Follow us

Ο Παύλος και το ατσάλινο τείχος στους φασίστες

Εξι χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα. Αυτό είναι το μόνο πρόσωπό τους

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ο Παύλος και το ατσάλινο τείχος στους φασίστες

Δεν άλλαξαν, δεν αλλάζουν και δεν θα αλλάξουν. Πο-τέ! Όποιο προσωπείο και να βάλουν. Διακατέχονται από ένα διαρκές μίσος. Βαθύ μίσος. Για ότι είναι διαφορετικό από αυτούς. Για οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουν και δεν δέχονται. Και δεν έχουν κανέναν άλλον τρόπο να εκφράσουν το μίσος τους, πλην της βίας.

Ήταν, είναι και θα παραμείνουν ανίκανοι να εκφραστούν πολιτικά. Να κάνουν διάλογο, να συζητήσουν. Όπως είχε πει κάποτε ο Μανώλης Γλέζος για τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Ναζί που η Χρυσή Αυγή αγαπά, "δεν πήγαιναν μακρύτερα από εκεί που έφτανε η σφαίρα τους".

Όπως αργότερα, στον ταραγμένο 20ό αιώνα μας, στην Ελλάδα μας, αποδεδειγμένοι συνεργάτες των Ναζί και άλλα "καλά παιδιά" βρήκαν θέση σε παρακρατικούς μηχανισμούς, φτάνοντας στο σημείο να αναγκάσουν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να αναρρωτηθεί, "επιτέλους ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο".

Οι σημερινοί παρακρατικοί, δεν πήγαν μακρύτερα από εκεί που έφτανε η λάμα του μαχαιριού τους. Η σιδερογροθιά και το λοστάρι τους. Ο συμμορίτικος "τσαμπουκάς" τους. Έδρασαν στις σκιές, επιτιθέμενοι. Και όταν συνελήφθησαν, μετά τα διάφορα "σόου" που επιχείρησαν να κάνουν, άρχισαν τα "δεν ξέρω, δεν είμαι μέλος, δεν ήμουν ποτέ πυρηνάρχης".

Οποία ντροπή! Αυτοί που δήλωναν "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους", που δήλωναν "αντισυστημικοί", που θα εξαφάνιζαν τους "λακέδες", κρύβονται πίσω από ακριβοπληρωμένους νομικούς, ψάχνουν για άλλοθι, επιρρίπτουν αλλού τις ευθύνες και τελικά φυλλορροούν.

Όπως σωστά είχε επισημάνει η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή, "τι θα κάνουν. Θα κάτσουν ήσυχα, ήσυχα".

Αυτοί που θα... άλλαζαν τον τόπο κατά τα άλλα.

Εύλογα όμως φυλλορροούν. Η πολιτική δεν είναι εξέδρα γηπέδου. Δεν είναι στενά σοκάκια. Θέλει λόγο, επιχειρήματα, στοιχεία και γνώση της επικοινωνίας. Κυρίως όμως απαιτεί να ακούς, να καταλαβαίνεις να αντιδράς αναλόγως και να έχεις προτάσεις.

Τι έδειξε η Χρυσή Αυγή από όλα αυτά; Τίποτα! Τσαμπουκάδες, δειλές επιθέσεις, και βία για τη βία. Ίχνος επιχειρημάτων, πλήρης απουσία σοβαρών προτάσεων. "Λούμπεν" λόγοι και παντού το βαθύ μίσος. Επιλεκτικό μάλιστα μίσος.

Δυστυχώς, για να τα καταλάβουν αυτά οι "παραπλανημένοι" ψηφοφόροι, υπάρχουν και αυτοί για να τα λέμε σωστά, έπρεπε να δολοφονηθούν δύο άνθρωποι. Ένας 27χρονος μετανάστης, ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας. Μόνο μετά αυτούς τους φόνους, μπόρεσε να συνειδητοποιήσει κάπως ο ψηφοφόρος πως αυτοί οι τύποι με τα σώματα και τα τατουάζ έκρυβαν μέσα τους έναν ύπουλο, δολοφονικό εαυτό. Πως όλη τους η δύναμη ήταν ένα "άτιμο" όπλο, όπως είναι το μαχαίρι.

Ένα τέτοιο μαχαίρι έβαλε τέλος στη ζωή του Φύσσα, επειδή οι "παλληκαράδες" δεν τον έκαναν καλά κι ας ήταν ένας. Σαν σήμερα πριν έξι χρόνια. Πριν τόσα ακριβώς χρόνια γίνονταν αναφορές για "γηπεδικές διαφορές" και διάφορα άλλα τέτοια. Η αλήθεια όμως ήταν μία: Ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσει μία ζωή. Χωρίς να κινδυνεύει, χωρίς να απειλείται.

