Follow us

Προβάδισμα Μπακογιάννη-Μώραλη, ντέρμπι για την β' θέση σε Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα αρνητική η εικόνα του κυβερνώντος κόμματος στους δήμους, όπου τουλάχιστον υπήρξε άμεση υποστήριξη υποψηφίου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Προβάδισμα Μπακογιάννη-Μώραλη, ντέρμπι για την β' θέση σε Θεσσαλονίκη

Σαφέστατο προβάδισμα νίκης στο β΄γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, έχει στον δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης, με το 41,67% που έλαβε χθες, καθώς και με την πολύ μεγάλη διαφορά του από τον δεύτερο στην τελική αναμέτρηση, τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος έλαβε το 16,96% των ψήφων.

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο, όμως, η θητεία του οποίου θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, όποιος από τους δυο και αν εκλεγεί δήμαρχος δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, λόγω της απλής αναλογικής που ίσχυσε στην κατανομή των εδρών. Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό με δέκα παρατάξεις να εκπροσωπούνται, αριθμός ρεκόρ μετά τη μεταπολίτευση.

Ειδικότερα -και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών- με καταγεγραμμένο το 98,41% των τμημάτων:

  • · Η παράταξη του κ. Μπακογιάννη «Αθήνα ψηλά» θα έχει 21 έδρες
  • · Η « Ανοιχτή Πόλη» του κ. Ηλιόπουλου 8 έδρες
  • · Η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι εσύ», που έλαβε το 13,8% των ψήφων, 6 έδρες
  • · Και η παράταξη « Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» του Ηλία Κασιδιάρη με 10,57 % των ψήφων, 5 έδρες.

· Από μια έδρα θα έχουν ο συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα», του Γιώργου Καραμπελιά με 2,2% των ψήφων που έλαβε, η «Αθήνα και πάλι Αθήνα» του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη με 2%, η παράταξη «Αθήνα το σπίτι μας» του Βασίλη Καπερνάρου με 1,57%, η « Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» του Πέτρου Κωνσταντίνου με 1,54% και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- ανταρσία σε κυβέρνηση -ΕΕ-κεφάλαιο» της Κωνσταντίνας Ρέππα με 1%.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το θρίλερ για τη δεύτερη θέση στον δήμο Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται το "θρίλερ" για το ποιος θα λάβει τη δεύτερη θέση στον δήμο Θεσσαλονίκης και θα διεκδικήσει την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου, τη δημαρχία της πόλης, με αντίπαλο τον Νίκο Ταχιάο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 60,84%, ο Νίκος Ταχιάος λαμβάνει 22,56% και ακολουθούν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 14,76% και ο Γιώργος Ορφανός με 14,41%.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι στην τέταρτη θέση με 13,51%, ενώ πιο πίσω βρίσκονται ο Σπύρος Βούγιας με 7,05%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 5,37% και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 4,45%.

Ακολουθούν ο Πέτρος Λεκάκης με 2,74%, ο Εφραίμ Κυριζίδης με 2,58%, ο Χάρης Αηδονόπουλος με 2,43%, ο Αντώνης Γαζάκης με 1,72% και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1,7%. Πιο πίσω βρίσκονται ο Γιώργος Ρακκάς με 1,27%, ο Ιωάννης Νασιούλας με 1,13%, ο Ιωάννης Κουριαννίδης με 1,12% και ο Ιωάννης Κούτρας με 1%.

Στο 0,99% είναι το ποσοστό που λαμβάνει ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, στο 0,94% ο Βασίλης Μωυσίδης και στο 0.25% ο Κωνσταντίνος Αναγνωσταράς.

Πειραιάς - Πάτρα

Ο Γιάννης Μώραλης πιθανότατα θα παραμείνει στη θέση του δημάρχου Πειραιά και για την επόμενη πενταετία καθώς έλαβε ποσοστό 45,39%, έναντι του 27,08% του Νίκου Βλαχάκου, με τον οποίον θα αναμετρηθεί στον β' γύρο. Ο Νίκος Μπελαβίλας του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε 15%.

Στον Δήμο Πατρέων, ο νυν δήμαρχος Νίκος Πελετίδης έχει σαφές προβάδισμα με 41,92% έναντι του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και του Νίκου Παπαδημάτου, οι οποίοι δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση με 14,13% και 13,86% αντίστοιχα.

Στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης ο νυν δήμαρχος Νικόλαος Μπάμπαλος πετυχαίνει άνετη νίκη με 41,67% και πιθανόν να αντιμετωπίσει στον β΄ γύρο τον Γεώργιο Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, που λαμβάνει 16,23%, ενώ ο Παντελεήμων Βλασσόπουλος λαμβάνει μέχρι στιγμής 14,68%.

Την επόμενη Κυριακή θα αναδειχτεί και ο δήμαρχος Λαρισαίων μεταξύ του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη (43,10%) και της Ρένας Καραλαριώτου (39,08%).

Αντίθετα, στον Δήμο Βόλου ο νυν δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος εξασφάλισε ήδη την επανεκλογή του, καθώς το ποσοστό που λαμβάνει υπερβαίνει το 56%.

Θρίαμβος για 14 στην Αττική

Θρίαμβος για 14 νυν δημάρχους οι δημοτικές εκλογές καθώς κατάφεραν να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης ο οποίος σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 74,19% ενώ εξίσου εντυπωσιακές ήταν οι νίκες για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη με 72,06% και Γιώργο Παπανικολάου στη Γλυφάδα με 78,56%. Μεγάλο ποσοστό (67,83%) και για τον δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση, τον Ανδρέα Κονδύλη στον Άλιμο με 68,29% και τον Γιάννη Κωνσταντάτο στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης με 68,39%.

Σε 51 δήμους της Αττικής θα υπάρξει και δεύτερος γύρος καθώς κανείς από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 50+1%.

Οι 14 δήμοι στους οποίους εκλέγονται δήμαρχοι στην Αττική από τον α΄γύρο οι εξής:

- Άλιμος, Ανδρέας Κονδύλης με 68,29
- Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με 72,06%
- Γαλάτσι, Γιώργος Μαρκόπουλος με 61,62%
- Γλυφάδα, Γιώργος Παπανικολάου με 61,62%
- Ελευσίνα, Αργύρης Οικονόμου με 54,64%
- Ελληνικό-Αργυρούπολη, Ιωάννα Κωνσταντάτο 68,39%
- Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης με 67,79%
- Μοσχάτο-Ταύρος, Ανδρέας Ευθυμίου με 60,41%
- Νίκαια-Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης με 64,12%
- Παπάγος-Χολαργός, Ηλίας Αποστολόπουλος με 54,6%
- Περιστέρι, Ανδρέας Παχατουρίδης με 74,19%
- Πόρος, Ιωάννης Δημητριάδης με 58,33%
- Σπέτσες, Παναγιώτης Λυράκης με 61,03%
- Ύδρα, Γιώργος Κουκουδάκης με 54,1%
- Φυλή, Χρήστος Παππούς με 57,21%.

Την εκλογή από την πρώτη Κυριακή εξασφάλισαν οι δήμαρχοι στους δήμους Τρικκαίων και Πύλης στον νομό Τρικάλων. Συγκεκριμένα, στον δήμο Τρικκαίων επανεξελέγη ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με ποσοστό 57,05%. «Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τα Τρίκαλα από το να πάνε μπροστά, κανείς δεν περισσεύει από το να πάμε τα Τρίκαλα μπροστά. Όλοι μαζί, από αύριο το πρωί συνεχίζουμε τον αγώνα για να κάνουμε τα Τρίκαλα έναν Δήμο ανοιχτό, με προοπτική, με υποδομές, έναν Δήμο στον οποίο θα χαίρεσαι να ζεις» δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου, για να προσθέσει: «Εξάλλου, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για την πόλη, τους συνοικισμούς και τα χωριά. Το γιορτάζουμε σήμερα και από αύριο στρωνόμαστε και πάλι στη δουλειά».

