Follow us

Κάλπες σε Καισαριανή, Μάνδρα και Τροιζηνία Μεθάνων

Επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή στους Δήμους Καισαριανής, Μάνδρας και Τροιζηνίας Μεθάνων. Από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ ανοιχτές οι κάλπες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κάλπες σε Καισαριανή, Μάνδρα και Τροιζηνία Μεθάνων

Στις κάλπες προσέρχονται και πάλι οι εκλογείς των Δήμων Καισαριανής, Μάνδρας Ειδυλλίας και Τροιζηνίας Μεθάνων, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, καθώς κρίθηκε από τα αρμόδια δικαστικά όργανα ότι οι προηγούμενες εκλογές δεν είχαν διεξαχθεί σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων οι εκλογείς καλούνται να επιλέξουν εκτός από τη νέα δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα νέα δημοτικά συμβούλια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δημότες θα βάλουν σταυρούς στους υποψήφιους των συνδυασμών, ενώ αν δεν υπάρξει συνδυασμός που θα συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων οι εκλογές θα επαναληφθούν μεταξύ των δύο πρώτων την επόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

Στη Μάνδρα Αττικής ακυρώθηκε η εκλογή του Γεωργίου Δρίκου (Νέα Εποχή), που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, έπειτα από ένσταση των Ιωάννας Κριεκούκη, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (δεύτερη στην κατάταξη), και του Θανάση Πανωλιάσκο (Δημοκρατική Συνεργασία), που είχε καταταγεί τρίτος. Έγινε δεκτό πως τα ψηφοδέλτια του κ. Δρίκου είχαν άλλο μέγεθος και διαφορετικό σχήμα.

Στο δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων στήνονται εκ νέου στις κάλπες έπειτα από ένσταση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» και υποψήφιου δημάρχου στις εκλογές του Μαΐου Σάββα Αθανασίου, την οποία έκανε δεκτή το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και ακύρωσε τις εκλογές στον εν λόγω δήμο. Στην ένστασή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά ο κ. Σάββας Αθανασίου υποστήριξε ότι του έκοψαν αδικαιολόγητα 10 υποψηφίους συμβούλους. Οτι άλλαξαν το όνομα του συνδυασμού και κινδυνεύσαν να μην καταθέσουν ψηφοδέλτια και ότι δεν ανακήρυξαν μετά τις εκλογές τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Παπουτσή και χρειάσθηκε να εκδοθεί διορθωτική απόφαση, ύστερα από ένσταση.

Στη περίπτωση του δήμου Καισαριανής η διαδικασία είναι λιγότερο περίπλοκη καθώς η εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών και οι εκλογείς δεν απαιτείται να ψηφίσουν για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν ανάλογα με τα ποσοστά που θα εξασφαλίσουν οι συνδυασμοί στους οποίους ανήκουν και προκρίνονται με βάση τους σταυρούς που είχαν λάβει στις εκλογές το Μάιο.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε ότι πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Καισαριανής μεταξύ του εκλεγέντα δημάρχου Γεώργιου Κοντόσταυλου (Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής), ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, και του Ηλία Σταμέλου (Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής), που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ. Ο κ. Σταμέλος έμεινε εκτός επαναληπτικού γύρου για μία ψήφο, κατέθεσε ένσταση, και το δικαστήριο έκρινε ότι κακώς δεν του προσμετρήθηκαν 9 ψηφοδέλτια που είχαν κριθεί άκυρα από τις εφορευτικές επιτροπές.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 07:00π.μ. μέχρι τις 19:00 μ.μ.. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το που ψηφίζουν στα τηλέφωνα 213 136 1500, 213-2065066 ή στο http://katalogoi.ypes.gr/


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΛΛΑΓΗ 31 Μαρ 2024 | 23:57

Εκλογές στην Τουρκία: "Αυτή είναι μόνο αρχή" δηλώνει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μετά την 1η θέση στην επικράτεια από το 2002

"Το CHP δίνει πλέον το παρών όχι μόνο στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου, αλλά σε κάθε περιοχή της Τουρκίας" δήλωσε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ 31 Μαρ 2024 | 20:13

Τουρκία: Θρίαμβος Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Ήττα Ερντογάν και σε Άγκυρα και Σμύρνη - Στη 2η θέση το κυβερνών κόμμα στην επικράτεια

