Follow us

Χαλκιδική: Ενα χωριό στο πλευρό δύο νέων που ακρωτηριάστηκαν σε ατύχημα

Στο πλευρό δύο νέων παιδιών, στους οποίους ύστερα από ένα τραγικό ατύχημα, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι, βρίσκεται ένα χωριό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Χαλκιδική: Ενα χωριό στο πλευρό δύο νέων που ακρωτηριάστηκαν σε ατύχημα

Στο πλευρό δύο νέων παιδιών, στους οποίους ύστερα από ένα τραγικό ατύχημα, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι, βρίσκεται ένα χωριό στη Χαλκιδική που προσπαθεί να στηρίξει οικονομικά τις προσπάθειες αποκατάστασης της υγείας τους.

Ωστόσο δεν είναι ένα οποιοδήποτε χωριό αφού έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «Γαλατικό χωριό» λόγω της αντίστασής του στην Επένδυση Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και πάνω «έπεσαν» πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας και όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε αυτό και όταν οι κάτοικοί του επέλεξαν να κλείσουν με μπλόκα την είσοδο και την έξοδο από αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Μαρία και ο Νίκος, από την Ιερισσό Χαλκιδικής, στις 31 Ιουλίου του 2016, ενώ επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα χτυπήθηκαν από ΙΧ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το ένα τους πόδι, από το γόνατο και κάτω για να σώσουν τη ζωή τους» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χριστιάνα Λεμπίδα, η οποία αποφάσισε να διοργανώσει μια κρουαζιέρα με το σκάφος, ιδιοκτησία της οικογένειάς της, προκειμένου τα έσοδα να δοθούν στους φίλους της.

«Η κρουαζιέρα με το Eirinikos Glassbottom, χωρητικότητας 150 ατόμων, θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Ουρανούπολης στις 11 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, με εισιτήριο 15 ευρώ» εξηγεί η κ. Λεμπίδα.

Ως πρώην συμμαθήτρια και φίλη της Μαρίας και του Νίκου -τα παιδιά φοίτησαν στο Αριστοτέλειο Γυμνάσιο-Λύκειο Ιερισσού- βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, όπως και όλο το χωριό που διοργανώνει εράνους για να βοηθήσει στα ιατρικά έξοδα.

«Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος για την αποκατάσταση της υγείας τους, χρειάζονται φυσικοθεραπείες και στη συνέχεια προσθετικά μέλη» λέει η κ. Λεμπίδα, η οποία μάλιστα καταγγέλλει ότι επειδή το ασθενοφόρο καθυστέρησε 2 ώρες να πάει στον τόπο του ατυχήματος, ο Νίκος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με καρότσα....

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 19 Απρ 2024 | 11:05

Ισχυρές καταιγίδες σε Πιερία, Λάρισα, Μαγνησία, Β. Εύβοια ως το μεσημέρι του Σαββάτου - Σύσκεψη στην Π. Προστασία

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ισχυρών καταιγίδων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας γίνεται σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

19 Απρ 2024 | 10:52
ΕΔΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ 19 Απρ 2024 | 10:42

Νίσυρος: "Επεσα σε παγίδα", λέει ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο - Υπάρχουν άλλες 7 καταγγελίες

Ο 50χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο στη Νίσυρο υποστηρίζει ότι έπεσε σε παγίδα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 19 Απρ 2024 | 08:10

Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Σε κρίσιμη κατάσταση οδηγός μηχανής

Ενα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ 19 Απρ 2024 | 07:44

Σε επιφυλακή ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και Κρατική Ασφάλεια λόγω Μέσης Ανατολής: Αυξημένα μέτρα ασφάλειας στην Ελλάδα

"Η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή μας επηρεάζει όλους. Κλεφτοπόλεμος και αντίποινα, είναι πιθανά να εκδηλωθούν σε όλον τον κόσμο", λέει η ΕΛΑΣ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 19 Απρ 2024 | 07:39

Γιατί ο ΠΟΥ εκφράζει "τεράστια ανησυχία" για τη γρίπη των πτηνών: Πόσο ασφαλές είναι να τρώμε αυγά, γάλα και κρέας

Τεράστια ανησυχία για την εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη αλλά και στους ανθρώπους, εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 19 Απρ 2024 | 07:04

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες: Ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Προ των πυλών βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας - εξπρές που θα χτυπήσει από το πρωί της Παρασκευής τη χώρα. Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 19 Απρ 2024 | 06:22
ΤΙ ΤΟΝ ΕΞΟΡΓΙΣΕ 18 Απρ 2024 | 23:39

Θεσσαλονίκη: "Δεν τη χτύπησα, σκόνταψε κι έπεσε"- Άλλη διάσταση δίνει ο αδερφός του νεκρού για τον τσακωμό με τη νύφη του

Ο 60χρονος την ώρα της κηδείας του αδελφού του φαίνεται να αντέδρασε σε μία φράση που εκστόμισε προηγουμένως η νύφη του.

ΣΤΟ MEGA 18 Απρ 2024 | 23:19

Αυτές είναι οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης: "Σας ζήτησαν ιστορικό;"

Στο σύνολό τους οι ερωτήσεις αξιολόγησης φθάνουν τις 18 - Αντιδρούν οι αστυνομικοί.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 22:44

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Θεσσαλία - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει 24 ώρες, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει έως το μεσημέρι του Σαββάτου - Η πρόγνωση σύμφωνα με το meteo

ΣΤΟ STAR 18 Απρ 2024 | 22:16

Άγιοι Ανάργυροι: Μήνυση κατά των αστυνομικών που δεν έκαναν τίποτα να σώσουν την Κυριακή - "Σε 5 λεπτά την ξεφορτώθηκαν"

"Την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν", αναφέρει ο πατέρας της Κυριακής.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18 Απρ 2024 | 21:45