Follow us

Οι 18 δραματικές μέρες του Φοίβου με τον συζυγοκτόνο

To χρονικό της σύλληψης του Τζέιμς Κλωντ Λέσι στην Ορμύλια Χαλκιδικής που κρατούσε επί 18 μέρες τον μικρό Φοίβο. Καλά στην υγεία του παιδί.

Οι 18 δραματικές μέρες του Φοίβου με τον συζυγοκτόνο

Στην Ασφάλεια Πολυγύρου κρατείται και ανακρίνεται ο συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι που συνελήφθη σε αγροτική περιοχή έξω από την Ορμύλια της Χαλκιδικής. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται αργότερα να μεταχθεί στην Εισαγγελία Πολυγύρου.O μικρός Φοίβος που ο δράστης κρατούσε επί 18 ημέρες, είναι καλά στην υγεία του. Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις και επέστρεψε ήδη στην αγκαλιά του παππού του και της οικογένειας της μητέρας του. Ο Λέσι στις αρχές του μήνα σκότωσε τη σύζυγό του στην Ορμύλια και στη συνέχεια διέφυγε αρπάζοντας τον γιο τους.

18 μέρες στον τόπο του εγκλήματος

Ο Λέσι φαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος και για 18 μέρες κρυβόταν σε ακατοίκητες εξοχικές κατοικίες στην συγκεκριμένη περιοχή. Ετρωγε και τάιζε το παιδί ό,τι έβρισκαν στα ντουλάπια των σπιτιών. Ο ίδιος δηλαδή κινούνταν από την αρχή στον τόπο του εγκλήματος, στην περιοχή όπου είχε βρεθεί και ένα μηχανάκι το οποίο φαίνεται να είχε χρησιμοποιήσει.

Τον είδαν Αλβανοί εργάτες

Αλβανοί εργάτες που πήγαν να κλαδέψουν τις ελιές του ελαιώνα όπου βρίσκεται το σπιτάκι όπου κρυβόταν με το παιδί τον είδαν. Ο ίδιος τους ζήτησε ασπιρίνες και φαγητό. Το παιδί φορούσε τέσσερα-πέντε μπουφάν και ήταν παγωμένο από το κρύο. Ομως ο ένας από τους εργάτες ειδοποίησε την γυναίκα του η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε οικογένεια, κατοίκους και αστυνομία. Αμέσως έφτασαν οι άνδρες της αστυνομίας οπότε και συνελήφθη. Ο ίδιος δεν προέβαλε καμία αντίσταση ενώ δεν είχε επάνω του κινητό τηλέφωνο.

Τι λέει ο συζυγοκτόνος

Ο Λέσι λέει ότι πήγε τα ξημερώματα στο συγκεκριμένο σπιτάκι το οποία απέχει 2 χιλιόμετρα από την Ορμύλια, και ότι είχε κάνει απόπειρα να φύγει από τη Θεσσαλονίκη αλλά υπήρχαν αστυνομικά μπλόκα παντού. Την συγκεκριμένη καλύβα την είχαν ξαναψάξει οι αστυνομικοί χωρίς αποτέλεσμα αφού ο δράστης μετακινούνταν.

Η τυφλή ζήλια για την πρώην συζυγό του

Η τυφλή ζήλια που έτρεφε για την 41χρονη πρώην σύζυγό του είναι, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η αιτία της στυγερής δολοφονίας που έγινε στην Χαλκιδική από τον 34χρονο Αλβανό L.J.

O 34χρονος δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ με έξι μαχαιριές, άρπαξε τον 5χρονο γιο τους και εξαφανίστηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διάστημα που βρισκόταν σε διάσταση με την 41χρονη διαρκώς έβρισκε αφορμές για καυγάδες, καθώς ποτέ δεν αποδέχθηκε το χωρισμό τους. Το αποτέλεσμα ήταν το θύμα να ζει ένα δράμα, το οποίο επηρέαζε και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 5 και 7 ετών. Ο Αλβανός έχει ποινικό παρελθόν, καθώς έχει απασχολήσει για παραβιάσεις του νόμου περί όπλων, περί ναρκωτικών και του νόμου περί αλλοδαπών. Ο συζυγοκτόνος αναζητείται από πλήθος αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με πρωταρχικό στόχο των Αρχών να είναι η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας του 5χρονου παιδιού που έχει μαζί του. Η φωτογραφία του δράστη έχει δοθεί στους αστυνομικούς που υπηρετούν στους μεθοριακούς σταθμούς προκειμένου να μη διαφύγει εκτός Ελλάδας. Από το σημείο της δολοφονίας στην περιοχή της Ορμύλιας διέφυγε μαζί με το παιδί με ταξί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 03 Μαϊ 2024 | 09:00

Ρέντη: Ποιοι ξεσήκωσαν τους χούλιγκαν για να επιτεθούν στους αστυνομικούς - Στο στόχαστρο ο "BROOKLYN" και ο "PALI"

Αναμένονται τουλάχιστον δύο ακόμη νέα εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης για την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν

ΡΕΝΤΗ 02 Μαϊ 2024 | 07:30

Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ο "Κορυδαλλιώτης", υπαρχηγός του "Κοντού" - Ψάχνουν τον "Καρχαρία", τον "Brooklyn" και τον "Pali"

Σε βάρος του "Κορυδαλλιώτη" έχουν σχηματισθεί στο παρελθόν 4 δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και φθορές.

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΘΑΝΑΤΟΥ 30 Απρ 2024 | 07:35

Σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά: Πώς συνδέεται η συμμορία με τον θάνατο της Μαρκέλλας στο Βύρωνα

Οι Αρχές εξετάζουν αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη συμμορία ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι με την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Μαρκέλλας στο Βύρωνα.

ΡΕΝΤΗ 30 Απρ 2024 | 07:18

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης κατά υπαρχηγών του "Κοντού" - Ο "Ρουμάνος", ο "Καρχαρίας" και ο "Brooklyn"

Τα πρώτα πέντε εντάλματα σύλληψης θα αφορούν τα "πρωτοκλασάτα" μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διαφεύγουν τη σύλληψη.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 29 Απρ 2024 | 07:47

Μαρούσι: Μπλόκαρε το πιστόλι του θύματος και ο δράστης τον μαχαίρωσε στον λαιμό - Ηρθαν στα χέρια για ασήμαντη αφορμή

Τα στελέχη της Ασφάλειας έχουν καταλήξει ότι τουλάχιστον δύο από τους εμπλεκόμενους είχαν μαχαίρια και τα χρησιμοποίησαν την ώρα της συμπλοκής.

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΩΝ 28 Απρ 2024 | 19:12

Μαρούσι: Πέντε άτομα έχουν μπει στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 23 χρόνου έξω από νυχτερινό κέντρο

Η ΕΛΑΣ φαίνεται να έχει επικεντρωθεί σε πέντε άτομα ως τους βασικούς εμπλεκόμενους στη δολοφονία στο Μαρούσι.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ 28 Απρ 2024 | 13:22

Μαρούσι: Γρίφος τρίτο άτομο στο επεισόδιο - Ξεψαχνίζουν βίντεο που αποτυπώνεται καρέ- καρέ η άγρια δολοφονία του 23χρονου

Γρίφο για την ΕΛ.ΑΣ αποτελεί ένα τρίτο άτομο που συμμετείχε στο επεισόδιο και φέρεται να είναι εκείνος που τραυμάτισε με μαχαίρι στην κοιλιά τον 26χρονο δράστη.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 27 Απρ 2024 | 08:00

Δολοφονία Λυγγερίδη: Σύμβουλος... ασφάλειας ο "Κοντός" - Οι αποκαλυπτικές αναφορές - Συνεχίζονται οι απολογίες

Ο άνθρωπος δηλαδή που κατηγορείται ως οργανωτής επεισοδίων και επιθέσεων, ήταν… σύμβουλος ασφάλειας

ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ 26 Απρ 2024 | 15:50

Ρέντη: Πόσες φορές θα μπορούσε να υπάρξει θύμα σαν τον άτυχο αστυνομικό - Η επίθεση του Κόκου σε πατέρα τριών παιδιών

Πόσες φορές θα μπορούσε να υπάρξει αντίστοιχο θύμα όπως του Ρέντη; Αναλογίζονται οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

ΡΕΝΤΗ 26 Απρ 2024 | 08:08

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι καταθέσεις "φωτιά" των προστατευόμενων μαρτύρων - "Έδερναν και τραμπούκιζαν όσους δεν υπάκουγαν"

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες περιγράφουν τις κινήσεις των χούλιγκαν αλλά και το πως προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες συλλήψεις.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ 26 Απρ 2024 | 07:21

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς ο "Κοντός" και ο μάνατζερ τράπερ οργάνωσαν την επίθεση - "Πάρτε φωτοβολίδες όλοι από εδώ" [βίντεο]

Σύμφωνα με 11 καταθέσεις, ο "Κοντός" και ο μάνατζερ του τράπερ, μοίρασαν τις ναυτικές φωτοβολίδες και τις μολότοφ μέσα από έναν σάκο.

30 ΕΠΙΜΑΧΑ ΒΙΝΤΕΟ 25 Απρ 2024 | 07:40

Χούλιγκαν ΑΕ: Το "άγνωστο" στικάκι USB με βίντεο φωτιά, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες και ο εμφύλιος στη Θύρα 7

Σε βίντεο έχει καταγραφεί μέρος των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών, χωρίς τη στιγμή που ο Γιώργος Λυγγερίδης πλήττεται από την φωτοβολίδα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 24 Απρ 2024 | 07:29

Χούλιγκαν ΑΕ: Πώς οι "μεγάλοι" με τα μεροκάματα έδιναν τις εντολές και οι "μικροί" εκτελούσαν - "Ευθεία βολή και μπαμ"

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της ΕΛΑΣ σχετικά με την οργάνωση, τη δομή και τις πρακτικές της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν που συνελήφθησαν για την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.