Follow us

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες]

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν χωριά στη Θήβα τα οποία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Συγχρόνως δίνεται μάχη για να μείνουν δρόμοι ανοικτοί, ενώ δεμένα είναι τα πλοία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες]

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία «Ζηνοβία» με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές.

Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν χωριά στη Θήβα τα οποία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Συγχρόνως δίνεται μάχη για να μείνουν δρόμοι ανοικτοί, ενώ δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια.

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και ειδικότερα στην Κοινότητα Πλαταιών αλλά και στις Κοινότητες Βαγίων και Αμπελοχωρίου όπου η χιονόπτωση είναι έντονη. Μάλιστα στο Αμπελοχώρι χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να μεταφερθεί ασθενής στο νοσοκομείο της Θήβας.

Χωρίς ρεύμα αυτή τη στιγμή είναι οι κοινότητες στην περιοχή της Θίσβης ήτοι Ξηρονομή, Δομβραίνα, Ελλοπία, Χώστια και οι παραλιακοί οικισμοί όπως και η Κοινότητα Αμπελοχωρίου. Ήδη συνεργεία της ΔΕΗ κινούνται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Θηβαίων σε ανακοίνωση του σημειώνει πως «επειδή αναμένεται επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και να κινούνται με τα οχήματά τους ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ έκτακτες περιπτώσεις και ΜΟΝΟ με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος».

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες]

Λαμία: Μάχη για να κρατηθεί ανοικτό το εθνικό οδικό δίκτυο

Mε ολονύχτια προσπάθεια άνθρωποι και μηχανές κράτησαν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο από την Αθήνα μέχρι τη Λαμία, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο κύμα της «Ζηνοβίας» είχε μεγάλη ένταση και τοπικά χαρακτηριστικά.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας η εθνική οδός παρέμεινε ανοιχτή και μόνο σε ορισμένες περιοχές παρουσιάστηκαν μεμονωμένα προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν.

Τα βλέμματα όλων των αρμοδίων επικεντρώθηκαν στην περιοχή του Μαρτίνου και ιδιαίτερα στο τμήμα από τη Θήβα μέχρι τα διόδια της Τραγάνας από το 90ο μέχρι το 135ο χλμ. Εκεί χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις των μηχανημάτων, ωστόσο όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες το κύμα της κακοκαιρίας περιορίστηκε από το 160ο έως το 180ο χλμ της εθνικής οδού δηλαδή στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων έως τον Μώλο.

Περισσότερες από 3 ώρες χρειάστηκαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν το χιόνι που έπεφτε πυκνό και να ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο, καθώς η χιονόπτωση είχε ιδιαίτερα μεγάλη ένταση και σχηματιζόταν παγετός σχεδόν αμέσως, αφού η θερμοκρασία έφτασε τους 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ωστόσο, αν και από τις 5 το πρωί και μετά υπάρχει μία ύφεση των καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Φθιώτιδας και το εθνικό δίκτυο είναι απόλυτα καθαρό, τα συνεργεία είναι επί ποδός και έτοιμα να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Χιόνι αυτή την ώρα πέφτει στην εθνική οδό στο ύψος της Βοιωτίας. Από τη διασταύρωση για Ακραίφνιο μέχρι και την Υλίκη είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, στο οποίο επιχειρούν εκχιονιστικά και μέχρι στιγμής η κυκλοφορία των οχημάτων δεν έχει κανένα πρόβλημα.

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 2

Απαγορευτικό για φορτηγά

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, ύστερα από σχετικές Αποφάσεις των υφισταμένων Διευθύνσεων Αστυνομίας, σήμερα (30-12-2019), στα κάτωθι σημεία του οδικού δικτύου:

Φθιώτιδα:

Στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., τμήμα του Οδικού άξονα από 121,250 χ/θ (όρια με Νομό Βοιωτίας) έως 135,700 χ/θ (Διόδια Τραγάνας), όπου υφίσταται η απαγόρευση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 3

Βοιωτία:

Στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., τμήμα του Οδικού άξονα από 93,000 χ/θ (μετωπικά διόδια Θηβών) έως 121,250 χ/θ (κόμβος Μαρτίνου), όπου υφίσταται η απαγόρευση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Επιπλέον η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Εύβοια:

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού, από 16η χ/θ (Καστέλλα) έως 47η χ/θ (τοποθεσία Δερβένι), ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.
Επιπλέον η κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα όρια της Φθιώτιδος με τη Μαγνησία, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην κίνηση στον εθνικό δρόμο έως το 255ο χλμ. Εξάλλου, όλη τη νύχτα κράτησαν και οι μάχες για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι από Λαμία προς Δομοκό, από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Άμφισσα ιδιαίτερα στο 51ο χιλιόμετρο και στην περιοχή του Μπράλου, όπου σημειώνονταν σχυρές χιονοπτώσεις.

