Follow us

Στην Ικαρία εκτάκτως αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών

Για να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό της Αγγλίδας αστροφυσικού μεταβαίνουν εκτάκτως στην Ικαρία δύο αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Στην Ικαρία εκτάκτως αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών

Για να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό της Αγγλίδας αστροφυσικού μεταβαίνουν εκτάκτως στην Ικαρία δύο αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν πως οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα βοηθήσουν στις έρευνες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Άλλωστε, ο 38χρονος σύντροφός της φέρετα να μην έχει πέσει σε αντιφάσεις, ούτε να έχει εκδηλώσει κάποια περίεργη συμπεριφορά.

Εν τω μεταξύ η αγωνία για την τύχη της 35χρονης κορυφώνεται, καθώς συμπληρώθηκαν 48 ώρες από την εξαφάνισή της στο νησί, και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Αρχές ακόμα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Από τη Γραμμή Ζωής εκδόθηκε alert για την εξαφάνισή της και ζητούνται πληροφορίες.

Στην Ικαρία εκτάκτως αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών

Από το βράδυ της Τρίτης έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Οι ειδικοί της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να λύσουν και το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο είναι πάλι κλειστό. Υπενθυμίζεται πως ήταν εκτός λειτουργίας από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ξαφνικά την Τρίτη έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες. Πάλι όμως σταμάτησε να εκπέμπει.

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Στην Ικαρία εκτάκτως αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών - εικόνα 2

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής διασωστών Ικαρίας στο ΟPΕΝ, Mιχάλη Χριστοδούλου οι διασώστες βρέθηκαν στις περιοχές όπου εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά το κινητό όμως δεν βρήκαν εκεί την κοπέλα. Το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε το κινητό βρισκόταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε το ζευγάρι, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κινητό δεν έκλεισε ποτέ.

Όπως εκτιμά ο κ. Χριστοδούλου το κινητό βρίσκεται σε μια περιοχή αρκετά κοντά στο ξενοδοχείο (5-10 λεπτά), η οποία είναι θαμνώδεις και σήμερα αναμένεται να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο σημείο.

Το τηλέφωνο της 35χρονης φαίνεται να είχε κλείσει το απόγευμα της 5ης Αυγούστου. Με έκπληξη οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση διαπίστωσαν ότι αυτό άνοιξε και εξέπεμψε χθες το πρωί, από την ίδια κεραία εκπομπής των Φούρνων Ικαρίας, απέναντι από το Κεραμέ, όπου διέμενε το ζευγάρι, και μία ακόμη από… διαφορετικό σημείο. Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, επιχειρούν τον γεωεντοπισμό του σήματος, με σκοπό να φθάσουν κοντά στο… κινητό τηλέφωνο. Δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αυτό άνοιξε από την ίδια την 35χρονη ή κάποιον άλλο, στην κατοχή του οποίου έφθασε το κινητό της με άγνωστο τρόπο.

Ο 38χρονος σύντροφός της από την Κύπρο υποστήριξε στην κατάθεσή του πως όταν ξύπνησε στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, έλειπε από το κρεβάτι η σύντροφός του. Επικοινώνησε μαζί της και του απάντησε πως έχει βγει για τρέξιμο, όπως συνήθιζε κάθε πρωί, κάτι όχι παράξενο καθώς η 35χρονη είχε έντονη αθλητική δραστηριότητα. Όταν αργότερα ο 38χρονος επανέλαβε τις κλήσεις, δεν έπαιρνε απάντηση, με το τηλέφωνο να απενεργοποιείται και το τελευταίο σήμα εκπομπής να δίνεται στην συγκεκριμένη περιοχή. Ο σύντροφός της στις 12:40 πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κυρίκου δηλώνοντας την εξαφάνισή της.

Αίμα σε μαξιλάρι και χαρτομάντηλα

Το θρίλερ της εξαφάνισης περιπλέχθηκε περισσότερο όταν οι αστυνομικοί που εξερεύνησαν το δωμάτιο, εντόπισαν αιματοβαμμένα χαρτομάντηλα στο μπάνιο. Λίγο αργότερα τα στελέχη του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, ανίχνευσε τρεις κηλίδες αίματος πάνω στο μαξιλάρι που χρησιμοποιούσε η 35χρονη αστροφυσικός.

Ο σύντροφός της, ανέφερε στην κατάθεσή του πως το βράδυ της Κυριακής, άνοιξε η μύτη της 35χρονης, η οποία πήγε στην τουαλέτα και χρησιμοποίησε χαρτομάντηλα για να σταματήσει την ρινορραγία της. Οι αστυνομικοί από τα ευρήματα προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η ρινορραγία προκλήθηκε από φυσικά αίτια ή από κάποιο χτύπημα.

Από το εσωτερικό του δωματίου οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων πήραν κάποια ρούχα της 35χρονης για την ταυτοποίηση τουDNA. Επίσης, εντοπίστηκαν φαρμακευτικά δισκία, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 35χρονη το τελευταίο χρονικό διάστημα λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, την οποία είχε συστήσει ο γιατρός που την παρακολουθούσε.

Ο 38χρονος σύντροφός της, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, και δεν μπορεί προς το παρόν να βοηθήσει σημαντικά τις έρευνες.

Φωτογραφίες, άρση απορρήτου, έρευνες

Τα στελέχη της αστυνομίας χρησιμοποιούν φωτογραφίες της 35χρονης, αναζητώντας μάρτυρες που την είχαν δει πριν χαθούν τα ίχνη της. Επιπλέον, έχει ζητηθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να εντοπιστούν οι τελευταίες κλήσεις της και να επιβεβαιωθούν αυτές που της έκανε ο σύντροφός της, όπως περιέγραψε στην κατάθεσή του.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα, έφθασε στην Ικαρία μαζί με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της, στις 3 Αυγούστου ακτοπλοϊκώς από Σάμο και στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας θα ταξίδευαν αεροπορικώς για Κύπρο μέσω Αθήνας.

Τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών, που ξεκίνησαν προχθές, συνδράμουν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ικαρίας με δυο οχήματα, Ομάδα Εθελοντών, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου με πλωτό μέσο και όχημα χερσαίας περιπολίας, καθώς και ελικόπτερο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο προστέθηκε και αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες της εξαφάνισης, με τη συνδρομή κλιμακίων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες από γη και αέρα στην Ικαρία η αδερφή της 35χρονης, με μια ανάρτηση στο facebook ζητάει και εκείνη, αν κάποιος γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, να επικοινωνήσει με τις αρχές. Παράλληλα, ζητάει να μην καλούν την εξαφανισμένη αδερφή της στο κινητό της καθώς έτσι θα τελειώσει η μπαταρία του...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18 Απρ 2024 | 21:45
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Απρ 2024 | 19:31

Οργή αστυνομικών για το Αρχηγείο και τη δυνατότητα αξιολόγησής τους από τα θύματα κακοποίησης: "Γελάνε και τα τσιμέντα"

Αναρωτιούνται πως θα μπορούν να ελέγχονται ως προς την αξιοπιστία τους οι αξιολογήσεις, από τη στιγμή που θα είναι ανώνυμες ενώ κάνουν λόγο για "φωστήρες".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 18 Απρ 2024 | 17:42

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών - Οι κατηγορίες για παρακολούθηση και ενδοοικογενειακή απειλή

Ύστερα από εκατέρωθεν καταγγελίες που έγιναν και οδήγησαν στη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 18 Απρ 2024 | 16:45

Κυψέλη: Τι δείχνουν οι ιστολογικές εξετάσεις - Από τι πέθανε η Σταυρούλα Γκουγκουλιά που η σορός της βρέθηκε στον Πόρο

Η Σταυρούλα Γκουγκουλιά είχε εξαφανιστεί από την Κυψέλη και η σορός της βρέθηκε στον Πόρο

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ 18 Απρ 2024 | 13:51

Νίσυρος: Οι εξηγήσεις της ΕΛΑΣ για την κράτηση του πατέρα που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του

Η ΕΛΑΣ δίνει εξηγήσεις για την κράτηση του πατέρα που κατήγγειλε την κακοποίηση.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ 18 Απρ 2024 | 12:32

Αίγιο: 36χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας

Μία 36χρονη επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά το επεισόδιο της ενδοοικογενειακής βίας.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 18 Απρ 2024 | 12:30

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: "Έπαθα πανικό", είπε ο φίλος της Κυριακής [βίντεο]

Τα λεπτά μετά τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, περιέγραψε ο φίλος της Κυριακής.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ 17 Απρ 2024 | 16:01

Με κάμερες στα χέρια τα ΜΑΤ στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας - Κατέγραφαν τις πορείες

Αντρες της ΕΛΑΣ στην απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας έφεραν κάμερα μαζί τους και βιντεοσκοπούσαν

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ 17 Απρ 2024 | 12:07
ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΑΝ 16 Απρ 2024 | 04:41

Ο τιμοκατάλογος της απάτης: Τα κυκλώματα που έβγαζαν ψεύτικες άδειες παραμονής και μεταβίβαζαν ακίνητα παράνομα

Από την έως τώρα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον 185 περιπτώσεις στις οποίες τα μέλη της οργάνωσης, κατέθεσαν "δικαιολογητικά" για την νομιμοποίησή αλλοδαπών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 15 Απρ 2024 | 23:08

Ανήκουστο: Μπλόκο της ΕΛΑΣ σε συγκέντρωση φιλοζωικών οργανώσεων στο Στ. Νιάρχος- "Κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια"

"Η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί οι διοργανωτές της συγκέντρωσης δεν τήρησαν την σχετική νομοθεσία περί δημόσιων συναθροίσεων".

ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 15 Απρ 2024 | 15:25

Θεσσαλονίκη: Κράτησε όμηρο τη σύντροφό του όταν τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία – Χρειάστηκε διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ

Χρειάστηκε ο διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ για να λήξει η ομηρία μίας γυναίκας από τον σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 15 Απρ 2024 | 14:12

Ηλιούπολη: Εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 36χρονου γιου στη σκανδάλη της καραμπίνας - Με αυτή σκότωσε τη μητέρα του

Αν και δεν εντοπίστηκε πυρίτιδα, βρέθηκαν αποτυπώματα του 36χρονου στη σκανδάλη της καραμπίνας που χρησιμοποιήθηκε στην Ηλιούπολη.