Follow us

Ζωντάνεψαν μνήμες από την άγρια δολοφονία στο Στείρι Βοιωτίας

Το φρικιαστικό έγκλημα που συνέβη στο Στείρι Βοιωτίας και αναβίωσε στο Μικρό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ζωντάνεψαν μνήμες από την άγρια δολοφονία στο Στείρι Βοιωτίας

Ο χρόνος γύρισε πάλι πίσω για τους συγγενείς της Έφης Χαρατσή, στα τραγικά γεγονότα και τον άδικο θάνατό της το 2013, όταν ο κουνιάδος της την έσφαξε με 45 μαχαιριές μπροστά στα μάτια του γιού της που ήταν τότε 2,5 ετών. Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Ο 46χρονος δράστης Νίκος Π. είχε καταδικαστεί το 2014 πρωτοδίκως σε ισόβια και η εμφάνισή του στο δικαστήριο μετά από έξι χρόνια και ενώπιον των συγγενών του θύματος προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις τους καθώς απαιτούσαν από τον καθ΄ομολογίαν δράστη να δώσει εξηγήσεις για τη σφαγή της άτυχης Έφης.

Ασκώντας τότε έφεση ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας πάντως θεωρεί πως πρόκειται για ερωτικό έγκλημα, αφού ο δράστης ήταν ερωτευμένος με την Έφη, έναν έρωτα που όμως δεν είχε αποκαλύψει ποτέ. Υποστηρίζουν επίσης πως θαύμαζε και ζήλευε την οικογένεια του αδερφού του, αφού ο ίδιος δεν είχε καταφέρει να παντρευτεί.

Το χρονικό της σφαγής της άτυχης Έφης

Ήταν μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2013, όταν ο δράστης είπε στη μητέρα του, με την οποία έμενε στο ίδιο σπίτι, ότι θα πήγαινε δίπλα στου αδερφού του για να πιει καφέ. Ανυποψίαστη, η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στον φονιά της, ο οποίος της είπε ότι πήγε επίσκεψη για καφέ. Εκεί της έκοψε την καρωτίδα και στη συνέχεια έβγαλε το παιδί από το σπίτι, κλείδωσε την πόρτα και αυτοτραυματίστηκε.

Το παιδί γεμάτο αίματα ανέβηκε στον πάνω όροφο, στο σπίτι της γιαγιάς του, η οποία κατατρόμαξε όταν το είδε σε αυτή την κατάσταση. Αμέσως το πήρε αγκαλιά και το έπλυνε νομίζοντας πως είχε κάπου κοπεί. Όταν όμως διαπίστωσε πως το αγοράκι δεν είχε κανένα τραύμα, κατέβηκε αλαφιασμένη στο σπίτι που έμενε η 32χρονη με το σύζυγό της. Άρχισε να χτυπάει την πόρτα σαν τρελή, αλλά δεν της άνοιγε κανείς.

Οι γείτονες που έσπευσαν έσπασαν ένα παράθυρο και κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, όπου αντίκρισαν ένα φρικιαστικό θέαμα, την άτυχη κοπέλα, μητέρα δύο αγοριών 2,5 και 10 ετών, να κείτεται στο πάτωμα νεκρή, μέσα σε λίμνη αίματος, με κομμένο τον λαιμό της, ενώ δίπλα της, επίσης μέσα στα αίματα, ψυχορραγούσε ο δράστης, ο οποίος αφού σκότωσε την 32χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο άντρας μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφού είχε κόψει με το μαχαίρι τις φλέβες του και είχε μαχαιριές στην κοιλιά. Αν και η κατάστασή του κρινόταν εξαιρετικά σοβαρή, τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ερωτικό πάθος, ζήλεια και έγκλημα

Όταν ο δολοφόνος ικανοποίησε τα άρρωστα ένστικτά του, άφησε πάνω στο τραπέζι της κουζίνας ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο έγραφε: «Αυτή η γυναίκα ήταν καταστροφή στο σπίτι» και «Πλαστογραφία στα βιβλιάρια-Υπνωτικά σε μένα-με χάζεψε τελ.-συγγνώμη για όλα».

Μέχρι και σήμερα, ουδείς από την οικογένεια της Ευσταθίας μπορεί να πει με σιγουριά ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε τον Νίκο Παπαδημητρίου να προβεί στην αποτρόπαια δολοφονία. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 41χρονος φέρεται να ζήλευε τον αδελφό του επειδή είχε δημιουργήσει οικογένεια και να επιθυμούσε ερωτικά τη σύζυγό του.