Και άλλη μία αλήθεια: Ο Παύλος δεν είναι στη ζωή. Ούτε ο Λουκμάν. Κι όμως, ύψωσαν ατσάλινο τείχος στους ναζιστές δολοφόνους. Βοήθησαν να φανερωθεί το ποιόν τους. Ποιός είναι λοιπόν ο πραγματικά δυνατός;

--------------------

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 15 Απρ 2024 | 21:07

Θρίλερ με τον θάνατο του Γερμανού στην Ιεράπετρα: Δολοφονία τελικά - Θα γίνει εκταφή δύο μέρες μετά την κηδεία

Δηλώθηκε ως αιτία θανάτου ο καρκίνος που έπασχε, αλλά εικόνα από κάμερα ασφαλείας καταγράφει 45χρονο άνδρα να μπαίνει στο σπίτι του με κουκούλα και γάντια.

ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ 15 Απρ 2024 | 14:57

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Πήρε εξιτήριο από το Τζάνειο ο δολοφόνος της Κυριακής

Πήρε εξιτήριο από το Τζάνειο ο δολοφόνος της Κυριακής - Ο δράστης της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 15 Απρ 2024 | 14:12

Ηλιούπολη: Εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 36χρονου γιου στη σκανδάλη της καραμπίνας - Με αυτή σκότωσε τη μητέρα του

Αν και δεν εντοπίστηκε πυρίτιδα, βρέθηκαν αποτυπώματα του 36χρονου στη σκανδάλη της καραμπίνας που χρησιμοποιήθηκε στην Ηλιούπολη.

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 15 Απρ 2024 | 11:52

Βίντεο ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία στους Άγ. Αναργύρους: Η στιγμή που ο φρουρός αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει μπροστά του

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων είδε το φως της δημοσιότητας.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ 15 Απρ 2024 | 08:33

Αγριο φονικό στα Πατήσια: Γιατί ο 35χρονος σκότωσε τον 27χρονο σύντροφό του μπροστά σε δύο φίλες τους [βίντεο]

Σε ερωτική αντιζηλία οφείλεται η δολοφονία του 27χρονου με καταγωγή από την Κούβα, από τον 35χρονο σύντροφό του στα Πατήσια, το μεσημέρι της Κυριακής.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ 14 Απρ 2024 | 15:36

Πατήσια: Ερωτική αντιζηλία πίσω από την άγρια δολοφονία - Ζευγάρι με το θύμα ο 35χρονος δράστης

Σε ερωτική αντιζηλία συγκλίνουν οι τελευταίες πληροφορίες, πίσω από τη δολοφονία, μέσα σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αμερικής.

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ 14 Απρ 2024 | 13:41

Εγκλημα στα Πατήσια: Τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στα Πατήσια, αφού ένας 25χρονος Κουβανός δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 13 Απρ 2024 | 09:49

Αγιοι Ανάργυροι: "Την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει αν χωρίσουν" - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο της Κυριακής

Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους ήρθαν στη δημοσιότητα. Τι είπαν συνάδελφοι και φίλοι της Κυριακής.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤ 13 Απρ 2024 | 08:58

Αγιοι Ανάργυροι: Εγγραφες εξηγήσεις ετοιμάζουν οι αστυνομικοί για τη γυναικοκτονία της Κυριακής

Έως και… 20 μέρες θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της ΕΔΕ για την διερεύνηση των πειθαρχικών ευθυνών των έξι αστυνομικών του ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

ΤΑ ΕΚΡΥΨΕ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ 12 Απρ 2024 | 16:10

Τραγωδία στο Παρίσι: Πατέρας μαχαίρωσε τα παιδιά του τριών ετών και 20 μηνών "για να εκδικηθεί τη γυναίκα του"

Νέα τραγωδία με θύματα παιδιά στη Γαλλία - Το 2023, 60 παιδιά δολοφονήθηκαν στη χώρα από τους γονείς τους

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 12 Απρ 2024 | 11:55

Άγιοι Ανάργυροι: "Λύστε με, θέλω να φύγω από εδώ", φωνάζει μέσα από το νοσοκομείο ο γυναικοκτόνος της Κυριακής

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον 39χρονο γυναικοκτόνο της Κυριακής Γρίβα. "Θέλω να φύγω" φωνάζει μέσα από το νοσοκομείο.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 12 Απρ 2024 | 09:24

Αγιοι Ανάργυροι: Η οκτασέλιδη επιστολή του γυναικοκτόνου στην Κυριακή – "Γιατί μου λες ψέματα; Γιατί δεν με θέλεις;"

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η οκτασέλιδη επιστολή που είχε στείλει ο 39χρονος δολοφόνος στο θύμα του, Κυριακή Γρίβα,

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ 12 Απρ 2024 | 07:39

Ηλιούπολη: Σκότωσε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε μετά από τρεις ημέρες - "Κλειδί" το τηλεφώνημα της γιαγιάς

Ένα τηλεφώνημα της γιαγιάς του 36χρονου ήταν αυτό που οδήγησε στην κινητοποίηση της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη.