Follow us

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από 153 βουλευτές

Τη στήριξή του στη κυβέρνηση έδωσε και ο βουλευτής της 'Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από 153 βουλευτές

Την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνηση του, έδωσαν συνολικά 153 βουλευτές μετά από ονομαστική φανερή ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Τη στήριξή του στη κυβέρνηση έδωσε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή εξελίχθηκε με αιχμές αλλά χωρίς τις ακρότητες της περασμένης Τετάρτης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επιχείρησαν να αφήσουν πίσω τους τις εντυπώσεις από όσα διαμείφθηκαν πριν από δύο 24ωρα και να στοχεύσουν στους ψηφοφόρους επιχειρώντας να αποκομίσουν τα μέγιστα δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Δεν εξέλειψαν ωστόσο οι προσωπικές βολές. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι τα όσα είπε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν μια αστοχία, αλλά στρατηγική επιλογή του.

Και επιχειρώντας να καταδείξει το ολίσθημα του αντιπάλου του, υποστήριξε ότι εκείνος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τον πατέρα του αν και ήταν δημόσιο πρόσωπο. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την άποψη ότι η συμπεριφορά του προέδρου της ΝΔ οφείλεται και στο γεγονός ότι περπατά με την σκιά του πατέρα του πάνω από το κεφάλι του.

Απέδωσε επίσης την στρατηγική όξυνσης και στο γεγονός ότι παρά τις θριαμβολογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επικείμενες εκλογές ο αρχηγός της ΝΔ έχει μεγάλο άγχος για τα αποτελέσματα της κάλπης..

«Μήπως ο προδιαγραμμένος και προεξοφλημένος θρίαμβος θα είναι μόνο δημοσκοπικός όπως έχει γίνει τρείς φορές έως τώρα;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και αντέτεινε ότι παρά τις προβλέψεις του αντιπάλου του, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα καταρρεύσει αλλά θα βγει νικητής από την αναμέτρηση διότι είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής παράταξης που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολλών.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι εκείνος θα ρίξει τους τόνους αν και όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει στο ίδιο ύφος και τον κατηγόρησε ότι η ρητορική του μοιάζει με εκείνη των δεξιών ηγετών της Λατινικής Αμερικής φέρνοντας ως παράδειγμα τον Μπολσονάρο της Βραζιλίας.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης δεν ξέχασε να αναφερθεί για μια ακόμα φορά με κάθε λεπτομέρεια στις πρόσφατες εξαγγελίες του από το Ζάππειο, αλλά και στα όσα έπραξε η κυβέρνηση του για ανέργους, αγρότες, νησιώτες, συνταξιούχους, νέους. Επιχείρησε ταυτόχρονα να αποδομήσει το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας για μια ακόμα φορά για το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, για την επιβολή του 5ευρω στα νοσοκομεία κ.α.

Κλείνοντας θέλησε να αναδείξει τις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ. «Η Ελλάδα των πολλών με την Ελλάδα των ελίτ είναι δύο χώροι που δεν συμβιβάζονται» τόνισε.

Χαμηλούς τόνους κράτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδεχόμενος ότι η συζήτηση την περασμένη Τετάρτη βγήκε εκτός ορίων.

Παρ όλα αυτά προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον καμία επίθεση σε βάρος της οικογένειας του «κάνετε μεγάλο λάθος αν νομίζετε ότι η ευγένεια μου είναι αδυναμία» τόνισε με νόημα και απήγγειλε και εκείνος με τη σειρά του ένα δίστιχο του Μανώλη Αναγνωστάκη.

Ο αρχηγός της ΝΔ επιδίωξε και εκείνος να καταστήσει διακριτή τη διαφορά ήθους με τον Αλέξη Τσίπρα. Απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό του είπε ότι εκείνος δεν θα του μιλούσε ποτέ στον ενικό διότι σέβεται το θεσμικό του αξίωμα και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στις αποκαλύψεις για το κότερο έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι η συζήτηση για τα κότερα δεν είναι παραπολιτικό κουτσομπολιό και εξήγησε ότι αυτό που διεκδικεί είναι να κρίνεται και εκείνος με τα ίδια μέτρα και σταθμά «Δεν έχετε καμία ηθική ανωτερότητα» είπε απευθυνόμενος εκ νέου προς τον Πρωθυπουργό.

Την ίδια στιγμή παρουσίασε και το πολιτικό του πρόγραμμα. Έδωσε έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας και επιχείρησε να εμφανιστεί ως εγγυητής του σχεδίου της ΝΔ για την ανάκαμψη της χώρας με αναφορές στους εργαζομένους, τους ανέργους και του συνταξιούχους. Αίσθηση προκάλεσε ότι απεύθυνε πρόσκληση ακόμα και προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν όπως είπε την ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία.

Προκάλεσε τέλος τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές μετά τις ευρωεκλογές στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί αφού όπως υπενθύμισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναδείξει τις εκλογές για την ευρωβουλή σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.​

Είνια η δεύτερη φορά που από τις αρχές του έτους συζητείται πρόταση εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση. Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Γενάρη όταν ο ίδιος ο Αλεξης Τσίπρας μετέτρεψε την Συμφωνία των Πρεσπών σε ψήφο εμπιστοσύνης. Τότε εκτός από τους βουλτευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη Συμφωνία είχαν στηρίξει και οι βουλευτές του Ποταμιού αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Σήμερα, την ψήφο εμπιστοσύνης στήριξε ο Γιάννης Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος είχε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό. Ο τελευταίος "παίζει" εκ τους ασφαλούς διότι γνωρίζει ότι ο Βασίλης Λεβέντης δεν μπορεί να τον διαγράψει επειδή τότε μένει με 4 βουλευτές και θα διαλυθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΙΤΕΡ 26 Απρ 2024 | 08:03

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, σέβομαι το μεγαλείο του Θεού - Μέχρι τα 40 θα ήθελα να υιοθετήσω παιδιά με τον Τάιλερ [βίντεο]

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι διεκδικεί δύο τετραετίες προκειμένου να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Απρ 2024 | 07:04

Ευρωεκλογές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηκώνει το γάντι - Ποσοστό κάτω από 33% θα είναι αποτυχία

Στο επίμονο ερώτημα των δημοσιογράφων για το πού βάζει τον πήχη των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία, απάντησε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας το αποτέλεσμα της κάλπης των εκλογών του 2019.

ΣΤΟ STAR 25 Απρ 2024 | 23:59

Ξέσπασε η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: "Μας έλεγαν ότι οι εξετάσεις είναι καλές"

H Χάρις Δαμιανού μίλησε και για τη μεγάλη συναισθηματική φόρτιση του Γιάννη Καλλιάνου στην σπαρακτική του ανάρτηση στα social media.

ΣΤΗΝ CORRIERE DELLA SERA 25 Απρ 2024 | 22:43

Αποκαλυπτική Εύα Καϊλή: "Θα ζήσω στην Ιταλία- Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν"

"Μηνύω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που παραβίασε το δικαίωμά μου να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου".

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 25 Απρ 2024 | 21:16

Πλεύση Ελευθερίας: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές - Στόκας, Σαββιδάκης, Ευαγγελίδου και η κόρη του Σάντα

33 οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας - Πολλοί καλλιτέχνες ανάμεσά τους.

ΣΥΡΙΖΑ 25 Απρ 2024 | 21:08

"Πυρά" Κασσελάκη σε Φλέσσα για τη δήλωση "τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί": "Η ντροπή φτάνει στα άκρα"

"Μία ολόκληρη κοινωνία βαφτίζεται συνένοχη στο έγκλημα των Τεμπών επειδή μία κυβέρνηση άφησε καμένη την τηλεδιοίκηση, μπάζωσε, μόνταρε, συγκάλυψε".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 25 Απρ 2024 | 20:42

Μητσοτάκης: Η αντιπολίτευση μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης - Ο πήχης είναι στο 33%

Ανατριχιαστικό χαρακτήρισε το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης - Πυρά σε Βελόπουλο για εμπορευματοποίηση της πίστης.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 25 Απρ 2024 | 19:41

Κόντρα Χήτα-Κατρίνη στη Βουλή: "Ο Ανδρουλάκης έχει εμμονή με τον Βελόπουλο" - "Εσείς επιτίθεστε στο ΠΑΣΟΚ"

Η αντιπαράθεση Κατρίνη και Χήτα με αφορμή τους Σπαρτιάτες και το χθεσινό επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό στη Βουλή.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 25 Απρ 2024 | 19:16

"Ουδέποτε χτύπησα τον Γραμμένο στο πρόσωπο, έβρισε εμένα και τη μάνα μου": Η απολογία του Φλώρου για την επίθεση στη Βουλή

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με τον όρο να μην προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον κ. Γραμμένο.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Απρ 2024 | 18:24

Ο Μωραΐτης τα βάζει με τον Βασίλη Κασσελάκη: Όλοι οι ξάδελφοι των προέδρων "πυροβολημένοι" είναι;

Ο Βασίλης Κασσελάκης είπε πως εξέφρασε μία προσωπική άποψη και πως ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι ψήφοι από την ακροδεξιά δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ 25 Απρ 2024 | 17:51

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Καλλιάνος μετά τον θάνατο του πατέρα του - Θα κινηθεί νομικά κατά των γιατρών

Ο Γιάννης Καλλιάνος ξεκαθαρίζει ότι θα κινηθεί νομικά κατά των γιατρών του νοσοκομείου "Αττικόν".

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Απρ 2024 | 17:14

Με κάταγμα και κάκωση ο Γραμμένος: "Ο Φλώρος προσπάθησε να με πνίξει - Ουδέποτε τον έβρισα" [βίντεο]

Αύριο, Παρασκευή, ο Βασίλης Γραμμένος πρόκειται να καταθέσει παρουσία δικηγόρου στις δικαστικές Αρχές.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Απρ 2024 | 16:04

Έλενα Ακρίτα σε Βίκυ Φλέσσα: "Εμείς κυρία μου, δεν σκοτώσαμε κανένα στα Τέμπη. Εσείς;"

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα social media μετά τη δήλωση της Βίκυς Φλέσσα - Το αιχμηρό σχόλιο της Ακρίτα.