Follow us

Πυκνή χιονόπτωση σε Βοιωτία και Φθιώτιδα - Που χρειάζονται αλυσίδες

Στην Βοιωτία οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες για να κινηθούν από την Αράχοβα έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και το χωριό Επτάλοφος,

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πυκνή χιονόπτωση σε Βοιωτία και Φθιώτιδα - Που χρειάζονται αλυσίδες

Πυκνή χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 το πρωί στην περιοχή της Θήβας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα.

Ήδη εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί σε κρίσιμα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας από τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι μέχρι και το Κάστρο, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας πλήττει τη συγκεκριμένη περιοχή και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να ενταθεί μέχρι το μεσημέρι.

Λόγω της χιονόπτωσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της αστυνομίας, στην Βοιωτία οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες για να κινηθούν από την Αράχοβα έως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και το χωριό Επτάλοφος, όπως επίσης και στο επαρχιακό δίκτυο του νομού.

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια χρειάζονται αλυσίδες για όσους κινούνται από Χαλκίδα προς Αιδηψό και ιδιαίτερα από το 16ο έως το 47ο χιλιόμετρο, αλλά και στους δρόμους της κεντρικής Εύβοιας δηλαδή προς Κερασιά, Σέτα και Στρόπωνες, καθώς η χιονόπτωση εκεί και κυρίως ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Στο νόμο Φωκίδας είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για την πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, αλλά και στα χωριά της Δυτικής Φωκίδας δηλαδή προς Καστριώτισσα, Στρώμη, Αρτοτίνα και Διχώρι.

Στη Φθιώτιδα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους δρόμους. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για τον δρόμο Λαμίας Καρπενησίου ιδιαίτερα στη Ράχη Τυμφρηστού, όπου τα φαινόμενα μεταβάλλονται.

Στην Ευρυτανία θα χρειαστούν αλυσίδες στο δρόμο από Φουρνά προς Καρδίτσα, στο δρόμο προς Κρίκελλο και Δομνίστα, αλλά και στο δρόμο Καρπενήσι Αγρίνιο μέσω Προυσού, καθώς και για την πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου.

Λαμία: Ολονύχτια μάχη για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Mε ολονύχτια προσπάθεια άνθρωποι και μηχανές κράτησαν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο από την Αθήνα μέχρι τη Λαμία, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο κύμα της «Ζηνοβίας» είχε μεγάλη ένταση και τοπικά χαρακτηριστικά.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας η εθνική οδός παρέμεινε ανοιχτή και μόνο σε ορισμένες περιοχές παρουσιάστηκαν μεμονωμένα προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν.

Τα βλέμματα όλων των αρμοδίων επικεντρώθηκαν στην περιοχή του Μαρτίνου και ιδιαίτερα στο τμήμα από τη Θήβα μέχρι τα διόδια της Τραγάνας από το 90ο μέχρι το 135ο χλμ. Εκεί χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις των μηχανημάτων, ωστόσο όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες το κύμα της κακοκαιρίας περιορίστηκε από το 160ο έως το 180ο χλμ της εθνικής οδού δηλαδή στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων έως τον Μώλο.

Περισσότερες από 3 ώρες χρειάστηκαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν το χιόνι που έπεφτε πυκνό και να ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο, καθώς η χιονόπτωση είχε ιδιαίτερα μεγάλη ένταση και σχηματιζόταν παγετός σχεδόν αμέσως, αφού η θερμοκρασία έφτασε τους 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Από τις 5 το πρωί και μετά υπάρχει μία ύφεση των καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Φθιώτιδας και το εθνικό δίκτυο είναι απόλυτα καθαρό.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα όρια της Φθιώτιδος με τη Μαγνησία, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην κίνηση στον εθνικό δρόμο έως το 255ο χλμ. Εξάλλου, όλη τη νύχτα κράτησαν και οι μάχες για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι από Λαμία προς Δομοκό, από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Άμφισσα ιδιαίτερα στο 51ο χιλιόμετρο και στην περιοχή του Μπράλου, όπου σημειώνονταν σχυρές χιονοπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο εντός του νομού Φθιώτιδας υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα και ήδη πριν τις 5 το πρωί τα εκχιονιστικά μηχανήματα ξεκίνησαν για να ανοίξουν τους δρόμους εκμεταλλευόμενα την ύφεση της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας της Στερεάς Ελλάδας «είναι θέμα λίγων ωρών η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αν συνεχίσει η ύφεση». Ωστόσο όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό μέχρι το βράδυ της σημερινής μέρας, καΘώς «όλα συγκλίνουν ότι θα υπάρχει και νέο κύμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 25 Μαρ 2024 | 13:44

25η Μαρτίου: Ο Κασσελάκης ντυμένος στα χακί παρέλασε στη Θήβα - "Μπράβο Στέφανε" φώναζε ο κόσμος [εικόνες - βίντεο]

Παρέλασε στη Θήβα για την 25η Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«ΠΑΡΙΣΙ 2024» 20 Απρ 2024 | 12:05

Η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε την Ακρόπολη - Υπό βροχή η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία - Εντυπωσιακές εικόνες

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Αθήνα.

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 20 Απρ 2024 | 11:58

Σε Σκόπελο και Καρδίτσα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής - Χάρτης με τις περιοχές

Το μέγιστο ύψος βροχής έως σήμερα καταγράφηκε στη Γλώσσα Σκοπέλου (119 χιλιοστά) και ακολούθησε η πόλη της Καρδίτσας (117 χιλιοστά).

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 20 Απρ 2024 | 10:47

Αποκαλύψεις της Νικολούλη για τον μυστηριώδη θάνατο του φαντάρου Μανώλη Τσικνάκη στη Ρω - "Δεν αυτοκτόνησε, πυροβολήθηκε"

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του 22χρονου φαντάρου έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που καταλήγουν σε δολοφονία και όχι σε αυτοκτονία.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20 Απρ 2024 | 10:00

Αλληλοκαρφώνονται οι αστυνομικοί για το φιάσκο στους Αγίους Αναργύρους - Οι μη πειστικές δικαιολογίες που επικαλούνται

Στα υπομνήματά τους φαίνεται να δικαιολογούν τις ενέργειές τους, να αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη και σε ένα βαθμό να την μετακυλούν σε άλλους ελεγχόμενους αστυνομικούς.

ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 20 Απρ 2024 | 09:29

Καμπανάκι ειδικών για τον καρκίνο του δέρματος: Τα ύποπτα σημάδια και τι πρέπει να προσέχουμε

Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι ένας κύριος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του δέρματος.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 20 Απρ 2024 | 08:55

Πλημμύρες σε Καρδίτσα και Πήλιο - Απεγκλωβίστηκε πενταμελής οικογένεια - Χιόνια στα ορεινά [εικόνες - βίντεο]

Στην Καρδίτσα και στο Πήλιο σε ορισμένα σημεία σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. Το... έστρωσε σε πολλές ορεινές περιοχές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 20 Απρ 2024 | 08:32

Live η πορεία της κακοκαιρίας: Οι έξι περιοχές με τα εντονότερα φαινόμενα - Αναλυτική πρόγνωση

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Απρ 2024 | 08:04

Εορτολόγιο: Τι γιορτή είναι σήμερα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Τι προβλέπει το εορτολόγιο για σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου 2024.

ΚΑΙΡΟΣ 19 Απρ 2024 | 23:57

Απίστευτο - Χιόνισε Απρίλιο μήνα στα ορεινά της Φθιώτιδας [βίντεο]

Σε τουλάχιστον έξι περιοχές, όπου το Meteo.gr έχει μετεωρολογικούς σταθμούς, η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν. Μέσα σε αυτές περιοχές του Παρνασσού και το Μαυρολιθάρι Οίτης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR 19 Απρ 2024 | 22:51

Αγ. Ανάργυροι: Νέο ηχητικό - Η τηλεφωνήτρια δεν καταλάβαινε ποιος δολοφονήθηκε και ποιος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Αυτό που αδυνατούσαν να κάνουν οι αστυνομικοί του τμήματος των Αγίων Αναργύρων ή δεν καταλάβαιναν, το έκανε ο άντρας της ΟΠΚΕ που ενημέρωσε σωστά το Κέντρο για ό,τι έγινε στους Αγίους Αναργύρους

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 19 Απρ 2024 | 22:08

Άγιοι Ανάργυροι: Η πρώτη καταγγελία γυναίκας μετά τη δολοφονία της Κυριακής - Πώς αντέδρασαν οι αστυνομικοί

Το μεσημέρι της Πέμπτης, μία 46χρονη μετέβη στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και κατήγγειλε πως ο πρώην σύζυγός της την απειλεί στο τηλέφωνο, προκαλώντας της ανησυχία.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ 19 Απρ 2024 | 21:56

Κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα - Ισχυρές καταιγίδες στο Πήλιο - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες [Live]

Καταιγίδα χτυπά την Αθήνα, με καταρρακτώδη βροχή να πέφτει στο κέντρο και σε άλλες περιοχές - Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τη Μαγνησία, όπου σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις