Follow us

Συνελήφθη στην Ηλιούπολη η Πόλα Ρούπα- την καταζητούσαν δύο χρόνια

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται πλέον η σύντροφος του Ν. Μαζιώτη Πόλα Ρούπα η οποία συνελήφθη στην Ηλιούπολη. Mαζί της ήταν το παιδί της ενώ συνελήφθη και μια 25χρονη.

Συνελήφθη στην Ηλιούπολη η Πόλα Ρούπα- την καταζητούσαν δύο χρόνια

Συνελήφθη τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην Ηλιούπολη σε διαμέρισμα επί της οδού Ζαίμη, σε μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη. Μαζί της ήταν το 6χρονο παιδί της. Η σύλληψή της έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ δεν προέβαλε αντίσταση, το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «προσέξτε το παιδί μου». Η Ρούπα έχει ήδη οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική στη ΓΑΔΑ ενώ το παιδί σε ειδικό χώρο στην Yποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Εχει ήδη επιληφθεί ο εισαγγελέας και ενδέχεται να ενημερωθούν οι συγγενείς της.

Εκτός από τη Ρούπα συνελήφθη και μια 25 χρονη η οποία διέμενε σε άλλο διαμέρισμα στον Αγιο Δημήτριο επί της οδού Αθανασίου Διάκου. Η 25 χρονη σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία ενώ είχε αναλάβει ρόλο babysitter του παιδιού της Ρούπα.

Η Ρούπα είχε πιστόλι στο διαμέρισμα ενώ η εμφάνισή της είχε αλλάξει: είχε κοντά μαλλιά και ήταν πολύ αδυνατισμένη. Το σπίτι στη Ζαϊμη ήταν νοικιασμένο με πλαστά στοιχεία για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναμένεται διάταξη του Εισαγγελέα για να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για εξάρθρωση του Επαναστικού Αγώνα της Πόλας Ρούπα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνστών επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις, νέων ατόμων που φαίνεται να βρέθηκαν στο πλάι της μετά τη σύλληψη του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη. Οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ρούπα ήταν αυτή που σχεδίασε την βομβστική επίθεση στον ΣΕΒ και την απόπεειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη

«Πρωινές ώρες σήμερα, 5/1/2016, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, διωκόμενη με δικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται». Η ΕΛΑΣ θα κάνει ανακοινώσεις στη 1 το μεσημέρι.

Τι είπε ο παππούς της 25χρονης

Ο παππούς της 25χρονης που οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ μαζί με τη Ρούπα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή του για όσα έγιναν περίπου στις 06:30 το πρωί. Όπως είπε, η 25χρονη γυναίκα είναι εγγονή και νοίκιαζε την γκαρσονιέρα, ωστόσο εκείνος δεν γνώριζε το παραμικρό για την σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη.

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και την αναζητούσαν δύο χρόνια.

Η Πόλα Ρούπα, γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα, σπούδασε στο Μαθηματικό και γνώρισε τον Νίκο Μαζιώτη σε ηλικία 26 ετών, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1995. Τότε μάλιστα, η Ρούπα είχε προσαχθεί μαζί με άλλα 500 άτομα. Από τότε αναπτύχθηκε ένας δεσμός ο οποίος επεκτάθηκε και στην τρομοκρατία.

Η 47χρονη είναι η μόνη που έχει τα «κλειδιά» από τις γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη είχε δυναμικούς συνοδοιπόρους μία ακόμη γυναίκα και έναν άνδρα.

Η επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο

Οι Νίκος Μαζιώτης, Γιώργος Πετρακάκος, Παναγιώτης Ασπιώτης, Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, Αγγελική Σπυροπούλου, ίσως και μερικοί ακόμη κατηγορούμενοι για τρομοκρατία, θα ήταν οι υποψήφιοι επιβάτες του 6θέσιου ελικοπτέρου, που... απήγαγε τον περασμένο Φεβρουάριο η Πόλα Ρούπα. Η Πόλα Ρούπα έφθασε με αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις γνωστού ξενοδοχείου στην περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας, που διέθετε ελικοδρόμιο. Η ενοικίαση αφορούσε ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς έξι ατόμων. Το δρομολόγιο που θα ακολουθούσαν, σύμφωνα με την «ενοικιάστρια», θα είχε ενδιάμεσο σταθμό τον Θεολόγο Φθιώτιδας, όπου θα παραλάμβαναν «πενταμελή οικογένεια για ένα ταξίδι έκπληξη έως την Κύθνο Κυκλάδων».

Η Πόλα Ρούπα έβγαλε το πιστόλι την ώρα που το ελικόπτερο βρισκόταν σε ύψος 5.000 πόδια, πάνω από την Ερυθρές, σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην αστυνομικού. Η καταζητούμενη και επικηρυγμένη με 1.000.000 ευρώ, γυναίκα καθόταν στη θέση του συγκυβερνήτη, όταν τον προέτρεψε με την απειλή του όπλου να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί προς την Αττική. Λειτουργώντας με το ένστικτο της έπιασε το χέρι με το όπλο, ενώ με το άλλο κρατούσε τον μοχλό πλοήγησης. Πρόλαβε και έβαλε αυτόματο πιλότο πριν η 47χρονη γυναίκα, πυροβολήσει τρεις φορές. Δύο από τις βολίδες έσπασαν το μπροστινό τζάμι του ελικοπτέρου και μία ακόμη σφηνώθηκε στην κονσόλα οργάνων. Ακολούθησε σφοδρή πάλη ανάμεσά τους με εκατέρωθεν χτυπήματα, ενώ η Ρούπα δάγκωσε το χέρι του χειριστή για να αφήσει το δικό της με το οποίο κρατούσε το πιστόλι. Το ελικόπτερο έχανε διαρκώς ύψος. Με το ένα χέρι ο πρώην αστυνόμος κατάφερε να πατήσει το κουμπί του πιστολιού βγάζοντας τη γεμιστήρα. Στη συνέχεια κατόρθωσε να αποφύγει την πρόσκρουση στο έδαφος και να προσγειωθεί σε μη κατοικημένη περιοχή μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών, στο Κριεκούκι. Κατά τη διάρκεια της πάλης, είχε πέσει η περούκα της γυναίκας, με τον αστυνόμο να αναγνωρίζει στο πρόσωπό της, την καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, όπως είπε στους πρώην συναδέλφους του. Η 47χρονη άρπαξε την περούκα, μία τσάντα ώμου και μία τροχήλατη βαλίτσα και άρχισε να τρέχει στα χωράφια. Ακόμη και τότε ο κυβερνήτης επιχείρησε να την καταδιώξει, ωστόσο εγκατέλειψε την προσπάθεια φοβούμενος ότι η Πόλα Ρούπα είχε τοποθετήσει άλλη γεμιστήρα στο πιστόλι, με το οποίο συνέχισε να τον απειλεί.

Οι μεταμορφώσεις της Ρούπα

25 Ιουνίου 2015: Ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο αυτής της ληστείας συμπεριλήφθησαν στην ογκοδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε για την απόπειρα εναέριας απόδρασης, μετά από κείμενο της Πόλας Ρούπα, η οποία έδινε λεπτομέρειες για την αποτυχημένη προσπάθειά της και αναλάμβανε την ευθύνη της ληστείας για την χρηματοδότηση του σχεδίου της. Αντίστοιχο υλικό, υπάρχει από δύο γυναίκες, που μπορεί να είναι μία, σε ληστείες τραπεζών που διέπραξαν οι αποκαλούμενοι «ληστές του Διστόμου». Η μία στον Γαλατά Τροιζηνίας, όπου στο πλευρό του Γιώργου Πετρακάκου βρίσκεται μία γυναίκα με πλατινέ περούκα, και η δεύτερη στις Σπέτσες στην οποία συμμετέχουν οι Γιώργος Πετρακάκος, Νίκος Μαζιώτης, Σπύρος Χριστοδούλου, Γρηγόρης Τσιρώνης και μία γυναίκα με καστανή περούκα αυτή τη φορά.

Συνελήφθη στην Ηλιούπολη η Πόλα Ρούπα- την καταζητούσαν δύο χρόνια

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτή η γυναίκα να ήταν στο πλευρό της Πόλας Ρούπα στην ληστεία της Μαλεσίνας, αν και εκτιμούν πως εκείνη ήταν η σύντροφος του Γιώργου Πετρακάκου χωρίς όμως να έχουν στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν.

Πιστόλι κάτω από ιατρική μπλούζα

«Ληστεία. Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ. Μην πατήσεις το κουμπί του συναγερμού γιατί θα κινδυνεύσετε. Δεν είμαι διατεθειμένη να φύγω χωρίς χρήματα. Αν το πατήσεις θα έρθει η αστυνομία και θα έχουμε ένοπλη συμπλοκή. Τότε υπάρχει κίνδυνος» είχε πει η Πόλα Ρούπα στην υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 08:00 το πρωί της 25ης Ιουνίου 2015. Η μοναδική φορά που έδειξε το πιστόλι της η Πόλα Ρούπα ήταν όταν προσέγγισε την υπάλληλο που πήγε να ανοίξει την τράπεζα. Η καταζητούμενη είχε «πείσει» τις υπαλλήλους ότι θα έκανε ότι έλεγε. Από εκεί και έπειτα και τα 12 λεπτά παραμονής της στο εσωτερικό της τράπεζας περίμενε υπομονετικά να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, το ΑΤΜ και να πάρει τα χρήματα.

Φορά ξανθιά μακριά περούκα, μαύρα γυαλιά, μπεζ μπουφάν (ίσως διπλά ρούχα), έχει περασμένη χιαστί μία μαύρη τσάντα. Το δεξί της χέρι είναι ελεύθερο, ενώ στο αριστερό έχει μία λευκή ιατρική μπλούζα κάτω από την οποία είναι κρυμένο το όπλο. Αφού πήρε τα 125.000 ευρώ είχε και άλλον διάλογο, όπως εκείνη κατέγραψε σε κείμενό της, όταν μία υπάλληλος της είπε ότι «κι εμείς φτωχοί άνθρωποι είμαστε». Η Πόλα Ρούπα υποστήριξε ότι της πρότεινε να πάνε σε «τυφλό» σημείο όπου δεν υπήρχαν κάμερες για να της δώσει 5.000 ευρώ, τα οποία και δεν δέχτηκε από φόβο.

Με σταθερό βήμα βγήκε από την τράπεζα και επιβιβάστηκε στο λευκό Νισάν Σάνι, που οδηγούσε συνεργός της, και είχε διαπιστωθεί η κλοπή του μία μέρα νωρίτερα από την οδό Σουλιώτη στου Γκύζη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν πίσω από το νοσοκομείο όπου στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Νευροκοπίου στου Παπάγου, το πυρπόλησαν μέσα σε αλσύλλιο της περιοχής και διέφυγαν με ένα κλειστό φορτηγάκι και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στην Μαλεσίνα ο διάλογος είχε περισσότερα χαρακτηριστικά της καθώς μίλησε για «ληστεία κοινωνική παρέμβαση» για «απαλλοτρίωση χρημάτων από τράπεζα» και για «σωτηρία μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής», ενώ ήταν πιο επιθετική και πιεστική από την προηγούμενη. Φορούσε μαύρη περούκα, διπλά ρούχα, έμεινε 15 λεπτά, η άλλη συνεργός σκούπιζε τα σημεία που ακούμπησαν, ο άνδρας πίεζε και έκανε τη συλλογή των χρημάτων και στο τέλος «έπλυναν» το αυτοκίνητο με χλωρίνη! Οι συνεργοί της φαίνεται να είχαν αρκετή εμπειρία σε τέτοιες ενέργειες επεσήμαιναν οι αρμόδιοι αξιωματικοί.

Η Μπόνι του Γαλατά

Ο Γιώργος Πετρακάκος στις 11 Αυγούστου 2011, εμφανίζεται σε ληστεία τράπεζας στο Γαλατά Τροιζηνίας με λεία 124.000 ευρώ έχοντας στο πλευρό του μία γυναίκα με πλατινέ περούκα. Καλύπτει τα νώτα του όταν εκείνος πιέζει τους υπαλλήλους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Μένει σε σημείο που μπορεί να εποπτεύει όλο τον χώρο. Φορά περούκα, πλατινέ χρώματος, γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό, καρό ασπρόμαυρη μπλούζα, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Έχει περάσει χιαστί στο λαιμό της μία τσάντα και στο δεξί της χέρι κρατά χαμηλά ένα πιστόλι. Μεταμφιεσμένος είναι και ο Γιώργος Πετρακάκος. Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, τρεις άνδρες είχαν μπει στο ίδιο υποκατάστημα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, άδειασαν τα ταμεία και πήραν όμηρο τον διευθυντή του καταστήματος. Εγκλωβίστηκαν σε δρόμο κοντά στο δημοτικό σχολείο του Γαλατά όπου και απελευθέρωσαν τον διευθυντή.

Η «τουρίστρια» στις Σπέτσες

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα εντοπίζεται γυναικεία παρουσία στη ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Ντάπια Σπετσών με λεία πάνω από 500.000 ευρώ. Σε αυτή φαίνεται να συμμετέχουν ο Γιώργος Πετρακάκος, Νίκος Μαζιώτης, Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης. Η συγκεκριμένη γυναίκα, στις 16 Ιουλίου 2012 μπαίνει στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη Ντάπια Σπετσών, μαζί με τους τέσσερις συνεργούς της. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στέκεται κοντά στην είσοδο της τράπεζας καλύπτοντας τις κινήσεις των υπολοίπων. Έχει καστανά μαλλιά, πιθανόν περούκα, φορά σκούρα γυαλιά ηλίου, γκρι μακό κοντομάνικο μπλουζάκι με λογότυπο, μαύρο κολάν και μαύρα αθλητικά παπούτσια ενώ έχει χιαστί μία μαύρη τσάντα. Στο αριστερό της χέρι φορά μαύρο γάντι, ενώ στο δεξί, το πιστόλι χαμηλά κοντά στο σώμα της.

Οι τέσσερις ένοπλοι ανάμεσά τους και η γυναίκα μπήκαν στην τράπεζα, ως παραθεριστές, ενώ ο πέμπτος ακριβώς απ’ έξω, καθώς το αστυνομικό τμήμα ήταν σε απόσταση περίπου 50 μέτρων. Είχαν φθάσει στο νησί με δύο μοτοσυκλέττες κι από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι είχαν έλθει με φερυ μποτ το προηγούμενο απόγευμα από το Πόρτο Χέλι. Ωστόσο από τις έρευνες που ακολούθησαν από αστυνομικούς σε όλο το νησί δεν βρέθηκε το κατάλυμα τους. Άρπαξαν από ταμεία, χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ, μετά από πολλά λεπτά παραμονής στο εσωτερικό της τράπεζας, περισσότερα από 500.000 ευρώ. Επειδή σε κοντινή απόσταση ήταν το αστυνομικό τμήμα, πήραν για λίγο ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους. Διέφυγαν με τις μοτοσυκλέτες τις οποίες άφησαν σε παραλιακή περιοχή και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και εξαφανίστηκαν προς την περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας όπου πυρπόλησαν το σκάφος.

Η γυναίκα «τρομοκράτης»

Μία γυναίκα εμφανίζεται σε δύο τουλάχιστον ενέργειες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, πίσω από το τιμόνι οχημάτων με τα οποία διέφυγαν οι δράστες των επιθέσεων. Ο επιχειρησιακός πυρήνας της Ο.Λ.Α., της «θυγατρικής» του Επαναστατικού Αγώνα και δημιούργημα του Νίκου Μαζιώτη από την επαφή του με τους ποινικούς «συνεταίρους», όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχε… άρωμα γυναίκας από τις πρώτες ενέργειές της. Στις 14 Ιανουαρίου 2013, την εντοπίζουν στην αποτυχημένη επίθεση με αντιαρματικό RPG και επιτυχημένη με πολεμικό καλάσνικοφ, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, και στην «γαζωματική» επίθεση με 56 σφαίρες δύο πολεμικών καλάσνικοφ στις 12 Δεκεμβρίου 2014, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ.

Στη θέση του οδηγού του κλειστού φορτηγού, που περίμενε του «πολυβολητές» της πρεσβείας στην οδό Λαζάρου Σώχου ήταν γυναίκα, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Από αυτό βγήκαν οι δύο δράστες πυροβόλησαν το κτίριο της πρεσβείας και επέστρεψαν σε αυτό για να διαφύγουν. Αντίστοιχη γυναικεία παρουσία υπήρχε στη σύνθεση των ατόμων που επιτέθηκαν στα γραφεία της ΝΔ. Και σε εκείνη την επίθεση στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, καθόταν μία γυναίκα. Ο εντοπισμός της ήταν καθαρότερος όταν βγήκε από το όχημα, μαζί με δύο ακόμη άνδρες, σε οικόπεδο που χρησιμοποιείτο ως αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, όπου το πυρπόλησαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα ή μοτοσικλέτες.

Η «καμικάζι» του Επαναστατικού Αγώνα

Άρωμα γυναίκας είχαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο κρησφύγετο της οδού Καλλιφρονά στην Κυψέλη, όπου χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία Αντώνης Σταμπούλος.

Μετά την σύλληψή του την 1η Οκτωβρίου 2014, όταν επιχειρούσε να πάρει από γκαράζ στον Βύρωνα, τη σκάρα του οχήματος που χρησιμοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας για την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Στο εσωτερικό του, μεταξύ άλλων υπήρχαν δύο κράνη μοτοσυκλετιστή. Σε ένα από αυτά υπήρχε μίγμα γενετικού υλικού, από το οποίο προέκυπτε γενετικός τύπος γυναίκας. Το εργαστηριακό αυτό αποτέλεσμα συνδεόταν με καταθέσεις γειτόνων που είχε συλλέξει η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις οποίες στην πολυκατοικία έμπαινε συχνά μαζί με τον Σταμπούλο μία γυναίκα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 10 Απρ 2024 | 09:17

Λέσβος: Απειλούσε τον πρώην σύντροφό της και την κοπέλα του - Τη συνέλαβαν οι Αρχές

Στη σύλληψη μίας γυναίκας προχώρησαν οι Αρχές στη Μυτιλήνη ύστερα από καταγγελία για απειλές και εκφοβισμό του πρώην συντρόφου της και της κοπέλας του.

ΒΟΛΟΣ 10 Απρ 2024 | 08:24

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος μετά από μήνυση δημοτικού συμβούλου

Ο Αχιλλέας Μπέος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και με προφορική εντολή αφέθηκε στην πορεία ελεύθερος.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 10 Απρ 2024 | 07:41

Κωδικός... Pitbull: Άφησαν ελεύθερο κατηγορούμενο για 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας και σκότωσε έναν 35χρονο

Το "Pitbull" συνελήφθη στις 5 Φεβρουαρίου κατηγορούμενος για 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας και... αφέθηκε ελεύθερος. Ενα μήνα μετά δολοφόνησε έναν 35χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 07 Απρ 2024 | 15:36

Φωτιά στην Κρήτη: Συνελήφθη 35χρονος για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Λασίθι - Έκαιγε ξερά κλαδιά

Εξετάζεται ότι η καταστροφική φωτιά ξέσπασε μία μέρα πριν -από καύση λιόκλαδων που έκανε ο κάτοικος της περιοχής- αλλά δεν έσβησε, αναζωπυρώθηκε και έκαψε 2.000 με 2.500 στρέμματα.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 06 Απρ 2024 | 16:45

Συνελήφθη στην Χάγη η Γκρέτα Τούνμπεργκ - Διαδήλωνε κατά των ορυκτών καυσίμων [εικόνες]

Επιχείρησε με μία ομάδα εκατό ατόμων να κλείσει αυτοκινητόδρομο της πόλης.

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ 03 Απρ 2024 | 11:32

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Γιάννης Γιοκαρίνης - Επιασε από τον λαιμό τη σύζυγό του και την απειλούσε

Στη σύλληψη του γνωστού τραγουδιστή Γιάννη Γιοκαρίνη για ενδοοικογενειακή βία προχώρησαν οι Αρχές τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ 31 Μαρ 2024 | 12:19
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 30 Μαρ 2024 | 18:42

Ολλανδία: Γνωστός στις αρχές ο άνθρωπος που κρατούσε ομήρους σε καφέ-μπαρ - Το χρονικό της ομηρίας

Γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Ολλανδίας ο δράστης της ομηρίας σε μπαρ-καφέ στα βόρεια της χώρας.

ΟΔΟΣ ΑΝΑΓΩΝΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 30 Μαρ 2024 | 17:23

Πυροβολισμοί και ξύλο έξω από γνωστό μπαρ του Κολωνακίου - Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Γνωστός στις αρχές ο άνδρας που πυροβόλησε κατά την διάρκεια της συμπλοκής - Συνελήφθη και μία γυναίκα.

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ 30 Μαρ 2024 | 16:05

Βάρη: Αυτός είναι ο Ιταλός αρχηγός της σπείρας λαθρεμπορίου καυσίμων - Η βίλα με δύο πισίνες και τα πανάκριβα ΙΧ [εικόνες]

Ο 47χρονος Ιταλός διατηρεί και γκαλερί στην ίδια περιοχή με την κατοικία του, στην οποία ζει μαζί με την σύζυγό του

ΛΗΞΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ 30 Μαρ 2024 | 15:28
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ 29 Μαρ 2024 | 17:32
ΕΛΑΣ 28 Μαρ 2024 | 19:14

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν κωφάλαλη Ρομά για ληστρική κλοπή – Δεν έβρισκαν διερμηνέα νοηματικής γλώσσας για την απολογία της

Η ίδια κατηγορούμενη φέρεται να επιτέθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία, ενώ ο συνεργός της την χτύπησε στο πρόσωπο.