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 4

Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο εντός του νομού Φθιώτιδας υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα και ήδη πριν τις 5 το πρωί τα εκχιονιστικά μηχανήματα ξεκίνησαν για να ανοίξουν τους δρόμους εκμεταλλευόμενα την ύφεση της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας της Στερεάς Ελλάδας «είναι θέμα λίγων ωρών η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αν συνεχίσει η ύφεση». Ωστόσο όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό μέχρι το βράδυ της σημερινής μέρας, καΘώς «όλα συγκλίνουν ότι θα υπάρχει και νέο κύμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες».

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 5

Η εικόνα στην Κεντρική Εύβοια

Όλο το βράδυ δεν σταμάτησε να χιονίζει και να φυσά με ένταση στην Κεντρική Εύβοια, ενώ ακατάπαυστα βρέχει στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας τα καιρικά φαινόμενα δεν αναμένεται να υποχωρήσουν σύντομα, επομένως ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας παραμένει σε εγρήγορση και συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις τους.

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις χιονοπτώσεις σε πολλά σημεία του Νομού το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο παραμένει ανοικτό, με την επιχείρηση περισσότερων από 40 μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο η προσβασιμότητα και η ασφάλεια.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται, και κατόπιν εντολών της Ελληνικής Αστυνομίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα διερχόμενα οχήματα στα τμήματα:
• Ψαχνά - Προκόπι
• Στενή - Στρόπωνες
• Αγ. Άννα - Παππάδες
καθώς και στο ορεινό κύκλωμα Ιστιαίας (Μηλιές - Κοκκινομηλιά - Μονοκαρυά – Κερασιά - Κρυονερίτης).

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 6

Προβλήματα και στην Πελοπόννησο

Προβλήματα σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Κορινθίας και Αρκαδίας εξακολουθούν να προκαλούν οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αχαΐα, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στους παρακάτω δρόμους:

*Καλαβρύτων-Πούντας (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου). *Καλαβρύτων -Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας). *Καλαβρύτων - Αιγίου (μέσω Φτέρης).

*Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών και μέσω Πριολίθου.

*Από το 5ο έως το 16ο χιλιόμετρο του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων.

*Ακράτας - Ζαρούχλας από το ύψος του 20ου χιλιομέτρου και άνω.

Στο νομό Κορινθίας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα παρακάτω σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων από το 19ο χιλιόμετρο, έως και τα Τρίκαλα.

*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας από το 10ο χιλιόμετρο, έως την Γκούρα.

*Στην επαρχιακή οδό Δάφνης - Καστρακίου - Μποζικά - Τιτάνης από το 1ο ,έως το 13ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Κλένιας - Στεφανίου και Αγιονορίου από το 1ο χιλιόμετρο.

Στην Αρκαδία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που συνδέει την Βυτίνα με τον χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, ενώ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Καρδαρά με το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου και στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου από το 20Ο ,έως το 35Ο χιλιόμετρο.

Πάντως, σε όλες τις περιοχές επιχειρούν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα των περιφερειών και των δήμων, προκειμένου να καθαρίζουν τους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό.

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 7

Χανιά: Προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες κυρίως στα ορεινά των Χανίων προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τα χιόνια σε ορεινά σημεία.

Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο προς τον Ομαλό, όπου μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα χιόνια και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, ωστόσο από το πρωί η χιονόπτωση έχει ενταθεί με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Τις πρώτες πρωινές ώρες απεγκλωβίστηκε όχημα στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο που είχε κολλήσει στο χιόνι, ενώ εκδρομείς παρέμειναν σε καταλύματα της περιοχής.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση στην πόλη, καθώς και σε άλλες περιοχές των Χανίων.

Χωρίς ρεύμα έμειναν σημεία στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Εθνικής Αντιστάσεως, Παλαιστίνης και Θερμοπυλών, ενώ βλάβες αναφέρθηκαν στα Κεραμειά, στις Μουρνιές και στον Κουμπέ.

Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς για το επόμενο διάστημα προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Παραμένουν δεμένα τα πλοία

Σε ισχύ παραμένει και σήμερα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ .Μαρίνα-Νέα Στύρα, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 8

Αυτοκίνητα κόλλησαν στη Στενή Ευβοίας καθώς δεν είχαν αλυσίδες

Λίγα εκατοστά χιόνι ήταν αρκετά για να προκαλέσουν κυκλοφοριακό χάος στη Στενή το πρωί της Κυριακής.

Δεν ήταν λίγα τα αυτοκίνητα που «κόλλησαν» στα χιόνια, αρκετά από αυτά δεν έφεραν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ όπως θα δείτε, ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς ανέλαβε τον ρόλο του τροχονόμου για να διευκολύνει την κυκλοφορία.

Χιόνια στην Αττική

Μια διαφορά μεταξύ των μοντέλων είναι ότι, για παράδειγμα στην Αττική, το GFS θέλει να επικρατούν θερμοκρασίες της τάξης των -6 βαθμών στα 850 hPa (δηλαδή περίπου στα 1350-1400 μέτρα υψόμετρο), ενώ το ECMWF “εκτιμά” ότι θα επικρατήσουν θερμοκρασίες της τάξεως των -4 βαθμών Κελσίου. Αυτή, είναι μια τεράστια διαφορά, για να μπορέσει κάποιος να δει από τώρα εάν θα χιονίσει στα βόρεια προάστια ή όχι.

Γιατί, χοντρικά θα σας πω, στη μια περίπτωση θα χιονίσει πάνω από τα 250-300 μέτρα στην Αττική και στην άλλη πάνω από τα 450-500 μέτρα αντίστοιχα. Στη μια πιθανότητα μιλάμε για χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αθήνας και στην άλλη από τα ημιορεινά και υψηλότερα.

Η πρόγνωση του καιρού

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 9

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 10

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 11

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες. Θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στη Θράκη και σε πεδινές περιοχές. Βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα). Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς και στις Σποράδες σε χαμηλότερο υψόμετρο. Από την νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και πιθανώς των βόρειων Κυκλάδων. Bαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα δυτικά 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια του νομού (ενδεικτικό υψόμετρο 400 – 600 μέτρα).

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. με πιθανότητα για ασθενείς χιονοτπώσεις στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 12

«Σαρώνει» η Ζηνοβία: Χιόνια, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι [εικόνες] - εικόνα 13

Πηγή: lamiareport. gr, tvstar.gr, eviazoom.gr

Φωτό: Ευρωκίνηση / intime

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 12:52

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που θα σαρώσει την Ελλάδα, από το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 10:35

Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση - H πρόγνωση Καλλιάνου για την κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, αφού ο "πολικός αεροχείμαρρος" φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 18 Απρ 2024 | 07:06

Καμπανάκι μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία - Ερχεται πολικός αεροχείμαρρος με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ 17 Απρ 2024 | 22:34

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με έντονα φαινόμενα - Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Για τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - Χιονοπτώσεις στα ορεινά βλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος - Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ 17 Απρ 2024 | 21:47

Ντουμπάι: Βροχή ενός ολόκληρου χρόνου έπεσε σε 12 ώρες - "Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη" λένε Έλληνες κάτοικοι [Βίντεο]

"Ήταν κάτι το οποίο πραγματικά δεν το έχουμε ξαναδεί. Ήταν εικόνες βιβλικής καταστροφής κυριολεκτικά" αναφέρουν Ελληνίδες που ζουν στο Ντουμπάι

STAR 25 Μαρ 2024 | 21:39

Κασσελάκης: Σε παραθαλάσσια ταβέρνα μετά την παρέλαση – Ορκίζεται στα γενέθλιά του

Σε ταβέρνα μαζί με άλλους νεοσύλλεκτους μετά την παρέλαση-Πότε ολοκληρώνεται η στρατιωτική θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΕ ΑΓΗΜΑ 36 ΑΤΟΜΩΝ 25 Μαρ 2024 | 15:05
ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 25 Μαρ 2024 | 13:44

25η Μαρτίου: Ο Κασσελάκης ντυμένος στα χακί παρέλασε στη Θήβα - "Μπράβο Στέφανε" φώναζε ο κόσμος [εικόνες - βίντεο]

Παρέλασε στη Θήβα για την 25η Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 19 Απρ 2024 | 06:22
ΤΙ ΤΟΝ ΕΞΟΡΓΙΣΕ 18 Απρ 2024 | 23:39

Θεσσαλονίκη: "Δεν τη χτύπησα, σκόνταψε κι έπεσε"- Άλλη διάσταση δίνει ο αδερφός του νεκρού για τον τσακωμό με τη νύφη του

Ο 60χρονος την ώρα της κηδείας του αδελφού του φαίνεται να αντέδρασε σε μία φράση που εκστόμισε προηγουμένως η νύφη του.

ΣΤΟ MEGA 18 Απρ 2024 | 23:19

Αυτές είναι οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης: "Σας ζήτησαν ιστορικό;"

Στο σύνολό τους οι ερωτήσεις αξιολόγησης φθάνουν τις 18 - Αντιδρούν οι αστυνομικοί.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 22:44

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Θεσσαλία - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει 24 ώρες, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει έως το μεσημέρι του Σαββάτου - Η πρόγνωση σύμφωνα με το meteo

ΣΤΟ STAR 18 Απρ 2024 | 22:16

Άγιοι Ανάργυροι: Μήνυση κατά των αστυνομικών που δεν έκαναν τίποτα να σώσουν την Κυριακή - "Σε 5 λεπτά την ξεφορτώθηκαν"

"Την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν", αναφέρει ο πατέρας της Κυριακής.