Στον δήμο Πύλης έχουμε εκ νέου ανανέωση της θητείας του δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, με ποσοστό 51,73%. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους σε εμένα προσωπικά και σε όλο τον συνδυασμό μας «Πρώτα ο άνθρωπος» και την μεγάλη νίκη που μας έδωσαν. Οι δεσμοί μας με όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, ήταν και συνεχίζουν να είναι στενοί, αφού μας συνδέουν κοινοί αγώνες, κοινές προσπάθειες και αγωνίες για την ανάπτυξη και το μέλλον αυτού του τόπου. Θα είμαι και τη δεύτερη θητεία ο δήμαρχος όλων των δημοτών και το γραφείο τόσο το δικό μου, όσο και όλων των συνεργατών στη νέα δημοτική Αρχή, θα είναι πάντα ανοιχτά στον κάθε δημότη, είτε μας ψήφισε είτε όχι» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μαράβας.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Απρ 2024 | 16:14

Η κόρη της Φώφης Γεννηματά αποκάλυψε ποιος είναι ο "εκλεκτός" της ενόψει Ευρωεκλογών [εικόνες]

Η γνωριμία της Αιμιλίας Ντέκα με τον Γιώργο Τσούμα μετράει αρκετά χρόνια.

ΔΗΚΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ 28 Απρ 2024 | 14:39

"Σόου" Μπάιντεν στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών: Έχω για αντίπαλο ένα 6χρονο [βίντεο]

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τήρησε την παράδοση των ... αιχμηρών σχολίων.

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 26 Απρ 2024 | 20:52

Σήκωσε το γάντι ο Μπάιντεν - Είπε "ναι" σε ντιμπέιτ με τον Τραμπ

Ο Τραμπ είχε προκαλέσει τον Μπάιντεν να δεσμευτεί σε ντιμπέιτ, προτείνοντας στον Δημοκρατικό να αντιπαρατεθούν "οποτεδήποτε και οπουδήποτε".

ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ 24 Απρ 2024 | 09:22

Βόρεια Μακεδονία: Σε εξέλιξη οι προεδρικές εκλογές - Ποια είναι το φαβορί

Σε εξέλιξη είναι οι προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 24 Απρ 2024 | 07:36
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 14 Απρ 2024 | 14:56

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 35.000 ψήφισαν μέχρι το μεσημέρι - Ανοιχτές οι κάλπες μέχρι τις 8 το βράδυ [εικόνες]

Με αρκετή συμμετοχή και ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία για τις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

14 Απρ 2024 | 10:05

ΣΥΡΙΖΑ: O "οδικός χάρτης" για τις προκριματικές εκλογές - Ανοιξαν οι κάλπες

Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Μαϊ 2024 | 19:43

Κυριάκος Μητσοτάκης για πρόγραμμα μαστογραφίας "Φώφη Γεννηματά": Όλες οι δικαιούχοι να το αξιοποιήσουν - Η πρόληψη σώζει

"Το πρόγραμμα "Φώφη Γεννηματά" επεκτάθηκε και για γυναίκες 45-49 και 70-74 ετών", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις δωρεάν μαστογραφίες

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 10 Μαϊ 2024 | 18:18

Η "κόντρα" Μητσοτάκη - Κασσελάκη στο TikTok και τα πρόσωπα που είναι πίσω από τους λογαριασμούς των δύο πολιτικών αρχηγών

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τους λογαριασμούς των δύο πολιτικών αρχηγών; Ποιοι είναι οι εμπνευστές των αναρτήσεων στα social media;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 10 Μαϊ 2024 | 18:12

Στέφανος Κασσελάκης για Άδωνι Γεωργιάδη: Επιβεβλημένη η απομάκρυνσή του από τον πρωθυπουργό

"Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε στο υπουργείο Υγείας με έναν στόχο Τη διάλυση του ΕΣΥ", αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 10 Μαϊ 2024 | 15:47

Επιστολική ψήφος: Τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι μόλις λάβουν τον φάκελο - Βήμα βήμα η διαδικασία

Σε ποια διεύθυνση αποστέλλεται ο φάκελος της επιστολικής ψήφου - Ποιος τον παραλαμβάνει - Πώς ψηφίζουν οι εκλογείς.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Μαϊ 2024 | 14:06

Συγκίνηση στην κηδεία του Φοίβου Ιωαννίδη: "Η εξουσία δεν τον αλλοίωσε ποτέ", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο κ. Ανδρουλάκης στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε, ανέφερε για τον Φοίβο Ιωαννίδη ότι ήταν "ένα μυθικό πολιτικό πρόσωπο", μια προσωπικότητα με ήθος.

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ 10 Μαϊ 2024 | 13:47

Γιατί οι δημοσκόποι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά με το ποσοστό του Κασσελάκη στις ευρωεκλογές - Όλα παίζονται

Εχει αλλάξει η εκλογική βάση του κόμματος και είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη.