Follow us

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με τη Ζάκυνθο, τη δυτική Μακεδονία και την Μεσσηνία να πλήττονται περισσότερο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με τη Ζάκυνθο, τη δυτική Μακεδονία και τη Μεσσηνία να πλήττονται περισσότερο.

Στην Αθήνα την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κατά περιόδους και ιδιαίτερα κατά τις μεσημεριανές ώρες ενώ σύμφωνα περισσότερα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα δεχθούν τα δυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και στη Βόρεια Ελλάδα, με εντονότερα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε έως το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Τις βραδινές ώρες ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στη Χαλκιδική, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Νότιες Κυκλάδες, στη Δυτική Κρήτη και ενδεχομένως τοπικά στις Σποράδες. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας το φαινόμενο των λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 19, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα νοτιοδυτικά πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ αργά το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 1 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα που το βράδυ θα ενταθούν και θα αποκτήσουν πιο συνεχή χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

«Πνίγηκε» η Μεσσηνία - Ενεργοποιήθηκε ο «Ξενοκράτης»

Σοκάρει η εικόνα στα Αρφαρά και στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Μεσσηνίας, με πλημμυρισμένα χωράφια και αγροτικούς δρόμους, αμέσως μετά το πέρασμα της πρωινής καταιγίδας που έριξε 153,4 χιλιοστά νερό μέσα σε λίγες μόνο ώρες, καταγράφοντας πανελλαδικό ρεκόρ βροχόπτωσης. Οι συνέπειες από τόσο μεγάλο όγκο νερού μόλις σε λίγες ώρες είναι αποκαρδιωτικές και έχουν μετατρέψει σε λίμνη λάσπης την περιοχή γύρω από τα Αρφαρά.

Πολλά στρέμματα με ελιές και καλλιέργειες καλύφθηκαν από νερό.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, άμεσα ανταποκρίθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο ενεργοποίησε το μηχανισμό του Σχεδίου «Ξενοκράτης», προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών, σε συνεργασία πάντα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία.

Κυρίως επλήγησαν οι τοπικές κοινότητες Σιάμου και Κατσαρού πλησίον του σημείου του νέου αυτοκινητοδρόμου, καθώς και η παλαιά εθνική οδός από τη θέση Αλλαγή της τ.κ. Μερόπης έως την περιοχή του Αγ. Φλώρου.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - εικόνα 2

Σοβαρά προβλήματα στην Βόρεια Ελλάδα

Στην Θεσσαλονίκη συνολικά 44 κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια στις περιοχές της Χαλκηδόνας και των Κουφαλίων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα υπόγεια ή άλλα οικήματα να πλημμυρίσουν ενώ σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Χαλκηδόνα.

Από την δυνατή βροχόπτωση στην Χαλκιδική, δρόμοι έγιναν ποτάμια και υπόγεια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Δυο γυναίκες χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής υπηρεσιας, καθώς κάλυψε το όχημα τους νερό ενώ ήταν σε κίνηση σε γέφυρα στην επαρχιακή οδό από Τρίγλια για Νέα Πλάγια.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - εικόνα 3

Σφοδρές καταιγίδες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τα δύο νησιά τόσο τη νύχτα της Τρίτης όσο και το πρωί της Τετάρτης. Ειδικότερα στην Κέρκυρα, τις ισχυρές βροχοπτώσεις, διαδέχτηκαν ανεμοστρόβιλοι, ενώ προκλήθηκε φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ με αποτέλεσμα περιοχές του νησιού να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Η κακοκαιρία χτύπησε αρχικά τις περιοχές Ερίβα και Λαύκι, όπου έπεσαν δέντρα και πολλοί δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - εικόνα 4

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - εικόνα 5

Λίγο αργότερα, κεραυνός χτύπησε τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην ορεινή Πετάλεια, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ, από τις σπίθες.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - εικόνα 6

Ανεμοστρόβιλος πέρασε τα ξημερώματα από το χωριό του Σπαρτύλα στην ορεινή Κέρκυρα. Έριξε δέντρα, ξήλωσε καμινάδες σπιτιών και προκάλεσε ζημιές σε αποθήκη. Επίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - εικόνα 7

Πλημμύρες, πτώση δέντρων, καταστροφές σε στέγες και φθορές στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε και τη Ζάκυνθο.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - εικόνα 8

Οι ζημιές καταγράφονται στα χωριά Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, Άγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - εικόνα 9

Πληροφορίες και φωτό: ermisnews.gr, kerkyrasimera.gr, messinialive, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 19 Απρ 2024 | 11:05

Ισχυρές καταιγίδες σε Πιερία, Λάρισα, Μαγνησία, Β. Εύβοια ως το μεσημέρι του Σαββάτου - Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ισχυρών καταιγίδων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας γίνεται σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 19 Απρ 2024 | 07:04

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες: Ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Προ των πυλών βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας - εξπρές που θα χτυπήσει από το πρωί της Παρασκευής τη χώρα. Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 22:44

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Θεσσαλία - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει 24 ώρες, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει έως το μεσημέρι του Σαββάτου - Η πρόγνωση σύμφωνα με το meteo

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 18 Απρ 2024 | 16:14

Τσατραφύλλιας: Έρχεται η κακοκαιρία Gori - Στη Θεσσαλία θα πέσει σε 20 ώρες το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας παρουσιάζει τις περιοχές που θα επηρεάσει η κακοκαιρία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 12:52

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που θα σαρώσει την Ελλάδα, από το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 10:35

Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση - H πρόγνωση Καλλιάνου για την κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, αφού ο "πολικός αεροχείμαρρος" φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 18 Απρ 2024 | 07:06

Καμπανάκι μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία - Ερχεται πολικός αεροχείμαρρος με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ 17 Απρ 2024 | 22:34

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με έντονα φαινόμενα - Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Για τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - Χιονοπτώσεις στα ορεινά βλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος - Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 19 Απρ 2024 | 18:26

Τέμπη: "Ντροπή, σιχάματα" - Η οργισμένη αντίδραση του Νίκου Πλακιά για τα υπολείμματα οστών στο οικόπεδο με τα μπάζα

Ο Νίκος Πλακιάς, είναι ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του στα Τέμπη

19 Απρ 2024 | 18:01

Σοκ στον Πύργο: Συμπλοκή μεταξύ μαθητών, στο νοσοκομείο ένας 19χρονος

Το περιστατικό συνέβη έξω από το σταθμό του ΚΤΕΛ Ηλείας, όπου υπήρξε επεισόδιο μεταξύ μαθητών, ενός 19χρονου και ενός 16χρονου παρουσία δεκάδων άλλων μαθητών,

ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’50 19 Απρ 2024 | 17:52

Πασαλιμάνι: Πώς ήταν το σπίτι πριν την κατάρρευση που στοίχισε τη ζωή στον 31χρονο ειδικό φρουρό [βίντεο]

Στη δημοσιότητα έρχονται εικόνες από το σπίτι στο Πασαλιμάνι που στοίχισε τη ζωή στον 31χρονο ειδικό φρουρό

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 19 Απρ 2024 | 17:51

Τέμπη: Απερρίφθη η προσφυγή Αγοραστού να μη συσχετιστεί η ποινική δίωξη για το μπάζωμα με την κύρια υπόθεση

Ο τέως περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 19 Απρ 2024 | 17:12

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Από τις 07.30' έως τις 13.30' του Σαββάτου θα παραμείνουν κλειστοί κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.