Follow us

Κικίλιας: Σε ελληνικό κέντρο αποκατάστασης η 8χρονη Αλεξία

Διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός Υγείας μετά το αίτημα των γονέων να μεταφερθεί η κόρη τους, που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, στο εξωτερικό

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κικίλιας: Σε ελληνικό κέντρο αποκατάστασης η 8χρονη Αλεξία

Με αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου που αφορά την αποκατάσταση της υγείας της οκτάχρονης Αλεξίας Σαμαρτζή η οποία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, έχουν πρώτ' απ' όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Για όλα τα περιστατικά που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιστημονικό ρόλο και απαρτίζεται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, παίρνει αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά στοιχεία και γνώμονα τη θεραπεία των ασθενών».

Οι γονείς της Αλεξίας, όπως έχουν δηλώσει, επιθυμούν το παιδί τους να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στη Γερμανία προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού τους.

Όμως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας (και όχι στη Γερμανία) όπως αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός Υγείας, ο οποίος εξηγεί ότι «πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και γνώμονα την αποκατάσταση και τη θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού».

«Είμαστε εδώ ως υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε, να αγκαλιάσουμε και να προσπαθούμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν. Πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι ταυτόχρονα και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν. Προφανώς πάντα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή για να υπάρχει η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά των μικρών παιδιών», καταλήγει στη δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΜΑΡΙΝΙΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ 03 Απρ 2024 | 09:47

Τζένη Μπαλατσινού: Στο μάθημα κολύμβησης του τρίχρονου γιου της με μαρινιέρα και denim τζάκετ

Η Τζένη Μπαλατσινού και ο γιος της Παναγιώτης Αντώνιος Κικίλιας έκαναν μια σπάνια εμφάνιση στην Αθήνα με casual look. Η μαρινιέρα και ο τρίχρονος στο καρότσι.

24 Μαρ 2024 | 10:25
ΚΙΚΙΛΙΑΣ 21 Μαρ 2024 | 20:00

Πυρόσβεση: Τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό δόγμα - Άμεση κινητοποίηση εναέριων μέσων, τουλάχιστον δύο οχήματα στο σημείο

Οι λιγότερες ενάρξεις πυρκαγιών, η πρόληψη, η καλύτερη επιχειρησιακή οργάνωση και η άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσων αποτελούν ορισμένα από τα σημεία κλειδιά του νέου επιχειρησιακού δόγματος του Πυροσβεστικού Σώματος

ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ 20 Απρ 2024 | 11:26

Καρφιά της ΝΔ για τη δήλωση Φαραντούρη (ΣΥΡΙΖΑ) ότι το ΒΒΒ της Standard & Poor’s "δεν τρώγεται": "Λαϊκισμός και ασχετοσύνη"

"λαϊκισμός, χυδαιότητα, ψέματα και ασχετοσύνη". Το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για όσα είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης.

ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ 20 Απρ 2024 | 11:15

Άσκηση "Stolen Cerberus": Το θηριώδες C-130J των ΗΠΑ στην Ελευσίνα [εικόνες - βίντεο]

Η άσκηση "Stolen Cerberus" πραγματοποιείται από το 2013 και κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

ΕΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 20 Απρ 2024 | 11:00

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας – Την Τρίτη αρχίζει η επεξεργασία του στην επιτροπή

Προβλέπεται η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και στη χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της χώρας.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Απρ 2024 | 10:57

Οι "ποτάρες" των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη σε κουβανέζικο μπαρ στου Ψυρρή [εικόνες]

Στο Dos Gardenias, ένα μπαρ στου Ψυρρή με άρωμα... Κούβας, τα χαμόγελα, τα πηγαδάκια και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20 Απρ 2024 | 10:39

Ξεκινά η "ναυτική εβδομάδα" Κασσελάκη: Περιοδεία σε 27 νησιά μέσα σε 9 μέρες - "Γεννιέται ένα κίνημα από κάτω προς τα πάνω"

Η περιοδεία θα διαρκέσει έως τη Μεγάλη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί 27 νησιά.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 20 Απρ 2024 | 09:19

Γιατί ο Μητσοτάκης σταματάει να ασχολείται με τον Κασσελάκη - Η νέα στρατηγική του μέχρι τις εκλογές

Άλλωστε και χθες από την Μυτιλήνη, ο Κυρ. Μητσοτάκης απέφυγε αναφορές στην αντιπολίτευση και δεν "άγγιξε" τον Στέφανο Κασσελάκη.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 19 Απρ 2024 | 22:20

Ευρωεκλογές 2024: Οι 8 νέοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ - Ο ηθοποιός Αεράκης από τον "Σασμό" και ο Κρητικός γιατρός Ξυλούρης

Οι οκτώ νέοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ 19 Απρ 2024 | 21:44

"Μανιφέστο" Κασσελάκη για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση σε Μητσοτάκη, Αυτιά και... Μελέτη - Τι είπε για το "θαύμα" της βάπτισής του

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε επανειλημμένα για "προοδευτική Αριστεία", ενώ ανέλυσε τις θέσεις του για Ισραήλ και Παλαιστίνη - Ο χαιρετισμός στον Αλέξη Τσίπρα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 19 Απρ 2024 | 21:21

Βόλος: Φοιτητές αριστερών παρατάξεων διέκοψαν την εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου - Δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε "απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν σ’ έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο της πολιτείας να μιλήσει".

ΠΑΣΟΚ 19 Απρ 2024 | 20:27

"Κεραυνοί" από Γιαννακοπούλου: "Πώς θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Αστυνομία; 107 επίορκοι συνεχίζουν να υπηρετούν"

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, απευθύνει ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.