Follow us

Πρωτομαγιά των αγώνων με συλλαλητήρια και απεργίες

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Τα συλλαλητήρια των συνδικάτων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πρωτομαγιά των αγώνων με συλλαλητήρια και απεργίες

Η Πρωτομαγιά κάθε χρόνο είναι ημέρα των εργατών, των αγώνων, των διεκδικήσεων. Δεν είναι αργία, είναι απεργία. Συγκεντρώσεις, πορείες, συνθήματα. Ημέρα που κανείς δεν ξεχνά. Οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, της «μητέρας» των μαχών της εργατικής τάξης. Όλα άρχισαν τον Μάη του 1886 τότε που τα εργατικά συνδικάτα ύψωσαν το ανάστημά τους διεκδικώντας ωράριο στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το βασικό αίτημά τους συνοψίζεται σε μια πρόταση: «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο, 8 ώρες ύπνο». Εκείνη την Πρωτομαγιά, πριν από 133 χρόνια, στη δυναμική πορεία πήραν μέρος περίπου 90.000 απεργοί, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην απεργία πάνω από 350.000 εργάτες από 1.200 εργοστάσια των ΗΠΑ. Άνδρες με τις γυναίκες και τα παιδιά τους ξεχύνονται στις λεωφόρους για να διαδηλώσουν ειρηνικά. Τρεις μέρες αργότερα, σε συγκέντρωση για τη συμπαράσταση των απεργών, στην πλατεία Χέιμαρκετ, οι αστυνομικές δυνάμεις παίρνουν εντολή να διαλύσουν τους διαδηλωτές.
Μια βόμβα που πέφτει στο μέρος των αστυνομικών πυροδοτεί το κλίμα. Τότε, αρχίζουν οι πυροβολισμοί και οι βιαιοπραγίες. Είναι ακόμα άγνωστος ο ακριβής αριθμός των θυμάτων, αφού πολλοί τραυματισμένοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή.
Η Πρωτομαγιά όμως, ως εργατική γιορτή, καθιερώνεται κάποια χρόνια αργότερα, στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση εκείνου του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου.

Απεργίες - συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

Mε απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν και φέτος οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα μείνουν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν ανακοινώσει οι Ενώσεις Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Το μετρό και το τραμ θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, αφού, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων, ΣΕΛΜΑ, ΣΕΤ και ΣΕΚΕΛΜΑ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί. Τα δρομολόγιά τους ωστόσο θα έχουν κατά βάση το πρόγραμμα της Κυριακής.

Ακινητοποιημένα, επίσης, θα είναι και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας -Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Σημειώνεται ότι, λόγω της απεργίας, θα ματαιωθούν τα σημερινά βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα Θεσσαλονίκη (ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) ενώ αύριο Τετάρτη προς Πέμπτη θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Οι κινητοποιήσεις αφορούν τα πλοία όλων των κατηγοριών και ξεκινούν από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς.

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων,τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ ζητά απο την κυβέρνηση να δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα του κλάδου, και ζητά την μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία.

Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις

Συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς, που θα πραγματοποιηθούν έχουν ανακοινώνει συνδικαλιστικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί τις οργανώσεις μέλη της να προκηρύξουν εικοσιτετράωρη απεργία, στο πεδίο εκπροσώπησής τους, για την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί και στις συγκεντρώσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί αύριο, 1 Μαΐου 2019, στις 11:00 π.μ., σε συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη μετέπειτα πορεία προς τη Βουλή. «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του οκτάωρου, την κοινωνική ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, κ.ά.» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει, «στη χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια, ο κόσμος της εργασίας, οι μη προνομιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες, βίωσαν με εφιαλτικό τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, που οδήγησαν το 40% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό». «Ο φετινός εορτασμός για εμάς τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενωτικούς αγώνες, με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών» σχολιάζει η ΑΔΕΔΥ.

Κάλεσμα στην εικοσιτετράωρη γενική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τα σωματεία μέλη της να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» σε όλες τις ενωτικές απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων την 1η Μαΐου σε Αθήνα και Περιφέρεια.

«1η Μάη 2019 ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών», είναι το φετινό κεντρικό απεργιακό πρωτομαγιάτικο σύνθημα του ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί «Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μάη, στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ.».

Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί σε Αθήνα και Πειραιά.

Σε απεργία και συγκέντρωση αύριο στις 10.30 το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του, καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «την ώρα που οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να τιμήσουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς και το ΕΚΘ γνωστοποιεί με πανό και αφίσες τη συγκέντρωση μνήμης, τιμής και αγώνων στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ, μέλη του ΠΑΜΕ με καταδρομικές επιθέσεις τα κατεβάζουν από κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε μια ακόμα ένδειξη "επανάστασης" απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο επιθυμούν να διαλύσουν, χρησιμοποιώντας βία και τραμπουκισμούς».

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει ότι «η ανάρτηση πανό και αφισών αποτελεί κομμάτι τις ιστορίας του εργατικού κινήματος της Θεσσαλονίκης» και υπογραμμίζει ότι «η ελευθερία έκφρασης και η ελεύθερη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και δε χαρίζονται στους αυτόκλητες "σωτήρες" του ΠΑΜΕ, οι οποίοι κατά τα άλλα συμμετέχουν στη διοίκηση του ΕΚΘ αλλά με κάθε τρόπο εμποδίζουν και υπονομεύουν τη λειτουργία του».

Στη Θεσσαλονίκη

Με συγκεντρώσεις και πορείες θα τιμηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη η εργατική Πρωτομαγιά. Όλες οι κινητοποιήσεις ξεκινούν στις 10.30 το πρωί.

Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Μέλη της ΟΚΔΕ και της ΛΑΕ θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αγίας Σοφίας. Κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων - πορειών για την Εργατική Πρωτομαγιά. Οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συνιστά στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τη συγκεκριμένη περιοχή, τις ώρες των συγκεντρώσεων και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Με στόχο την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας την Πρωτομαγιά, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει, σύμφωνα με την αστυνομία και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Ειδικότερα:

Από ώρα 15:00 έως 21:00, για το ρεύμα εισόδου:

α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960)

(γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

(ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.

(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

(α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

(β) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

(γ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

(δ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

(ε) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

(στ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

(ζ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

(η) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

(θ) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

(ι) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.

(ια) Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα τιμής και μνήμης για όσους και όσες αγωνίστηκαν

«Από το Σικάγο του 1866 μέχρι σήμερα η 1η Μάη παραμένει το διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ημέρα τιμής και μνήμης για όσους και όσες αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία, κέρδισαν μάχες που βελτίωσαν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζόμενων σε ολόκληρο τον κόσμο και άφησαν τεράστια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Ημέρα που φέρνουμε στην ατομική και συλλογική μνήμη όλους τους πανανθρώπινους αγώνες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλες τις γωνιές της γης, για να τους έχουμε οδηγούς για τους σημερινούς αγώνες και για εκείνους που έρχονται» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Ότι κέρδισε η εργατική τάξη, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες

"Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του '36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό είναι το μοναδικό πραγματικά προοδευτικό μέλλον της κοινωνίας" αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Μεταξύ άλλων το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι τα διδάγματα της εποποιΐας του εργατικού κινήματος είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, το ΚΚΕ επισημαίνει πως "ό,τι κέρδισε η εργατική τάξη, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, ανατρέποντας συσχετισμούς που μπορεί να ήταν αρνητικοί και να φάνταζαν ανυπέρβλητοι".

«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΣΕΕ 15 Απρ 2024 | 18:09
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 14 Απρ 2024 | 14:32

Ευρωεκλογές: Το ψηφοδέλτιό του ΚΚΕ - Κουτσούμπας: "Απαρτίζεται από αγωνιστές και αγωνίστριες"

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν εκείνος που παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

12 Απρ 2024 | 11:45

Αυθεντικό Μαγιάτικο Πάσχα με τη φιλοξενία της Grecotel

Πασχαλινό πρόγραμμα με πλούσιες απολαύσεις, μοναδικές εμπειρίες & εορταστικές προσφορές σε Κέρκυρα, Κυλλήνη, Σούνιο, Κρήτη.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ 12 Απρ 2024 | 11:06

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στις 17 Απριλίου - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε σιδηρόδρομο και μέσων σταθερής τροχιάς.

ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ 11 Απρ 2024 | 14:03

Μάστιγα η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια για τους καταναλωτές - "Μόνο 73 ελεγκτές για 156.000 επιχειρήσεις"

"Δεν υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά. Όχι αυστηροί έλεγχοι, αλλά απλώς έλεγχοι" τόνισε ο ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας

05 Απρ 2024 | 18:31

Πανελλαδική απεργία στις 17 Απριλίου: Ποιοι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν

Ποιοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία στις 17 Απριλίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ 05 Απρ 2024 | 17:09

Ο Κουτσούμπας δεν θα συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών λόγω Ζελένσκι

Η απόφαση του ΚΚΕ αφορά όλα τα στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 03 Απρ 2024 | 12:24

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Μαΐου

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ 27 Μαρ 2024 | 13:51

Κουτσούμπας για όσα λέει η κυβέρνηση ότι την πολεμούν τα συμφέροντα: "Σιγά τα αίματα"

"Μομφή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και όχι μόνο μία αλλά πολλές μομφές", είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

16 Απρ 2024 | 21:14

Απεργιακός "πυρετός" αύριο στη χώρα: Ποιοι συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Οι κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της πρωτεύουσας

ΑΠΡΟΟΠΤΟ 16 Απρ 2024 | 20:58

Γιατί η Ολυμπιακή Φλόγα δεν άναψε αυτή τη φορά με τις ακτίνες του ήλιου- Χρειάστηκε η εφεδρική φλόγα

Η Ολυμπιακή Φλόγα φέτος δεν άναψε με τις ακτίνες του ήλιου αφού δεν το επέτρεψε η συννεφιά που επικρατούσε

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 16 Απρ 2024 | 20:20

Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Ερχονται βροχές και απότομη πτώση της θεμοκρασίας - Η προειδοποίηση Κολυδά

Για δύο διαταραχές που αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες μέρες κάνει λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

16 Απρ 2024 | 17:59

Πειραιάς: Το μοιραίο λάθος που προκάλεσε την κατάρρευση και τον τραγικό θάνατο του αστυνομικού - Συνελήφθη ο εργολάβος

Ο αστυνομικός γνώριζε προσωπικά τον εργολάβο και έκανε έξτρα μεροκάματα προκειμένου να ενισχύσει το εισόδημά του