Follow us

ΠΡΑΤΤΩ: Μας κάνουν επιθέσεις με όρους μαφίας και υποκόσμου

Συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΠΡΑΤΤΩ το Σάββατο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΡΑΤΤΩ: Μας κάνουν επιθέσεις με όρους μαφίας και υποκόσμου

Oι πρόσφατες πολιτικές επιλογές που, σύμφωνα με το ΠΡΑΤΤΩ, γεννούν νέα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα και η Αριστερά, η πολιτική συμμαχιών και η συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης ενόψει και των εκλογών, το διεθνές σκηνικό, εσωτερικά προβλήματα συνδεόμενα με την εξωτερική πολιτική, η πορεία της οικονομίας, οι προοπτικές το 2019 και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΡΑΤΤΩ. Η συνεδρίαση θα γίνει το Σάββατο, 6 Απριλίου, στις 11:30 το πρωί.

Την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα κάνει ο Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, Ν. Κοτζιάς. Θα αναφερθεί στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται διεθνώς και στη χώρα μας, και απαιτούν διαφορετικές απαντήσεις από αυτές που δίνονται σήμερα. Θέση του ΠΡΑΤΤΩ είναι ότι η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού απαιτεί μια διαφορετική κοινωνική και οικονομική πολιτική. Απαιτεί αναδιάταξη των κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών. Συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης και κυβέρνηση διαφορετική από την κυβέρνηση Σωτηρίας, όπως τη γνωρίσαμε. Κυβέρνηση που θα είναι μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό και τις πρακτικές του. Κυβέρνηση που θα εφαρμόσει σύγχρονη πολιτική ανάπτυξης και θα είναι το κάστρο ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν την Ελλάδα αποικία χρέους. Πατριωτική κυβέρνηση που θα αναβαθμίσει περαιτέρω την Ελλάδα και θα προασπίζεται δημοκρατικά τα δίκαια της, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εθνική της ακεραιότητα.

Το ΠΡΑΤΤΩ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, υποστηρίζει την ανάγκη να διαμορφωθεί μια Δημοκρατική Παράταξη, πατριωτική, προοδευτική, αριστερή, που να εκφράσει τις παραγωγικές, ταλαντούχες και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας στη δεύτερη εποχή των μηχανών και της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

Μαζί με την αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και την καταγραφή σειράς προτάσεων, για μια πιο αναπτυξιακή και φιλολαϊκή οικονομική πολιτική, θα διατυπωθούν προτάσεις για τομείς που συνδέονται με την ταυτότητα των Ελλήνων, τον πατριωτισμό, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Αναφορά θα γίνει στην προσπάθεια των κυρίαρχων τάξεων της χώρας να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Α. Τσίπρα και να τη φθείρουν, αν όχι συνολικά, τουλάχιστον, σημαντικά στελέχη της. Στόχος να αποδιοργανώσει μακροχρόνια την Αριστερά και να καθυποτάξει όσο το δυνατόν περισσότερο το κυβερνών σήμερα τμήμα της.

Ιδιαίτερη επίθεση, με μεθόδους μαφίας και υποκόσμου, κάνει το σύστημα σε βάρος του ΠΡΑΤΤΩ, προκειμένου να φθείρει τον πιο καθαρό εταίρο της κυβέρνησης και να κόψει τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για τη συσπείρωση της Πατριωτικής Αριστεράς στην Κίνηση, υποστηρίζει επίσης το ΠΡΑΤΤΩ.

Κατά το κλείσιμο των εργασιών, η Κεντρική Επιτροπή θα ψηφίσει Πολιτική Απόφαση, που θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ 23 Απρ 2024 | 16:07

Μητσοτάκης: Θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ η αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία από τον "Daniel" και τον "Elias"

Οι τρεις επισημάνσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που τόνισε ότι "οι πόροι του Προϋπολογισμού προφανώς δεν είναι ατελείωτοι"

ΚΟΝΤΡΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 23 Απρ 2024 | 15:00

Γιατί η Ομάδα Αλήθειας επιτίθεται στην υποψήφια Ιφιγένεια Μουμτζή: Το βίντεο για τον θάνατο του Φίλιππου από το Λονδίνο

Η Ομάδα Αλήθειας έβαλε στο στόχαστρό της την ανιψιά του Σάκη Μουμτζή, Ιφιγένεια.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 23 Απρ 2024 | 14:49

Γεράκης (Marc) για ευρωεκλογές: Το παράδοξο με το ΠΑΣΟΚ και γιατί κινδυνεύει να είναι ο μεγάλος χαμένος

Εφικτό θεωρεί ο Θ. Γεράκης τον στόχο του 33% για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές - Ο κίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ και πώς θα διαχειριστεί ο Κασσελάκης το αποτέλεσμα της κάλπης.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ 23 Απρ 2024 | 14:42

Βολές από μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασσελάκη: Ζούμε από θαύμα, δεν χρειαζόμαστε θαυματοποιούς

H αιχμηρή δήλωση για τους θαυματοποιούς που δεν χρειαζόμαστε είναι από τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βασιλειάδη.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 23 Απρ 2024 | 13:53

Στέφανος Κασσελάκης: Θα καλούσε τον Μητσοτάκη στον γάμο του; - Το Q&A στο Instagram - Τι είπε για τα κοντομάνικα

O Στέφανος Κασσελάκης στο Instagram, δέχτηκε ερωτήσεις, μεταξύ άλλων, για το αν κρυώνει με το κοντομάνικο

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Απρ 2024 | 12:59

Επίθεση Μαρινάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσισαν σήμερα να στείλουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ η προθεσμία έχει λήξει

"Από επαναστατική γυμναστική και δηλώσεις χορτάσαμε. Αλλά την Δημοκρατία την υπερασπίζεται κανείς με πράξεις", είπε ο κ. Μαρινάκης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ 23 Απρ 2024 | 12:34

H κυβέρνηση αμφισβητεί την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα - Καρφιά από ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν ζητήθηκε η άποψη της ελληνικής πολιτείας" σημειώνει το ΥΠΕΞ για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 23 Απρ 2024 | 12:09

Ο Κασσελάκης μιλάει στον Λιάγκα από τα... μποφόρ της Αστυπάλαιας: "Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα" [βίντεο]

Στη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώντα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης από την Αστυπάλαια.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΝΔ 23 Απρ 2024 | 11:05

Τα γυρνάει η Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: Όσα λένε τα ακούω βερεσέ - Αν ήταν ακροδεξιός, θα πήγαινε σε Βελόπουλο & Νατσιό

Η επιλογή του ίδιου του Φρέντη Μπελέρη να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία, είναι συμβολισμός για τεχνικά ζητήματα, τονίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Απρ 2024 | 10:56

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς και χωρίς ψηφοθηρικό χαρακτήρα η υποψηφιότητα Μπελέρη

"Ο Φρέντη Μπελέρης ήταν ένας άνθρωπος που ανήκε στη Νέα Δημοκρατία, η οικογένειά του είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι στην παράταξη", είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 23 Απρ 2024 | 09:34

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Λαμία - Καλαμπάκα: Κλείνουμε τις εκκρεμότητές μας με το παρελθόν

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε την αξία του έργου και τις αναπτυξιακές του δυνατότητες.

ΤΡΕΛΑ ΚΕΦΙΑ 23 Απρ 2024 | 07:48

Στέφανος Κασσελάκης: Του τραγούδησαν Ξυλούρη και το "Bella Ciao" σε ταβέρνα της Αστυπάλαιας [βίντεο]

Ο Στέφανος Κασσελάκης "ξέμεινε" στην Αστυπάλαια λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και πήγε σε ταβερνάκι μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 23 Απρ 2024 | 07:41

Ζελένσκι: Ουκρανία και ΗΠΑ ετοιμάζουν διμερή συμφωνία ασφαλείας

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας υπέγραψε τους τελευταίους μήνες διμερείς "συμφωνίες ασφαλείας" με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Φινλανδία.