσίδες στο δρόμο από Φουρνά προς Καρδίτσα, στο δρόμο προς Κρίκελλο και Δομνίστα, αλλά και στο δρόμο Καρπενήσι Αγρίνιο μέσω Προυσού, καθώς και για την πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιά, απεγκλωβισμοί οδηγών [φωτό] - εικόνα 3

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονιά, απεγκλωβισμοί οδηγών [φωτό] - εικόνα 4

Μόνο τα ΙΧ κινούνται στην Αθηνών - Λαμίας

Μόνο τα ΙΧ κινούνται πλέον στην εθνική οδό Λαμίας Αθηνών μετά το απαγορευτικό που επιβλήθηκε από την αστυνομία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για όλα τα μεγάλα οχήματα.

Αρχικά υπήρξε απαγόρευση για φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους ενώ στη συνέχεια απαγορεύθηκαν όλα τα μεγάλα οχήματα μεταξύ των οποίων και τα λεωφορεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 11.00 το πρωί έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα οι συνθήκες στην περιοχή του Μαρτίνου κυρίως από το 90ό χλμ. στην περιοχή της Υλίκης έως το 134ο χλμ. του εθνικού δρόμου στην περιοχή των διοδίων της Τραγάνας. Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη, το χιόνι κατά περιόδους καλύπτει το οδόστρωμα και οι πολικές θερμοκρασίες το μετατρέπει σε παγετό αλλά στη συνέχεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα το απομακρύνουν και ρίχνουν και αλάτι διευκολύνοντας την κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αστυνομικών και πυροσβεστών που βρίσκονται στο σημείο, το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα γίνονται όλο και περισσότερο έντονα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την κίνηση των ΙΧ αυτοκινήτων ωστόσο όμως υπάρχει μία ετοιμότητα στις αστυνομικές δυνάμεις ακόμη και να διακόψουν την κυκλοφορία στα διόδια της Τραγάνας είτε πρόσκαιρα για να καθαρίσει το οδόστρωμα είτε και για μεγαλύτερο χρονικό αν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βαριά οχήματα, φορτηγά και λεωφορεία από το ύψος της Λαμίας ενημερώνονται για την απαγόρευση έτσι ώστε να ακολουθήσουν διαφορετικό δρομολόγιο και ήδη έχει ξεκινήσει η εκτροπή τους στο παλιό εθνικό δίκτυο από το ύψος των Θερμοπυλών.

Από τη Λαμία και μέχρι τα διόδια της Τραγάνας έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα των οποίων η συνέχιση του ταξιδιού τους έχει απαγορευτεί.

Ωστόσο πριν τις 10.00 το πρωί και για χρονικές περιόδους που υπήρχε ύφεση στην κακοκαιρία, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μετριάσουν τη συγκέντρωση των μεγάλων οχημάτων και σποραδικά επέτρεπαν την κίνηση λεωφορείων προς την Αθήνα κάτι το οποίο από τις 11.00 το πρωί έχει πλέον σταματήσει.

«Είναι μια δοκιμασία σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Θανάσης Καρακάτζας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει πως «στο εθνικό δίκτυο έχουμε μια πολύ μεγάλη πίεση που επιβάλλουν τα καιρικά φαινόμενα και ειδικά στο τμήμα από τη Θήβα μέχρι την Τραγάνα».

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, ο κ. Καρακάτζας τονίζει πως «χιονίζει ακατάπαυστα στα κεντρικά και στα βόρεια του νησιού, ενώ το χιόνι σε ορεινά χωριά φτάνει και το ενάμισι μέτρο. Εργάζονται ήδη από την νύχτα μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων και μισθωμένα ιδιωτικά οχήματα δίδοντας μια πραγματική μάχη και περιμένουν να υπάρξει μια μικρή ύφεση για να μπορέσουν να διευκολύνουν την πρόσβαση στα χωριά».

Ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ακόμη ότι τις τελευταίες δύο ώρες υπάρχει πυκνή χιονόπτωση στην περιοχή του Δομοκού αλλά προς το παρόν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα όπως επίσης υπάρχει ιδιαίτερα πυκνή χιονόπτωση στη δυτική Φθιώτιδα στα χωριά πάνω από την Σπερχειάδα και στην ορεινή δυτική Φωκίδα και σε χωριά της Βοιωτίας.

«Ισχυρή χιονόπτωση σχεδόν σε όλο τον νομό. Επιχειρούμε. Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις» είναι το μήνυμα που στέλνει η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά. Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πάνω από 10 χωριά στη Βοιωτία τόσο στην περιοχή της Θήβας όσο και στην περιοχή του Δήμου Αλιάρτου, καθώς μέχρι τώρα οι οποιεσδήποτε προσπάθειες αποκατάστασης δεν έχουν αποδώσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Eurokinissi, arcadiaportal.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 18 Απρ 2024 | 16:14

Τσατραφύλλιας: Έρχεται η κακοκαιρία Gori - Στη Θεσσαλία θα πέσει σε 20 ώρες το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας παρουσιάζει τις περιοχές που θα επηρεάσει η κακοκαιρία.

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ 18 Απρ 2024 | 13:51

Νίσυρος: Οι εξηγήσεις της ΕΛΑΣ για την κράτηση του πατέρα που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του

Η ΕΛΑΣ δίνει εξηγήσεις για την κράτηση του πατέρα που κατήγγειλε την κακοποίηση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 12:52

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που θα σαρώσει την Ελλάδα, από το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ 18 Απρ 2024 | 12:32

Αίγιο: 36χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας

Μία 36χρονη επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά το επεισόδιο της ενδοοικογενειακής βίας.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 18 Απρ 2024 | 12:30

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: "Έπαθα πανικό", είπε ο φίλος της Κυριακής [βίντεο]

Τα λεπτά μετά τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, περιέγραψε ο φίλος της Κυριακής.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 10:35

Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση - H πρόγνωση Καλλιάνου για την κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, αφού ο "πολικός αεροχείμαρρος" φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 18 Απρ 2024 | 07:06

Καμπανάκι μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία - Ερχεται πολικός αεροχείμαρρος με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ 17 Απρ 2024 | 22:34

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με έντονα φαινόμενα - Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Για τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - Χιονοπτώσεις στα ορεινά βλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος - Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ 17 Απρ 2024 | 21:47

Ντουμπάι: Βροχή ενός ολόκληρου χρόνου έπεσε σε 12 ώρες - "Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη" λένε Έλληνες κάτοικοι [Βίντεο]

"Ήταν κάτι το οποίο πραγματικά δεν το έχουμε ξαναδεί. Ήταν εικόνες βιβλικής καταστροφής κυριολεκτικά" αναφέρουν Ελληνίδες που ζουν στο Ντουμπάι

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ 17 Απρ 2024 | 16:01

Με κάμερες στα χέρια τα ΜΑΤ στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας - Κατέγραφαν τις πορείες

Αντρες της ΕΛΑΣ στην απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας έφεραν κάμερα μαζί τους και βιντεοσκοπούσαν

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ 17 Απρ 2024 | 12:07
ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΑΝ 16 Απρ 2024 | 04:41

Ο τιμοκατάλογος της απάτης: Τα κυκλώματα που έβγαζαν ψεύτικες άδειες παραμονής και μεταβίβαζαν ακίνητα παράνομα

Από την έως τώρα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον 185 περιπτώσεις στις οποίες τα μέλη της οργάνωσης, κατέθεσαν "δικαιολογητικά" για την νομιμοποίησή αλλοδαπών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 15 Απρ 2024 | 23:08

Ανήκουστο: Μπλόκο της ΕΛΑΣ σε συγκέντρωση φιλοζωικών οργανώσεων στο Στ. Νιάρχος- "Κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια"

"Η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί οι διοργανωτές της συγκέντρωσης δεν τήρησαν την σχετική νομοθεσία περί δημόσιων συναθροίσεων".