Και αυτό γιατί ο αδελφός του ήταν κοινωνικά αποδεκτός, είχε το σεβασμό τόσο των γονιών του όσο και της τοπικής κοινωνίας ως ένας έντιμος και εργατικός οικογενειάρχης ενώ μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά τους διατηρούσαν δίκτυο επαφών με άλλες οικογένειες. Στον αντίποδα ο δράστης, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν είχε σχέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον γάμο, αν και είχε καημό να δημιουργήσει οικογένεια.

Με πληροφορίες από LamiaReport, Star κεντρικής Ελλάδας, dikastiko.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕ ΟΡΟΥΣ 02 Μαϊ 2024 | 11:21

Aποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Διαφώνησε ο εισαγγελέας

Με βούλευμα αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Ο εισαγγελέας ήταν αρνητικός για την αποφυλάκισή του

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 29 Απρ 2024 | 09:53

Λαμία: Τραυματισμός μαθητή μετά από πτώση μέσα σε σχολείο – Πώς συνέβη το περιστατικό

Ο 17χρονος έπεσε εντός περιφραγμένου χώρου στο 1ο Λύκειο Λαμίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΗ 25 Απρ 2024 | 18:40

Λαμία: Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών του δημοτικού - Τον κλωτσούσε στο κεφάλι και του έσπασε το δόντι

Ο πατέρας του τραυματισμένου παιδιού υπέβαλλε έγκληση κατά παντός υπευθύνου- Τι λέει η πλευρά του 11χρονου μαθητή.

ΠΛΕΙ ΟΦ 24 Απρ 2024 | 22:37

Super League: Παρέλαση τίτλου η ΑΕΚ, 3-0 τον ΠΑΟ - Έχασαν έδαφος Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Μεγάλο βήμα τίτλου έκανε η ΑΕΚ επικρατώντας εύκολα του Παναθηναϊκού, τη στιγμή που ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχασαν έδαφος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 23 Απρ 2024 | 09:34

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Λαμία - Καλαμπάκα: Κλείνουμε τις εκκρεμότητές μας με το παρελθόν

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε την αξία του έργου και τις αναπτυξιακές του δυνατότητες.

SUPER LEAGUE 21 Απρ 2024 | 21:23

"Πεντάρα" στη Λαμία ο Παναθηναϊκός με οδηγούς Ιωαννίδη και Μπακασέτα

Ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν "άνεμος" απ’ το "Αθανάσιος Διάκος" συντρίβοντας την Λαμία με 5-0.

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ 21 Απρ 2024 | 09:34

Πρόκληση στη Σπερχειάδα: Υψωσαν σημαία της χούντας σε αγροτικό συνεταιρισμό [εικόνες - βίντεο]

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τοπικό ρεπορτάζ, πήγε ο υπεύθυνος της αποθήκης, κατέβασε την σημαία της χούντας και ξαναύψωσε την ελληνική.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ 15 Απρ 2024 | 08:33

Αγριο φονικό στα Πατήσια: Γιατί ο 35χρονος σκότωσε τον 27χρονο σύντροφό του μπροστά σε δύο φίλες τους [βίντεο]

Σε ερωτική αντιζηλία οφείλεται η δολοφονία του 27χρονου με καταγωγή από την Κούβα, από τον 35χρονο σύντροφό του στα Πατήσια, το μεσημέρι της Κυριακής.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ 14 Απρ 2024 | 15:36

Πατήσια: Ερωτική αντιζηλία πίσω από την άγρια δολοφονία - Ζευγάρι με το θύμα ο 35χρονος δράστης

Σε ερωτική αντιζηλία συγκλίνουν οι τελευταίες πληροφορίες, πίσω από τη δολοφονία, μέσα σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αμερικής.

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ 14 Απρ 2024 | 13:41

Εγκλημα στα Πατήσια: Τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στα Πατήσια, αφού ένας 25χρονος Κουβανός δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 13 Απρ 2024 | 09:49

Αγιοι Ανάργυροι: "Την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει αν χωρίσουν" - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο της Κυριακής

Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους ήρθαν στη δημοσιότητα. Τι είπαν συνάδελφοι και φίλοι της Κυριακής.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤ 13 Απρ 2024 | 08:58

Αγιοι Ανάργυροι: Εγγραφες εξηγήσεις ετοιμάζουν οι αστυνομικοί για τη γυναικοκτονία της Κυριακής

Έως και… 20 μέρες θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της ΕΔΕ για την διερεύνηση των πειθαρχικών ευθυνών των έξι αστυνομικών του ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ 12 Απρ 2024 | 15:28

Σοκ στη Λαμία: Χτυπούσε τα παιδιά του και τα άφηνε νηστικά για τιμωρία - Απείλησε με καραμπίνα τον μεγάλο γιο

Όλα συνέβαιναν εν γνώσει της μητέρας των πέντε ανήλικων παιδιών στη Λαμία - Τα τέσσερα ήταν από προηγούμενο γάμο της γυναίκας.