Follow us

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι

Στην Κρήτη έπεσε χαλάζι και προκάλεσε καταστροφές, ενώ στη Ρόδο σημειώθηκαν πλημμύρες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι

Πληγές σε πολλές περιοχές της χώρας αφήνει το πέρασμα της κακοκαιρίας "Διδώ". Στην Κρήτη έπεσε χαλάζι και προκάλεσε καταστροφές, ενώ στη Ρόδο σημειώθηκαν πλημμύρες.

Χιόνια κατέκλυσαν τα ορεινά, ενώ σε πολλούς δρόμους στη Βόρεια Ελλάδα η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων, κυρίως σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού χθες στη Σιθωνία και το Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Χαλάζι στα Χανιά

Αναλυτικότερα, το Σέλινο των Χανίων επλήγη από ισχυρή χαλαζόπτωση, όπως έχει αποτυπωθεί στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και στα social media.

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι

Κάποιες εικόνες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 2

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 3

Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι ανησυχούν για καταστροφές και ζημιές στις καλλιέργειές τους, εν μέσω συγκομιδής ελιών και παραγωγής ελαιολάδου.

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 4

Πλημμύρες και διασώσεις στη Ρόδο

Στο "Νησί των Ιπποτών" η "Διδώ" έριξε πολλή βροχή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμύρες. Τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή Τσαΐρι και προς το αεροδρόμιο, στην Φανερωμένη και σε άλλα σημεία της πόλης.

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 5

Ωστόσο, οι ζημιές, σύμφωνα με τους αρμόδιους, ήταν περιορισμένες, ενώ όλος ο μηχανισμός ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από την Τρίτη, ώστε να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία.

«Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν πολλές ζημιές ή σοβαρά περιστατικά» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

Πάντως, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση στην Ρόδο που κράτησε αρκετή ώρα ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση ιδιαιτέρως στην περιοχή Κοσκινού και στο Φαληράκι.
Καταγράφηκαν αρκετά προβλήματα σε κεντρικές οδούς και στους δρόμους της πόλης, που μετατράπηκαν (κυριολεκτικά) σε ποτάμια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 24 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 6 κλήσεις για διάσωση 10 ατόμων που ήταν εγκλωβισμένα σε οχήματα, ενώ υπήρξε και ένας απεγκλωβισμός από ανελκυστήρα.

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 6

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 7

Κινδύνευσαν ηλικιωμένοι

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και ο γιος τους εγκλωβίστηκαν χθες από την κακοκαιρία στο Τσαΐρι καθώς κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα, χάλασε η μηχανή του αυτοκινήτου τους και η στάθμη του νερού έφθασε μέχρι τα παράθυρα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να μην μπορούν να βγουν από αυτό.
Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική η οποία κατέφθασε άμεσα στο σημείο και απεγκλώβισε αμέσως τα τρία άτομα.

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 8

Διακοπή κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία και χιόνια στη Βασιλίτσα

Σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων, κυρίως σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Κλειστή παραμένει από χθες η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων – Σχολαρίου στον νομό Θεσσαλονίκης λόγω υπερχείλισης ρέματος στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας (στοιχεία από τις 10 το πρωί) η κυκλοφορία έχει διακοπεί στον νομό Χαλκιδικής στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανιών - Σιθωνίας με τον οικισμό Όλυνθο όπως και σε κοινοτικούς δρόμους εντός του οικισμού Φούρκας.

Στο 44ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών - Συκιάς Χαλκιδικής, περιοχή Σπαθιές, έχει αποκλειστεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, προς Νικήτη, λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα.

Στην Ημαθία, κλειστές είναι δύο εγκάρσιες διαβάσεις του ποταμού Τριπόταμου, μεταξύ Βέροιας και Λαζοχωρίου, όπως και μεταξύ Μακροχωρίου και Ταγαροχωρίου

Παράλληλα, λόγω χιονιού και παγετού, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα επαρχιακών δρόμων του νομού Ημαθίας, συγκεκριμένα στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης από το 93ο χιλιόμετρο έως τα όρια με το νομό Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου από το 19ο χλμ έως το χιονοδρομικό κέντρο. Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί από το 9οχλμ της επαρχιακής οδού Νάουσας – Σελίου και από το 10ο χλμ στον επαρχιακό δρόμο Νάουσας -Τριών Πέντε Πηγαδιών.

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 9

Η Βασιλίτσα Γρεβενών ντύθηκε στα λευκά εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών.

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, το ύψος της χιονόστρωσης έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται.

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 10

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 11

Η "Διδώ" χτύπησε και την Τήνο

Σύμφωνα με το inostoday.gr, σημειώθηκαν βροχοπτώσεις στο νησί της Παναγίας ωστόσο δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Σημειώθηκαν όμως αστραπές, κεραυνοί και βροντές.

Σάρωσε τη χώρα η «Διδώ»: Πλημμύρες, χιόνια και χαλάζι - εικόνα 12

Χαλκιδική: Δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού χθες στη Σιθωνία και το Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Αισίως ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός οδηγού, ο οποίος είχε παρασυρθεί με το όχημά του από ορμητικά νερά που είχαν κατακλύσει το οδόστρωμα στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Εννέα πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο που είχε υπερχειλίσει ο χείμαρρος και μετέφεραν τον 66χρονο άνδρα σε ασφαλές σημείο.

Νωρίτερα χθες το μεσημέρι, χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης ενός εναερίτη ο οποίος καταπλακώθηκε από χώματα ενώ εκτελούσε εργασίες πάνω σε κολόνα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Από τις έντονες βροχές έγινε κατολίσθηση πρανών με αποτέλεσμα ο 40χρονος άνδρας να βρεθεί παγιδευμένος. Επτά πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον εναερίτη, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης.

Πηγή, φωτό: Voria.gr, Dimokratiki.gr, zarpanews.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 14 Απρ 2024 | 23:09

Πυροσβεστική: 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο στη χώρα

Από αυτές οι 74 πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Απρ 2024 | 14:00

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Μαράθι για ανοιξιάτικες βουτιές μαζί με τη σύζυγό του [εικόνες]

Μίνι απόδραση στα Χανιά και συγκεκριμένα στο Μαράθι, πραγματοποίησε αυτό το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του.

ΒΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 11 Απρ 2024 | 11:39

Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων στα Χανιά - "Βγάζει αίμα, έλα στοπ!" [σκληρό βίντεο]

Δύο ανήλικοι σε καβγά στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ενώ η παρέα παρακολουθεί και καταγράφει σε βίντεο.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 09 Απρ 2024 | 23:40

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μονόπυλο Καστοριάς

Η φωτιά είναι ως επί το πλείστον έρπουσα και καίει φυλλώματα.

ΚΡΗΤΗ 08 Απρ 2024 | 23:45

Χανιά: Πρόστιμο-μαμούθ σε τεχνίτρια νυχιών - Την "τσίμπησαν" από αναρτήσεις στα social media

Το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επέβαλε συνολικό πρόστιμο 35.000 ευρώ στη γυναίκα που δούλευε στο σπίτι της.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 08 Απρ 2024 | 20:32

Μητσοτάκης από Ρόδο: Η ΝΔ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές με μεγάλη διαφορά - Δεν έχουμε κατεβάσει τα μολύβια

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε με νόημα ότι τώρα "δεν είναι ώρα για παράπονα, για άστοχες διαφοροποιήσεις και κριτική σε επί μέρους θέματα".

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 08 Απρ 2024 | 20:30

Ρόδος: Βρέθηκε και δηλώνει μετανιωμένος ο ποδοσφαιριστής που με κλωτσιά με τις τάπες πήγε να "πάρει" το κεφάλι αντιπάλου του

Ο ποδοσφαιριστής, επρόκειτο να περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας (8/4) και μάλιστα μετά τη μήνυση του θύματος. Παρουσιάστηκε μόνος στην Αστυνομία.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΑΔΕ 08 Απρ 2024 | 17:37

Χανιά: 35.000 ευρώ πρόστιμο σε τεχνίτρια νυχιών που δούλευε στο σπίτι - Η εφορία βρίσκει φοροφυγάδες στα social media

Βαρύ πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει η τεχνίτρια νυχιών στα Χανιά η οποία δεν είχε κάνει καν έναρξη επαγγέλματος.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 08 Απρ 2024 | 16:45

Μάστιγα οι εμπρησμοί από αμέλεια: Καίνε ξερά κλαδιά και προκαλούν τεράστιες καταστροφές - Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Πριν ακόμα αρχίσει και επίσημα η αντιπυρική περίοδος, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, μετά από εμπρησμούς από αμέλεια

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 08 Απρ 2024 | 07:50

Πώς ξέσπασε η πρώτη μεγάλη φωτιά του 2024 στο Λασίθι - Μια σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Για τη μεγάλη φωτιά στο Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου, συνελήφθη ένας 35χρονος κάτοικο της περιοχής. Οδηγείται σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 07 Απρ 2024 | 19:22

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής- 88 μέτωπα μόνο μέσα σε 24 ώρες: "Επιτέλους... Δεν παίζουμε με τη φωτιά" η έκκληση Κικίλια

Οι 80 φωτιές κατασβέστηκαν άμεσα στο πρώτο στάδιο εκδήλωσής τους και οι 8 αντιμετωπίζονται.

ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ 07 Απρ 2024 | 17:34

Σπαραγμός και ερωτηματικά για το μωράκι που κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε στη Ρόδο: "Ήταν υγιέστατο"- Του έκαναν μισή ώρα ανάνηψη

Την περασμένη Τετάρτη και αφού η μητέρα τάισε το μωρό, το έβαλε για ύπνο. Όταν πήγε να ελέγξει αν είναι όλα καλά, βρήκε την κόρη της αναίσθητη.

ΚΡΗΤΗ 07 Απρ 2024 | 16:31

Τραγωδία στο νοσοκομείο Χανίων: Άντρας έπεσε στο κενό από τον 3ο όροφο- Δεν ήταν ασθενής

Ο άτυχος άνθρωπος μεταφέρθηκε άμεσα στα ΤΕΠ, όπου δυστυχώς και κατέληξε.