Follow us

Οργή ΝΔ για τις επιθέσεις σε εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονες επιθέσεις εξαπέλυσαν αντιεξουσιαστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε εκδηλώσεις της ΝΔ. Θύελλα αντιδράσεων και καταδίκη από το υπ. Προστασίας του Πολίτη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Οργή ΝΔ για τις επιθέσεις σε εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονες επιθέσεις εξαπέλυσαν αντιεξουσιαστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε εκδηλώσεις της ΝΔ. Θύελλα αντιδράσεων και καταδίκη από το υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στην Αθήνα σε άνδρες της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρώην πρόεδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και του βουλευτή του κόμματος Βασίλη Κικίλια σε κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού. Oμάδα περίπου 15 ατόμων εξήλθε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο επιτέθηκε με πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νότης Μηταράκης, το αμάξι του οποίου ήταν ένα εκ των δύο που δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε διπλανό ξενοδοχείο είχε εκδήλωση η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα με τον κ. Μηταράκη να διακόπτει για να την πληροφορεί για την επίθεση, ενώ την κάλεσε να βγει έξω για να δει τις ζημιές.

Σχεδόν ταυτόχρονα αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη, έξω από χώρο που έδινε ομιλία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια, οι αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε ένδειξη συμπαράστασης στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη και το αίτημά του για άδεια.

ΝΔ για τις επιθέσεις: "Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της"

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ προσθέτοντας πως η επίθεση αυτή συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. «Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Όλ. Γεροβασίλη: Απερίφραστα καταδικαστέες οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο αναφέρεται:

«Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

Α. Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα

Εξερχόμενος της εκδήλωσης στην οποία είχε παραστεί, και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα.

Αδ. Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

Η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο της καθημερινής ζωής στην Αθήνα, σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: "Μετά τα σπασίματα στη Βουκουρεστίου την περασμένη εβδομάδα, το σημερινό επεισόδιο στην οικία του αμερικανού πρέσβη, έρχονται στη λεωφόρο Συγγρού σε έναν μεγάλο χώρο με αστυνομία έξω, σε μία εκδήλωση που είναι παρών ο πρώην πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πολλοί βουλευτές για να τιμήσουμε τον κ.Νίκο Μακρόπουλο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται στη χώρα μας. Δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, γι' αυτό χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή».

Ολ. Κεφαλογιάννη: Στο έλεος κουκουλοφόρων η Αθήνα

Από την πλευρά της η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι η Αθήνα είναι στο έλεος μιας ομάδας που δρα ανενόχλητη και η κυβέρνηση τής κλείνει το μάτι.


Ν. Μηταράκης: Ενημέρωσα την κ.Παπακώστα

«Είναι απίστευτό αλλά στην Αθήνα του 21ου αιώνα, θεωρείται φυσιολογικό να βγουν από ένα πανεπιστήμιο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ναός της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, 40 άτομα ανενόχλητα να σπάσουν αυτοκίνητα. Έξω από πολιτική εκδήλωση στην οποία παρίσταται ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να μην γίνει καμία προσαγωγή, καμία σύλληψη και ίσως για μερικούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτό να φαντάζει φυσιολογικό. Είναι απίστευτη η ανασφάλεια που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες, είναι καιρός αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης λίγο μετά την επίθεση και πρόσθεσε:

«Πήγα πεζός σε διπλανό ξενοδοχείο όπου η κυρία Παπακώστα είχε μία κομματική της εκδήλωση, την πλησίασα και την ενημέρωσα γι' αυτό που συμβαίνει και η ίδια απάντησε "θα ενημερώσω"», ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος δεν έχει καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσει με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Οργή ΝΔ για τις επιθέσεις σε εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Οργή ΝΔ για τις επιθέσεις σε εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη - εικόνα 2

Οργή ΝΔ για τις επιθέσεις σε εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη - εικόνα 3

Φωτο: INTIMEnews, Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

18 Απρ 2024 | 20:55

Στη Λέσβο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης - Το πρόγραμμα της επίσκεψής του

Οι σταθμοί Μητσοτάκη κατά την αυριανή επίσκεψή του στη Λέσβο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 18 Απρ 2024 | 20:45

Ο Κασσελάκης αποφάσισε την καρατόμηση Παπανώτα όσο ήταν στις ΗΠΑ, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ - Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης

Προσπάθεια αποσύνδεσης της ανακοίνωσης Κασσελάκη, από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για Παπανώτα - Κριτική από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που εξέφρασε για ΝΑΤΟ, Ισραήλ και Ουκρανία

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 18 Απρ 2024 | 20:44

"Μετωπική" Φάμελλου-Σκυλακάκη: "Ιδιωτικοποιείτε το νερό στη Θεσσαλία" - "Λέτε τερατώδη ψέματα"

Ο Σ. Φάμελλος ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας - Η απάντηση Σκυλακάκη.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΟΛΤ 18 Απρ 2024 | 19:05

Οι "Πράσινοι - Οικολογία" κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές μαζί με τον Κόσμο του Πέτρου Κόκκαλη

Συνολικά 8 μέλη των Πρασίνων- Οικολογία θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

ΣΥΡΙΖΑ 18 Απρ 2024 | 18:38

Στροφή 180 μοιρών από Γκλέτσο για Κασσελάκη: Μιλάει για "τσίρκο", για "επίδειξη πλούτου" και θέμα ταυτότητας

"Τι απογοήτευση είναι αυτή, αυτό το παιδί, μέσα στη μεγάλη μας θλίψη για τη φυγή του Αλέξη του Τσίπρα. Το αντιμετωπίσαμε σοβαρά…" έγραψε ο Απόστολος Γκλέτσος.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 18:36
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Απρ 2024 | 18:19

Κόντρα Βελόπουλου - Θεοχάρη για την υποψηφιότητα Μπελέρη: "Είστε πατριδοκάπηλοι" - "Θα μείνεις με το πολιτικό μπεγλέρι"

Ο Βελόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ για πατριδοκαπηλία και παιχνίδια με τον Ράμα - Η έντονη αντίδραση Θεοχάρη.

ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ 18 Απρ 2024 | 18:06

Αχτσιόγλου και Μπεκατώρου "τελείωσαν" τον Παπανώτα- Κακή αρχή για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πανελίστας κ. Παπανώτας δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 18 Απρ 2024 | 17:18

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα - Αδικαιολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας στα θαλάσσια πάρκα

"Κλείδωσε" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για την αντίδραση της Τουρκίας με τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο.

ΕΥΡΩΚΛΟΓΕΣ 2024 18 Απρ 2024 | 16:46

ΣΥΡΙΖΑ: Τη θέση του Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο παίρνει ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι γιος της πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα

"ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΟΥ" 18 Απρ 2024 | 15:48
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ 18 Απρ 2024 | 15:18

Αλέξης Γεωργούλης: Όταν έμαθα για την καταγγελία σε βάρος μου διαλύθηκα, μου κόπηκε το αίμα [βίντεο]

Ο Αλέξης Γεωργούλης δήλωσε ότι έμαθε για την καταγγελία της Χρονοπούλου σε βάρος του δύο ημέρες πριν τους δημοσιογράφους.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 18 Απρ 2024 | 15:17

Δώρο Πάσχα: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί στους εργαζόμενους - Πώς να το υπολογίσετε

Το Δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου