Follow us

Συννεφιά, ζέστη και αφρικανική σκόνη μέχρι την Παρασκευή

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτή την εβδομάδα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Συννεφιά, ζέστη και αφρικανική σκόνη μέχρι την Παρασκευή

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτή την εβδομάδα θα είναι οι αυξημένες κατά διαστήματα νεφώσεις, οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα κεντρικά και βόρεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες έως και την Πέμπτη, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το πρωί της Παρασκευής, με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα το πρωί κατεγράφησαν στις περιοχές: Κάσος 23 βαθμοί, Ποταμοί Λασιθίου 22,7 βαθμοί, Σητεία 22,4 βαθμοί, Τζερμιάδο Λασιθίου 21,9 βαθμοί, Αμοργός 21,6 βαθμοί και Άγιος Νικόλαος Κρήτης 21,4 βαθμοί Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας αναμένονται την Τρίτη. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 28 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 30 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα στο Δυτικό και Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά στον Κορινθιακό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένονται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το απόγευμα στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: INTIMENEWS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΛΥΣΗ 24 Απρ 2024 | 21:49

Αργίλιο, τιτάνιο και πυρίτιο: Τι περιείχε η αφρικανική σκόνη που "έπνιξε" τη χώρα [Εικόνες]

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης - Τι στοιχεία περιείχε

ΠΟΤΕ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ 24 Απρ 2024 | 14:59

Αρναούτογλου: Η σκόνη φεύγει, οι βροχές έρχονται - Τι καιρό θα κάνει Μεγάλη Εβδομάδα και Κυριακή του Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη μας εγκαταλείπει σιγά σιγά, ωστόσο έρχονται βροχές, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 24 Απρ 2024 | 13:12

Η χιουμοριστική ανάρτηση της ΕΛΑΣ για την αφρικανική σκόνη με... καμήλες κάτω από την Ακρόπολη

Η αφρικανική σκόνη που "πνίγει" την Αττική έγινε αντικείμενο σαρκασμού σε χιουμοριστική ανάρτηση της ΕΛΑΣ.

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ 24 Απρ 2024 | 11:01

Πετράκος και Παπαθωμά αμφισβητούν και την... αφρικανική σκόνη: "Μας σκοτώνουν με χημικά" λένε σε νέο παραλήρημα

"Κάθε μέρα προσπαθούν να σε σκοτώσουν με χημικά". Πετράκος και Παπαθωμά αμφισβητούν την αφρικανική σκόνη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Απρ 2024 | 10:11

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω αφρικανικής σκόνης από το υπουργείο Υγείας - Ποιοι πρέπει να προσέχουν

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την επανεμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες.

ΝΕΟ ΣΚΙΤΣΟ 24 Απρ 2024 | 08:40

Η δυστοπική καλημέρα του Αρκά εν μέσω αφρικανικής σκόνης [εικόνα]

Η αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει τη χώρα, με τις εικόνες να είναι απόκοσμες και τον Αρκά να μας καλημερίζει με ένα σκίτσο που παραπέμπει σε ένα δυστοπικό μέλλον, ελέω κλιματικής κρίσης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 24 Απρ 2024 | 07:18

Με αφρικανική σκόνη ξύπνησε και σήμερα η Αττική - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα, πότε υποχωρεί το φαινόμενο [εικόνες]

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη χώρα, καθώς η αφρικανική σκόνη και οι υψηλές θερμοκρασίες "έπνιξαν" σχεδόν όλη την Ελλάδα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΕΙ 23 Απρ 2024 | 23:04

"Minerva Red": Το φαινόμενο που χτύπησε τη χώρα - Από τα ισχυρότερα επεισόδια αφρικανικής σκόνης των τελευταίων ετών

Το "Κόκκινο της Αθηνάς" - H επέλαση της αφρικανικής σκόνης όπως καταγράφηκε από δορυφόρο της NASA - 600 μικρογραμμάρια/κυβικό μέτρο καταγράφηκαν στην Κρήτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 23 Απρ 2024 | 20:43
ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 23 Απρ 2024 | 19:49

Αφρικανική σκόνη: Η νότια Ελλάδα έγινε... Σαχάρα - Κόκκινος ο ουρανός σε Αττική, Καλαμάτα και Ναύπλιο - Πρωτόγνωρες εικόνες

Ο ουρανός και η ατμόσφαιρα έχουν πάρει κόκκινο χρώμα και το σκηνικό σίγουρα δεν θυμίζει μια μεσογειακή χώρα, αλλά περισσότερο αφρικανική ή ασιατική - Τι πρέπει να προσέξετε, πότε υποχωρεί η σκόνη

ΑΠΟΚΟΣΜΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 23 Απρ 2024 | 17:26

Αφρικανική σκόνη: Θυμίζει... Κάιρο η Καλαμάτα - Κιτρίνισε ο ουρανός, αποπνικτική η ατμόσφαιρα [Εικόνες]

Ο ουρανός έγινε κίτρινος στην Καλαμάτα, θυμίζοντας σκηνικό που συναντάται στο Κάιρο, στο Ντουμπάι και άλλες αφρικανικές ή ασιατικές πόλεις.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΕΤΕΟ 23 Απρ 2024 | 14:30

Η αφρικανική σκόνη "έπνιξε" την Αθήνα: Απόκοσμο σκηνικό και αποπνικτική ατμόσφαιρα - Πότε "καθαρίζει" ο αέρας [εικόνες]

Η ορατότητα στην πρωτεύουσα είναι περιορισμένη και μετά δυσκολίας μπορεί κάποιος να δει μέχρι τη θάλασσα.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ 23 Απρ 2024 | 10:15

Συστάσεις για να προστατευτούμε από την αφρικανική σκόνη - Τι συμβουλεύει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Η αφρικανική σκόνη μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, κυρίως μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα, λέει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.