Επικράτηση της αντιπολίτευσης και στους τρεις μεγάλους δήμους - Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη - Ήττα Ερντογάν που τα είχε δώσει όλα στη μάχη της Κωσταντινούπολης

ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 31 Μαρ 2024 | 17:42

Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα - Αγωνία για την Κωνσταντινούπολη - Ερντογάν: "Να προστατεύσουμε τις κάλπες"

Στις 9μμ ξεκινούν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα - Στην Κωνσταντινούπολη στρέφεται το ενδιαφέρον - "Να προστατεύσουμε τις κάλπες και τις ψήφους" λέει ο Ερντογάν

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΑΧΗ 31 Μαρ 2024 | 11:44

Ανάλυση: Γιατί οι κάλπες των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία κρίνουν το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν

Τι σημαίνει για τον Ερντογάν να "ξαναπάρει την Πόλη" - Γιατί είναι κρίσιμο για το μέλλον του με ορίζοντα τις προεδρικές κάλπες του 2028 - Μάχη Ιμάμογλου vs Κουρούμ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 31 Μαρ 2024 | 00:26

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Μονομαχία Ερντογάν - Ιμάμογλου στη μάχη της Κωνσταντινούπολης - Ανοιξαν οι κάλπες

Ο Ερντογάν ανέλαβε προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας - Αμφίρροπη η μάχη μεταξύ του νυν δημάρχου, Ιμάμογλου και του εκλεκτού του Τούρκου προέδρου, Κουρούμ.

ΠΑΣΟΚ 26 Απρ 2024 | 22:55

Επίθεση Ανδρουλάκη στη ΝΔ από την Πρέβεζα: "Να κλείσει επιτέλους αυτή η εποχή της αλαζονείας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού γιατί στις επόμενες εθνικές εκλογές "η πρώτη κυρίαρχη θα πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ".

ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ 26 Απρ 2024 | 22:32

"Θόλους" 2 δισ. ευρώ θέλει να φτιάξει η Ελλάδα - Το αντιαεροπορικό και anti-drone αμυντικό σύστημα που εξήγγειλε ο Δένδιας

"Κοιτάξτε το πρόγραμμα drone της γειτονικής μας Τουρκίας. Εμείς απέναντι σε αυτά πρέπει να έχουμε μια έλλογη απάντηση" υποστήριξε ο Υπουργός Άμυνας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Απρ 2024 | 21:29

Νέα επίθεση Καλλιάνου στο "Αττικόν": 23 λόγοι που θα κινηθεί νομικά- "Μόλις έσβησε ο πατέρας μου, αμέσως βρέθηκε ΜΕΘ"

"Το επιχείρημα του νοσοκομείου "Αττικόν" ότι επειδή ήταν πατέρας Βουλευτή, αν έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ειδική μεταχείριση, είναι γελοίο" αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 26 Απρ 2024 | 20:38

Μητσοτάκης για το Εθνικό Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε, σώζει ζωές

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου "Προλαμβάνω"

ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 26 Απρ 2024 | 20:23

"Καρφιά" Σαμαρά στην κυβέρνηση: "Γιατί δεν έχει προχωρήσει σε διεθνείς πρωτοβουλίες για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο;"

"Τα όσα ανήκουστα συνέβησαν πρόσφατα με το ψήφισμα για το Κόσοβο δεν εκφράζουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό!", είπε ο Αντώνης Σαμαράς για την έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη

26 Απρ 2024 | 18:43

Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου "Προλαμβάνω"

Η εκδήλωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου "Προλαμβάνω" πραγματοποιείται στο "Ίδρυμα Βασίλης και Ελίζα Γουλανδρή".

ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΔΙΚΗ 26 Απρ 2024 | 18:15

Στο εδώλιο τον Ιούνιο ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Σε δίκη και ένας δικηγόρος που κατηγορείται ότι μετείχε στις επαφές των υποψηφίων τότε βουλευτών με τον Ηλία Κασιδιάρη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 26 Απρ 2024 | 17:57

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει προανακριτική για "το μπάζωμα των Τεμπών"

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για το "μπάζωμα" στα Τέμπη οι Τριαντόπουλος, Παπαδόπουλος, Πλεύρης και Ράπτη.