Follow us

Στα Μουδανιά ο Χρυσοχοΐδης: Να κλείσουμε γρήγορα τις πληγές

«Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στη Χαλκιδική και να κλείσουμε πολύ γρήγορα τις πληγές», είπε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στα Μουδανιά ο Χρυσοχοΐδης: Να κλείσουμε γρήγορα τις πληγές

Την οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας στη Χαλκιδική εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, νωρίς σήμερα το πρωί, στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά.

«Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου εκ μέρους όλων […] Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών και είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους, στους ανθρώπους που έχασαν τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους», τόνισε ο υπουργός.

«Θα είμαστε αλληλέγγυοι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ως χώρα, για να συμπαρασταθούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας πως μεταξύ των έξι νεκρών, υπηκόων Ρωσίας, Ρουμανίας και Τσεχίας, είναι και δύο παιδιά. Ένας ψαράς αγνοείται και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με όλα τα μέσα για τον εντοπισμό του.

«Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να συμπαρασταθούμε στη Χαλκιδική, να θρηνήσουμε τα αθώα θύματα και ταυτόχρονα να κλείσουμε πολύ γρήγορα τις πληγές -και θα το κάνουμε- γιατί αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η αποστολή των Σωμάτων Σσφαλείας, αυτή είναι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή είναι η αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί τελικά όλοι μας συνεργαζόμενοι μπορούμε να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Απένειμε, δε, τα εύσημα σε όλους όσοι εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. «Θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους όσοι είναι παρόντες εδώ κι ένα 24ωρο και με αυταπάρνηση εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ομαλοποιήσουν τη ζωή των πολιτών στη Χαλκιδική. Θα εργαστούμε και τις επόμενες ώρες και μέρες έτσι ώστε να επανέλθει η ζωή στην περιοχή. Αυτό είναι το καθήκον μας» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός έφτασε στα Νέα Μουδανιά γύρω στις 6:30 το πρωί προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας «για τη διαχείριση ενός πολύ κρίσιμου περιστατικού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις δηλώσεις που ακολούθησαν.

Καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές με βάση τους ισχύοντες νόμους», ενώ «αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απογράφει και καταγράφει τις ζημιές στις υποδομές και σε λίγο έρχονται συνεργεία για να καταγράψουν και να απογράψουν τις ζημιές στις ιδιωτικές περιουσίες, στα σπίτια και στις επιχειρήσεις, όπου αυτές υπάρχουν».

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση της περιοχής, όπου καταγράφονται πολλά προβλήματα από τις πρώτες ώρες των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε: «ο ΔΕΔΔΗΕ έρχεται με δεκάδες υπαλλήλους, τεχνικούς προκειμένου, όπως μας διαβεβαίωσε, μέχρι το βράδυ σε ό,τι τον αφορά να ολοκληρώσει την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της περιοχής. Ωστόσο, υφίσταται το πρόβλημα με τον ΑΔΜΗΕ, με την υψηλή τάση, και αυτή τη στιγμή κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και μέσα από το υπουργείο Ενέργειας, προκειμένου πολύ γρήγορα ο διοικητής του ΑΔΜΗΕ και όλοι οι αρμόδιοι να είναι εδώ, ώστε πολύ γρήγορα να αρθούν τα εμπόδια στον δρόμο και στη συνέχεια να επιδιορθωθεί το δίκτυο της υψηλής τάσης που είναι αναγκαίο να επιδιορθωθεί προκειμένου να δουλέψει και το δευτερεύον δίκτυο. Υπάρχει ένα ζήτημα ηλεκτροδότησης της περιοχής διότι φιλοξενούνται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις ξενοδοχειακές και επιχειρήσεις εστίασης, που φιλοξενούν πάρα πολύ κόσμο και συνεπώς είναι ζήτημα βιωσιμότητας, οικονομικής επιβίωσης της περιοχής».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Θ. Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ο διοικητής του Γ Σώματος Στρατού, καθώς και στελέχη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού. Η αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ Χριστίνα Καραμπελίδου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το σύνολο των τραυματιών που μεταφέρθηκαν κατά την διάρκεια της θεομηνίας στα νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Πρωτόγνωρη η κρίση, θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, δήλωσε ο Α. Τζιτζικώστας

Τη διαβεβαίωση ότι η ΠΚΜ θα βρίσκεται «πάνω στο πρόβλημα», όπως «το έκανε από την πρώτη στιγμή» και θα συνεχίσει να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που έπληξε χθες στη Χαλκιδική, έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σύσκεψη στα Ν. Μουδανιά, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

"Η καλή συνεργασία και ο συντονισμός φάνηκε σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, γιατί η Χαλκιδική δεν είχε ξαναδεί τέτοιου είδους φαινόμενα της τελευταίες δεκαετίες" δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Τόνισε, ότι η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης από χθες και υπογράμμισε ότι σχετικό αίτημα υποβλήθηκε χθες βράδυ από την ΠΜΚ και έγινε δεκτό από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Είχαμε έγκαιρα ειδοποιήσει με πολλά δελτία τύπου τον κόσμο, ότι έρχεται αυτή η κακοκαιρία, γιατί ήταν πραγματικά πρωτοφανής» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε :

«Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήσαμε όλο το μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΠΚΜ και βρίσκονται έξω, συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, σαράντα οχήματα, σαράντα μηχανήματα έργου, όπως ονομάζονται, με εκατό άτομα προσωπικό και ταυτόχρονα εδώ και λίγη ώρα έχουν βγει δεκαπέντε κλιμάκια μηχανικών της ΠΚΜ προκειμένου να επισκεφθούν όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί και να γίνει καταγραφή των ζημιών».

«Αυτό που από την πρώτη στιγμή κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, είναι να βρισκόμαστε πάνω στο πρόβλημα, μέσα στην κρίση, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, τους επισκέπτες, αλλά και τους φορείς που δίνουν την μεγάλη μάχη, όπως είναι η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και οι εθελοντικές ομάδες, τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Απανωτές συσκέψεις

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα σύσκεψη στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος μετέβη την νύχτα στην πληγείσα περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος , ο δήμαρχος Προποντίδας Μανώλης Καρράς καθώς και στελέχη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού. Η αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ Χριστίνα Καραμπελίδου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το σύνολο των τραυματιών που μεταφέρθηκαν κατά την διάρκεια της θεομηνίας στα νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η ίδια βγαίνοντας από την σύσκεψη συνολικά με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου 35 τραυματίες με διάφορες κακώσεις ,τέσσερις εκ των οποίων διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία “Γ.Παπανικολάου” και “Γ.Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης .Ενας εξ αυτών νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του "Γ.Παπανικολάου" ενώ ένα 12χρονο αγόρι νοσηλεύεται στο "Γ.Γεννηματάς" με κάταγμα στο μηρό. Σε άλλα τριάντα άτομα, με ελαφρά τραύματα ,τα οποία δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών και το νοσοκομείο Πολυγύρου. Λόγω της έκτακτης ανάγκης τα 9 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής ενισχύθηκαν το βράδυ με 11 ακόη ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα.


Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 12:52

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που θα σαρώσει την Ελλάδα, από το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 10:35

Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση - H πρόγνωση Καλλιάνου για την κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, αφού ο "πολικός αεροχείμαρρος" φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 18 Απρ 2024 | 07:06

Καμπανάκι μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία - Ερχεται πολικός αεροχείμαρρος με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ 17 Απρ 2024 | 22:34

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με έντονα φαινόμενα - Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Για τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - Χιονοπτώσεις στα ορεινά βλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος - Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 14 Απρ 2024 | 11:01

Αυτός είναι ο άνδρας που αιματοκύλισε το Σίδνεϊ - Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι τραυματίες της επίθεσης

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του δράστη της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ.

«ΦΡΙΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» 13 Απρ 2024 | 17:02

Το συγκλονιστικό μήνυμα Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπα Ουίλιαμ για το μακελειό στο Σίδνεϊ: "Είμαστε σοκαρισμένοι..."

Σε μία από τις σπάνιες τοποθετήσεις του, το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας επέλεξε μία κοινή ανάρτηση για την επίθεση στο Σίδνεϊ

ΜΕΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΙ 13 Απρ 2024 | 15:50

Μόνος του έδρασε ο 40χρονος στο Σίδνεϊ: Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες - "Η μητέρα και το μωρό αιμορραγούσαν"

Ανεβαίνει ο απολογισμός των νεκρών μετά την επίθεση μέσα σε κατάμεστο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο παραθαλάσσιο προάστιο της Ακτής Μπόντι.

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 13 Απρ 2024 | 14:49

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Πέθανε η 38χρονη μητέρα που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό κέντρο προσπαθώντας να σώσει το μωρό της

Υπέκυψε στα τραύματά της η 38χρονη μητέρα που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό κέντρο, προσπαθώντας να σώσει το 9 μηνών μωρό της.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΙ 13 Απρ 2024 | 13:07

Σίδνεϊ: Πώς η ηρωίδα αστυνομικός εξουδετέρωσε μόνη της τον μακελάρη - Προσπάθησε να της επιτεθεί [εικόνα βίντεο]

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος μίας γυναίκας αστυνομικού στο περιστατικό με την επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, καθώς κατάφερε να εντοπίσει και να εξουδετερώσει τον δράστη.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ 13 Απρ 2024 | 12:42

Σοκ στο Σίδνεϊ: Σκότωσε 6 άτομα σε εμπορικό κέντρο, μαχαίρωσε βρέφος 9 μηνών - Νεκρός και ο δράστης [εικόνες - βίντεο]

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

ΠΑΝΙΚΟΣ 13 Απρ 2024 | 10:45
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 12 Απρ 2024 | 17:29

Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μια αναγέννηση [βίντεο]

"Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει για το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους" είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Απρ 2024 | 12:30

Πώς έγινε η οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη: Ο γιος σκότωσε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε ώρες ή μέρες μετά

Ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις για πιθανή ύπαρξη τρίτου προσώπου στο έγκλημα της Ηλιούπολης. Τα στοιχεία που δείχνουν πως ο γιος σκότωσε τη μητέρα του και έπειτα αυτοκτόνησε.